تأثیر ناامنی هویتی بر گسترش نئوتروریسم در خاورمیانه بررسی میشود
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در همدان درباره طرح پژوهشی تأثیر ناامنی هویتی بر گسترش نئوتروریسم در خاورمیانه اظهار کرد: هرچند مردمان در جهان امروز کمتر شاهد جنگهای مستقیم بین دولتها هستند؛ اما مسئله تروریسم بهویژه پس از وقایع یازدهم سپتامبر در سال ۲۰۰۱ میلادی و اعلام موجودیت دولت اسلامی عراق و شام «داعش» رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است.
علیرضا رضایی گفت: تروریسم بهعنوان یک نگرانی فزاینده امنیتی موجب افزایش تنش و برخورد در سه سطح داخلی، منطقهای و جهانی در کشورها شده و در این میان خاورمیانه بیشترین آسیب امنیتی را متحمل شده است.
وی اظهار کرد: تلاشهای بسیار نظری و عملی توسط کشورها با برگزاری نشستهای گوناگون برای پایاندادن به گسترش روزافزون فعالیت گروههای نوظهور تروریستی و بازگرداندن امنیت نسبی به خاورمیانه صورت گرفته است؛ اما میزان کاهش فعالیت این گروهها، تناسبی با سطح تمایلات و فعالیتهای اعلامی دولتها و نشستهای منطقهای و فرامنطقهای برای فروکشکردن بحران ندارد.
دانشیار روابط بینالملل تصریح کرد: یکی از دلایل ناکامی یا کمکامی آن تلاشها، رویکرد صرفاً فیزیکی و سختافزارانه به مقوله امنیت در خاورمیانه است.
رضایی تأکید کرد: تأمین یا تخریب امنیت در منطقه خاورمیانه بیش از آنکه جنبه مادی داشته باشد، معنایی و هویتمحور است و احساس واقعی یا غیرواقعی ناامنی هویتی در چهار سطح گروهی، ملی، منطقهای و جهانی موجب گسترش نئوتروریسم در خاورمیانه شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان گفت: هدف اصلی ما از این طرح پژوهشی شناسایی تأثیر ناامنی هویتی گروهی، ملی، منطقهای و فرامنطقهای بر شکلگیری نئوتروریسم در خاورمیانه و ترسیم راهبردهای کنترل و تخفیف نئوتروریسم از طریق ارائه مدل تئوریک امنیت چهارسطحی هویت است.
به گزارش آنا، اجرای طرح پژوهشی «تأثیر ناامنی هویتی بر گسترش نئوتروریسم در خاورمیانه» برعهده علیرضا رضایی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و امیر حشمتی دانشجوی دکتری روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با سفارش صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/