دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 دی 1397 - 17:30
زادمهر:

نشریات دانشجویی باید ذائقه مخاطب را بشناسند

مدیرمسئول نشریه «هم شاگردی»‌ گفت: عدم تمایل برای مطالعه نشریات مکتوب یک چراغ‌قرمز برای جامعه فرهیخته و علمی کشور است.
کد خبر : 352943
636805759062478280_md.jpg

محمد زادمهر در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به این‌که یکی از زمینه‌های فعالیت دانشجویان در حوزه نویسندگی و روزنامه‌نگاری نشریات دانشجویی است، گفت: نشریات دانشجویی با ساختار منظم و پیچیده خود جذابیت‌های بسیاری دارد و دانشجو را برای رسیدن به یک محتوای قوی  آماده می‌کند.


وی گفت: نشریات دانشجویی در این سال‌ها ساختار منسجمی به خود گرفته است ازجمله منظم‌تر شدن ساختارهای نظارتی و صدور مجوز تحت عنوان شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی و مرکزی در وزارت علوم که کم‌ و بیش به وظایف خود عمل می‌کنند. تهیه آئین‌نامه‌هایی که هرچند کمبودهای بسیاری دارند اما مصداق کاچی به از هیچی برای آن‌ها نیز کاربرد دارد.


مدیرمسئول نشریه «هم‌شاگردی»‌ با اشاره به فضای دانشگاه و محیط علمی که باعث علاقه دانشجویان به نوشتن و اشتراک نظرات با دیگران می‌شود ادامه داد: معمولاً گروه‌های دانشجویی برحسب علاقه حال از بخش‌های علمی، مذهبی، سیاسی و... مشغول تشکیل گروه‌هایی برای چاپ و انتشار نشریه می‌شوند.


وی گفت: سال گذشته با تشکیل گروهی از دانشجویان پردیس‌های استان اصفهان دانشگاه فرهنگیان نشریه «ندای معلم» ویژه دانشجو معلمان و فرهنگیان را به صاحب‌امتیازی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اصفهان راه‌اندازی شد که تا به امروز دو شماره از آن با محتویات جامع منتشر شد و تشکیل گروه منسجم در بخش‌های مختلف ازجمله مشخص کردن دبیران سرویس‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، صنفی و دانشجویی و همچنین علمی و تشکل گروه طراحی نشریه و بخش چندرسانه‌ای باعث شد دو شماره نشریه «ندای معلم» جزو پر بازدید‌ترین نشریه دانشجویی کشور در سامانه پاتوق نشریات باشد و همچنان رکورد بازدید برای شماره اول نشریه ندای معلم است.


زادمهر تصریح کرد: از عوامل اقبال به این نشریه ذائقه شناسی و توجه به نیازهای دانشجویان در استان اصفهان و در یک نگاه جامع‌تر به‌کل ساختار دانشگاه فرهنگیان و مشکلات آموزش‌ و پرورش بود، این نوع نگاه باید در تمام نشریات دانشجویی وجود داشته باشد و اساساً توجه به اصل نیاز را باید مهم‌ترین اصل در جذب مخاطب دانست.


دبیر واحد روابط عمومی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اذعان کرد: هم شاگردی ارگان اصلی و رسمی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان است و به دلیل این‌که در سطح کشور توزیع می‌شود رویکرد متفاوتی دارد. دامنه گسترده نویسندگان، محتوای مقالات تخصصی‌ و جامعی را برای شماره‌های نشریه تهیه می‌کند.


زادمهر بابیان این‌که لازم است در بحث نشریات دانشجویی طرح‌های ابتکاری دانشجویان در بخش‌های مختلف ارائه شود، افزود: در نشریه ندای معلم از بخش نشریه صوتی نیز استفاده کرده‌ایم و در نشریه هم شاگردی هم از بخش‌های همچون اینفوگرافیک و طراحی‌های جلد که حاصل کارگروه محتوایی و طراحی هماهنگ می‌باشد مورد استفاده قرارگرفته است.


این فعال دانشجویی با اشاره به بی‌رغبتی دانشجویان برای مطالعه نشریات مکتوب تشریح کرد: عدم تمایل برای مطالعه نشریات مکتوب یک چراغ‌قرمز برای جامعه فرهیخته و علمی کشور است و تا زمانی که مطالبات دانشجویی را فراموش و نسبت به آن‌ها بی‌تفاوت باشیم و به مسائل جنبی بپردازیم شاهد این وضعیت خواهیم بود.


زادمهر در پایان ذائقه شناسی را مهم‌ترین کار نشریات دانشجویی دانسته و گفت: نشریه دانشجویی در عین توجه به مسائل کلان باید مسائل خرد ازجمله بخش‌های صنفی دانشگاه را هم موردتوجه قرار بدهد تا بتواند با دانشجویان همراه شود.


انتهای پیام/4107/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب