اهتمام به تولید ملی
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تولید سرانه به معنی میزان تولید بر درآمد بازاء هر نفر از جمعیت یک کشور است که ظرفیت اقتصادی آن کشور را نشان میدهد، معمولاً انتظار میرود کشوری که مدیریت موفقی درزمینة اقتصاد کلان دارد، رشد درآمد سرانه مثبت و باثباتی داشته باشد و در مقابل کشوری که مدیریت نادرست اقتصاد کلان در آن وجود دارد، اثر منفی آن بر سطح زندگی و فرصتهای زیستی و حیاتی شهروندان آن کشور مشهود خواهد بود.
واکاوی تأکید اخیر مقام معظم رهبری بر حمایت از تولید کالای ایرانی در سال جاری، در قدم اول تشریح وضعیت تولید بر درآمد ملی را برای آحاد مردم ضروری میسازد. برحسب آمار بانک جهانی، رشد اقتصادی ایران در یک دوره ۴۰ ساله بهاندازه رشد جمعیت نبوده و سرانه تولید ناخالص ملی (تولید بر درآمد واقعی کشور بازاء هر ایرانی (طی سالهای ۱۳۵۵ تا به الآن) از ۹۱۸۵ دلار به ۶۷۳۳ دلار )، حدود ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
این یادداشت به قلم محمد نصر اصفهانی، استاد دانشگاه و اقتصاددان در شماره شانزدهم نشریه تحلیلی تبیینی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان «هم شاگردی» منتشر شده است که در ادامه میخوانید:
به بیان دیگر هر ایرانی هماکنون بهطور متوسط سیدرصد کمتر از سال ۱۳۵۵ تولید کرده و یا درآمد کسب کرده است. اگر درآمدهای مستقیم حاصل از خام فروشی نفت را از همین میزان از تولید بر درآمد ملى سرانه کسر کنیم، تولید بر درآمد ملی هر ایرانی حداقل ۲۵ درصد کاهش خواهد یافت و اگر اثرات غیرمستقیم تولید بر درآمد نفت را محاسبه و از تولید بر درآمد ملی سرانه کسر شود، در خوش بینانه ترین برآوردها تولید بر درآمد ملی هر ایرانی حداقل ۲۵ درصد دیگر کاهش خواهد یافت.
بهعبارت دیگر درآمد ملی ناشی از تولید کالا و خدمات منهای در تولید ناشی از خام فروشی به کمتر از نیمی ازآنچه اقتصاد ایران تولید میکند، کاهش خواهد یافت. بهطور نمونه عملکرد اقتصاد ایران را با کره جنوبی مقایسه میکنیم، در سال ۱۹۷۶ هر کرهای بهطور متوسط ۲۹۶۲ دلار، یعنی حدود ۳۲ درصد هر ایرانی تولید کرده و درآمد داشته است و امروز ۲۵۴۵۸ دلار یعنی حدود ۸ و نیم برابر ۴۰ سال پیش و 7/3 برابر تولید ما را نشان میدهد.
میتوان برای هر دوره زمانی زندگی بشر ظرفیتی را تحت عنوان «ظرفیت تاریخی» با توجه به شاخص مذکور تعریف کرد. اگر میزان درآمد سرانه کشور آمریکا را بهعنوان معیار حداکثر استفاده از «ظرفیت تاریخی» چهل سال اخیر مورد بررسی در نظر بگیریم، ما در حال حاضر از حدود ۱۰ درصد ظرفیت تاریخی خود استفاده میکنیم و 90 درصد ظرفیت تولیدی خود را نتوانستهایم بالفعل نمائیم و اگر متوسط درآمد سرانه کشورهای با درآمد سرانه بالا را معیار قرار دهیم، فقط از ۱۵ درصد ظرفیت تاریخی خود بهره بردهایم، لذا اهتمام به تولید ملی و رشد آن، اولین و طبیعیترین وظیفه عقلی، شرعی و قانونی هر ایرانی خواهد بود و اهمال دولت و ملت در تحقق آن قطعاً عقوبت دنیوی و اخروی خواهد داشت.
انتهای پیام/4108/ 4122/
انتهای پیام/