شاخصهای علمی دانشگاه صنعت نفت آبادان نتیجه 80 سال تجربه است
محمد دالوند در گفتگو با خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به سابقه 80 ساله دانشگاه صنعت نفت آبادان افزود: حضور هیئتعلمی مجرب و صنعتی، سیستم آموزشی تکاملیافته برگرفته از دانشگاه ماساچوست آمریکا و آموزش دروس به زباناصلی، ارتباط مستقیم با صنعت و سازگاری و آشنایی دانشجویان با مناطق عملیاتی و همچنین شاخصهای علمی برتر نظیر نسبت تعداد مقالات به تعداد هیئتعلمی و دانشجو در سطح منطقه و کشور همگی از مواردی هستند که نتیجه ۸۰ سال برنامهریزی و مطالعات علمی این دانشگاه بهعنوان دانشگاه تخصصی وزارت نفت است.
وی افزود: با واگذاری به وزارت علوم و یا شاید انحلال آن موجب صدمه به صنعت نفت کشور و سیستم آموزشی آن شاهد باشیم، در همین راستا وزارت علوم گفته است تا زمانی که وضعیت دانشگاه نفت تعیین و تکلیف نشود شمارا بهعنوان دانشجو نمیپذیریم که عدم جذب دانشجو در دانشگاه نفت آبادان نشان دیگری برای حذف این دانشگاه است، دانشگاههایی که در حاشیه قرار گرفته و فاصله زیادی از مرکز دارند باید با کمک رسانهها هم مشکلاتشان و هم مطالبههایشان شنیده شود.
این فعال دانشجویی گفت: طبق مصوب شورای عالی اداری در بهمنماه 96 این دانشگاه باید به وزارت علوم منتقل میشد که علاوه بر آن بند «ز» تبصره ۲۱، لایحه بودجه 98 هم صریحاً به دانشگاه نفت آبادان اشاره شده است که باید دانشگاه هرچه سریعتر به وزارت علوم منتقل شود که در کل هر دوتای این قانونها با قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت در تضاد است که این قانون مصوب مجلس شورای اسلامی بوده و بر اساس وظایف قانونی، وزارت نفت مکلف است که دانشگاه را حفظ و برای تقویت هر چهبهتر آن تلاش کند. در جلسه شورای عالی اداری به این موارد اعتراض کردیم و مقرر شد طبق درخواست و آییننامه و قوانین به این موضوع رسیدگی شود.
دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعت نفت آبادان تصریح کرد: در لایحه بودجه سال 98 اشاره شده است که دانشگاهها باید در اختیار وزارت علوم قرار بگیرد و اینکه بودجه یک سند مالی مرکب از درآمدها و هزینهها را در برگرفته است و اینها تمام برای یک سال تعریف میشود. سؤالی که است آیا این احکام و بندها صرفاً برای سال 98 است یا برای سالهای دیگر نیز باقی و ماندگار خواهد بود؟ چطور ممکن است بهموجب تصدیق حکم یکساله از اعتبار ساقط شود؟
وی گفت: دانشگاه صنعت نفت با برخورداری از یک الگوی متفاوت در بین دانشگاههای دیگر بر اساس یک الگوی تکاملیافته در ارتباط با صنعت فارغ تحصیلان توانمند بسیاری را وارد عرصه اقتصادی و علمی کشور در حوزههای نفت و گاز کرده است.
دالوند ادامه داد: از زمان ملی شدن صنعت نفت در نگهداری و تولید و توسعه میادین نفتی کشور از هرگونه نیاز به نیروهای خارجی و به خصوص ورود دشمنان به این حوزه موفق بوده و کسب مقامهای اول در مسابقات جهانی SPE، کسب رتبههای تکرقمی کنکور در مقاطع کارشناسی نمونههای بارز از ویژگیهای این دانشگاه است.
دانشجوی مهندسی نفت دانشگاه آبادان تأکیدکرد: این دانشجوها از طریق راههای مسالمتآمیز برای مطالبه و پیگیری مشکلاتشان تلاش میکنند که دیده نمیشوند و کسی توجهی به مطالبههایشان ندارد تا اینکه دانشجو مجبور به اعتراض میشوند. از رسانهها انتظار داریم این مسائل و مشکلات صنفی دانشجویی را پیگیری کنند.
وی با اشاره به اینکه صدای دانشجویان دانشگاه نفت شنیده نمیشود افزود: مشکلات صنفی-دانشجویی به دودسته تقسیم میشود، دسته اول مشکلاتی که بهصورت روزمره مطرح است که متأسفانه این موارد در دانشگاه نفت آبادان نیز وجود دارد و به دلیل اینکه از مرکز فاصله زیادی دارد صدای اعتراض شنیده نمیشود. دسته دوم در سطح کشوری است که همه دانشگاهها با آنها مواجه هستند و این عدم برگزاری نشست کشوری و نداشتن اتحادیه صنفی دانشجویی است.
دالوند در پایان با اشاره به مشکلات صنفی دانشجویی در سطح کشوری تشریح کرد: شورای صنفی بدون نشست کشوری در حال تضعیف است و این نیز مربوط میشود به اینکه اهمیتی به نشستهای کشوری داده نمیشود و برای پیشبرد اهداف لازم است که با تجمیع نظارت و برگزاری نشست سراسری اقدام شود.
دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعت نفت آبادان با اشاره به وضعیت مناسب خوابگاهها توضیح داد: با توجه به وضعیت تورم بازار و افت کیفیت مواد غذایی همچنین سایر دانشگاهها مورد اعتراض است و تمام سعی ما در شورای صنفی در این است که بتوانیم بر کیفیت غذای موجود اضافه نماییم. در بحث آموزش در حال حاضر رضایت مطلوبی در سطح دانشگاه دارد باوجود فارغالتحصیلان زبده در سطح علمی بالا و رتبههای برتر نشانگر همین عملکرد کرد موردقبول حوزه آموزش است.
انتهای پیام/4108/
انتهای پیام/