توسعه خوابگاههای متأهلی در دانشگاهها یکی از نیازهای اساسی است
مجتبی صدیقی در گفتگو با خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درخصوص تسهیلات ازدواج دانشجویی و توسعه خوابگاههای متأهلی بیان کرد: با توجه به کمبودهای خوابگاههای مجردی و لزوم برطرفکردن مشکلات این خوابگاهها، دانشگاهها ابتدا به جبران کمبودهای این حوزه پرداختند؛ البته در حوزه خوابگاههای متأهلی ظرفیت وجود دارد، اما تمام نیازهای این حوزه برطرف نشده است و گامهای بسیار زیادی تا تأمین و برآوردهسازی نیازهای خوابگاه متأهلی وجود دارد.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دولت در لایحه بودجه امسال برای ساخت خوابگاه متأهلی منابع خوبی درنظر گرفته است، لذا فرصت مناسبی است تا دانشگاهها به عرصه تأمین و تجهیز خوابگاههای متأهلی ورود پیدا کنند.
وی در ادامه افزود: پیشبینیهای قانونی و تدابیر مربوطه در تبصره موجود در قانون برنامه ششم توسعه و همچنین قانون لایحه بودجه درخصوص ساخت خوابگاههای متأهلین انجام شده است. در لایحه بودجه ۹۸ به دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری اجازه داده میشود با تصویب هیئت امنای خود تا سقف عملکرد درآمد اختصاصی سال ۹۷ نسبت به اخذ تسهیلات از بانکها اقدام کنند و در جهت تکمیل طرحهای تملک داراییهای سرمایهای خود و با اولویت احداث خوابگاههای متأهلین قانون برنامه ششم توسعه استفاده کرده و نسبتبه بازپرداخت اقساط از محل درآمد اختصاصی خود اقدام کنند.
صدیقی افزود: در ساخت خوابگاه متأهلی اگر دانشگاه و یا بخش خصوصی ورود پیدا کرده و زمین برای احداث خوابگاه را تأمین کند، پس از دریافت تسهیلات، سود و کارمزد وام از صندوق رفاه دانشجویی تأمین میشود؛ بدین صورت صندوقهای رفاه دانشجویان مکلف هستند نسبتبه پیشبینی اعتبار لازم در فعالیتهای خود بهمنظور پرداخت یارانه سود و کارمزد احداث خوابگاههای متأهلی اقدام کنند.
رئیس سازمان امور دانشجویان در ادامه بیان کرد: پس از دو سال تنفس از زمان دریافت تسهیلات و پرداخت سود تسهیلات توسط صندوق رفاه، دانشگاه و یا بخش خصوصی از مبلغ اجارهبهای خوابگاه میتواند اقساط بانکی را پرداخت کند.
وی افزود: در کنار این مورد، وام ودیعه مسکن برای ازدواج دانشجویان و بهخصوص دانشجویان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی درنظر گرفته شده است؛ البته میزان این وام متناسب با شهر محل سکونت تغییر میکند و برای ساکنین تهران بیشتر است.
صدیقی در پایان بیان کرد: صندوق رفاه دانشجویان، تسهیلات ویژهای را برای زوجهای نخبه عضو بنیاد نخبگان در نظر گرفته است؛ این تسهیلات تنها به دانشجویان متأهل مقطع دکتری تخصصی و کارشناسیارشد داخل کشور و يا دانشآموختگان متأهل دانشگاههای خارج از کشور پس از بازگشت به كشور تعلق میگیرد.
انتهای پیام/4107/ 4122/
انتهای پیام/