احقاق حقوق زنان در کشورمان مسیر طولانی را طی میکند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از دفتر تحکیم وحدت، اشرف گرامیزادگان در نشست تخصصی زنان در چهلسالگی انقلاب از مجموعه سلسله برنامههای در سی و پنجمین نشست میاندوره اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور که با شعار «نوسازی مشارکت، کارآمدی جمهوریت» به میزبانی دفتر تحکیم وحدت در مجتمع یاوران مهدی قم برگزار میشود، با اشاره به معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری اظهار کرد: این معاونت اکنون ۳۵ کارشناس دارد و شاهد تعدیل تعداد نیروهای معاونت زنان و خانواده در دولت یازدهم بودیم.
وی ادامه داد: دولتها تاکنون نتوانستهاند که حقوق زنان را احقاق کنند، احقاق حقوق زنان در کشورمان مسیر طولانی را طی میکند، بهعنوانمثال لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت در دولت دهم تدوین شد، اما هنوز این لایحه پس از دولت به سرانجام نرسیده و در دفتر ریاست قوه قضائیه مانده است، درحالیکه ۱۸ قاضی در تدوین آن نقش داشتند.
مشاور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: بر اساس قانون اساسی هر زن و مرد ایرانی حق داشتن شغل دارند و در وضعیت کنونی هم هیچ خانهای تنها با حقوق مردان اداره نمیشود، دورهای که خانوادهها با حقوق مردان اداره میشد، گذشت.
وی ادامه داد: تعامل با کشورهای مختلف جهان ازجمله اهداف انقلاب اسلامی بود، ما با نزار زاکا یا دیگران در معاونت زنان رفاقتی نداشتیم و این افراد بهعنوان پژوهشگر وارد کشورمان شدند، هیچ مقام دولتی بهعمد به دنبال دیدار با جاسوسان نیست.
مشاور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: تا لحظه مرگم مدافع حقوق زنان هستم و دلیل این مسئله این است که من شاهد موارد خشونت علیه زنان بودم.
گرامیزادگان جنبه فعالیت معاونت زنان و خانواده را سیاستگذاری دانست و تصریح کرد: تنها زمانی این معاونت قدرت اجرایی پیدا میکند که با یک نهاد تفاهمنامه امضا کند، ارادهای در دولتهای پس از انقلاب در تبدیل معاونت زنان و خانواده به یک سازمان وجود نداشته است.
وی ادامه داد: بعید میدانم که در زمینه تفاهمنامه با سمنها در معاونت زنان و خانواده کار گزینشی صورت بگیرد، سازمان بازرسی هرسال از تمام بخشهای این معاونت بازرسی انجام میدهد.
مشاور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: یکی از اولویتهای مستمر معاون زن و خانواده ریاست جمهوری سر زدن به اورژانس اجتماعی و زندانها است و یکی از اولویتهای این معاونت آزادی زنان محکوم به دیه از زندانها است.
گرامیزادگان خانهداری را بر اساس قوانین یک شغل دانست و تصریح کرد: دین اسلام احترام خاصی برای خانهداری زنان قائل شده است، نهادهای مرتبط با زنان برای بیمه زنان خانهدار تلاش کردند، اما در اجرا اراده کافی برای تحقق این مسئله نبود، بیمه اجباری زنان خانهدار دارای سه فرزند و بیشتر در اولویت برنامه ششم توسعه است.
وی ادامه داد: در کشور بیشتر زنان خانهدار را داریم که در نقشهای مختلفی هستند، البته گذشته از اراده برای احقاق حقوق این زنان، بودجه کافی هم در این خصوص وجود ندارد، شرایط اقتصادی کنونی برای همه مشخص است.
مشاور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: دیوان عدالت اداری حکمی مبنی بر حق استفاده زنان از ۹ ماه مرخصی برای زایمان داده است.
گرامیزادگان، دولت را به دنبال عمل به وعدههای خود در حوزه زنان دانست و تصریح کرد: اولویت دولت احقاق حقوق زنان است، مواردی همچون حق اشتغال و حق سلامت در قانون برای زنان تضمینشده است، دختران باید حق حضور در ورزشگاهها را داشته باشند.
وی ادامه داد: در معاونت امور زنان و خانواده غربگرا و تسلیم اجانب نشدیم، ولی نمیتوانیم درب این معاونت را بر روی مقامهای خارجی ببندیم.
مشاور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: زن و مرد با یکدیگر متفاوت هستند، عدالت جنسیتی این است که زن بهصرف جنسیت خود حذف نشود.
انتهای پیام/ 4122/
انتهای پیام/