ترویج فرهنگ جهانی در شهر یزد/ منشور حقوق گردشگر تدوین میشود
ونوس عامری در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا اظهار کرد: با ثبت جهانی یزد توسط یونسکو، جایگاه این شهر در یک سال گذشته فراتر از سالهای گذشته قرار گرفته و با این رویداد بار دیگر اسم ایران بر سر زبانها افتاد. بر این اساس، وظیفه ما برای حفظ و تثبیت این جایگاه در اذهان جامعه جهانی سنگینتر میشود.
هویت معنوی، بخشی از میراث فرهنگی است
وی خاطرنشان کرد: بخش مهمی از سندی که یونسکو برای جهانیشدن یزد نوشته، بخش میراث معنوی فرهنگی شامل فرهنگ و آدابورسوم مردم یزد بوده و شورا که نهاد برآمده از مردم است بر خود لازم میداند که این میراث معنوی فرهنگی را ببیند و برای مردم یزد بازتعریف و برای جامعه جهانی معرفی کند.
عضو و رئیس کمیسیون بودجه شورای اسلامی شهر یزد، هویت یزدی را هویتی منحصربهفرد دانست و گفت: شورای شهر معرفی این هویت منحصربهفرد و برجسته کردن آن را در میان آداب و رسوم موجود در کشور مهمترین وظیفه خود تلقی کرده و در این راستا تمام تلاش خود را بهکار بستیم تا برنامههای مدون فرهنگی را بهصورت برنامهریزی شده پیگیری کنیم. برگزاری شبهای فرهنگی ازجمله برنامههای شاخص شورای شهر برای معرفی شهر یزد است. در این شبها با انتخاب و دعوت از چهرههای معروف و شاخص یزدی با محور قراردادن آنها، شبهای فرهنگی برگزار و جنبههای مختلف یزد معرفی میشود.
عامری خاطرنشان کرد: در این شبها در کنار مشاهیر یزد، از اندیشمندان یزدی و غیریزدی نیز دعوت به همکاری میشود تا در شبهای فرهنگی یزد سخنرانی کنند. نخستین شبی که با این عنوان معرفی شد، شب فرهنگ و معماری یزد با محور استاد ایرج افشار بود، بررسی هویت اقتصاد یزد با محور خانواده برخوردار نیز ازجمله دیگر برنامهها بود.
وی تأکید کرد: شب فرخی با عنوان فرخی پیشوای آزادی برگزار شد و شب فرهنگی دیگر با عنوان «ایران را از یاد نبریم» با تمرکز بر شخصیت دکتر اسلامی ندوشن از دیگر شبهایی است که اجرا میشود و با استفاده از مشاهیر شهر یزد درصدد معرفی این شهر هستیم.
انتقاد یزدیها از نبود محیط شاد
عضو شورای شهر یزد در مورد انتقاداتی که یزدیها در مورد نبود محیط شاد در شهر یزد در فضای مجازی میکنند، اظهار کرد: تصور مردم از شادی این است که هر روز در شهر مراسم جشن و پایکوبی برگزار شود؛ البته شورا سعی دارد تا با برگزاری جُنگهای مختلف در مناسبتها و اعیاد ملی و مذهبی فضای بانشاطی برای شهروندان بهوجود آورد؛ اما شورا فراتر از این فکر میکند و آنچه در شورای شهر برای تزریق روحیه شاد بین شهروندان در حال انجام بوده، این است که مردم کیفیت خوبی برای زندگی در شهر داشته باشند و از سیما و منظر شهری لذت ببرند.
عضو و نایبرئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد افزود: سعی کردهایم در زیباسازی شهر و انتخاب رنگ با محور فرهنگ معماری شهر فضای ساختوساز را چهرهای شاداب ببخشیم. در بعضی از نقاط سعی شده تا با پیادهراهسازی و حذف تردد خودروها، فضای راحتی برای شهروندان فراهم کنیم تا حس خوب از تردد و زندگی در شهر داشته باشند.
مردم قدر بافت سنتی یزد را بدانند
عامری خاطرنشان کرد: سعی شده تا محور توسعه شهر یزد از خودرو به انسان تغییر پیدا کند، به همین دلیل مکانهایی حول محور انسان طراحی شد تا پاتوق مردم یزد شود، میدانهایی که قبلاً در شهر بوده با تمرکز بر فرهنگ و سنن یزدی دوباره در حال احیاست. علاوه بر این، با توجه به ثبت جهانی شهر یزد توسط یونسکو سعی شده تا شهری که جهانی است فرهنگ جهانی بین شهروندانش رایج شود، ازاینرو شورا سعی دارد تا مردم را با ارزش و قدر و منزلت بافت سنتی یزد آشنا کند و بخشی از اوقات فراغت خود را در این محیط سپری و حس خوب زندگی شهری را در شهر یزد احساس کنند. فکر میکنم اگر مردم احساس شادی ندارند، به این دلیل است که وقتی از منازلشان خارج میشوند از فضای شهر لذت نمیبرند.
شأن شهروندی شهر جهانی را رعایت کنیم
عامری در واکنش به پخش فیلمهایی در فضای مجازی که بعضی از شهروندان در حال شوخیهای نابجا با گردشگران خارجی هستند و شأن شهروندان شهر جهانی یزد این نیست که با استهزا با گردشگران خارجی برخورد کنند، اظهار کرد: اکنون که شهر یزد در ویترین شهرهای گردشگری جهان دارای جایگاه شده و گردشگران خارجی و داخلی در یزد حضور پیدا میکنند، فرهنگ پذیرایی از گردشگر باید بین شهروندان یزدی یک امر مرسوم و عادی باشد، به همین دلیل شورای شهر یزد در دو زاویه محلی و ملی به این موضوع پرداخته است.
وی افزود: ایرانیها ملتی مهماندوست و مهمانپذیر بوده و مردم یزد نیز به گواه اکثر شهروندان سایر شهرها مردمی خونگرم و صمیمی هستند، برنامه شورا این است که جایگاه توریست و گردشگر را برای شهروندان تبیین کند. ساخت فیلمهای آموزشی که به شهروندان رفتار صحیح چگونگی برخورد با گردشگران داخلی و خارجی را آموزش میدهد در دستور کار قرار دارد. برای نخستین مرتبه توسط شورای شهر یزد منشور حقوق گردشگر در حال تدوین است که در این منشور حقوق گردشگران از بدو ورود به تا لحظه خروج از شهر پیشبینیشده تا همگی یاد بگیریم و آگاه باشیم که یک گردشگر که برای سفر به شهرمان میآید چه حقوحقوقی دارد.
برای بافت سنتی تابلوهای راهنمایی طراحی شده است
عضو شورای شهر یزد در مورد نبود تابلوهای مناسب برای راهنمایی گردشگران در بافت سنتی و قدمی یزد گفت: معاونت شهرسازی و سازمان سیما و منظر شهرداری مسئول این پروژه هستند. تابلوهایی برای بافت سنتی طراحیشده که شکیل و زیبا به پیمانکار سفارش داده شده و اکنون در مرحله واگذاری به پیمانکار برای ساخت است؛ علاوه بر این، آنچه برای شورای شهر اهمیت دارد، نامگذاری معابر بافت سنتی شهر یزد است.
عامری توضیح داد: با کاوشهایی که توسط شورای شهر انجام شد، اسامی قدیمی این مکانها که حتی ممکن است متعلق به 200 تا 400 سال پیش باشد، استخراج شده و در تابلوهای جدید استفاده میشود که ممکن است دو اسمی باشد، 700 هکتار به این طریق نامگذاری شده است. بهعنوان نمونه کنار مسجد جامع کوچهای است که در ادوار گذشته مردم این کوچه را به نام «آبانبار جن» میشناختند که در گویش یزدی (آبانبار جِنُک) اصطلاحی بوده که در محاوره شهروندان به کار میرفته و شورا نیز همین اصطلاح را بر تابلوها ثبت کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در کنار این تابلوها کتیبههایی نیز برای معرفی اسامی تاریخی شهر طراحیشده و یا QR کدهایی طراحیشده که اطلاعات لازم را در اختیار شهروندان و گردشگران قرار میدهد.
یزد، شهر همزیستی ادیان الهی
نایبرئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد یادآور شد: همزیستی مسالمتآمیز ادیان زردشتی یهود و اسلام در شهر یزد از دیگر ویژگیها و نقطه قوت شهر یزد است که در کنار مسجد جامع شهر یزد دو کنیسه فعال یهودیان وجود دارد و هنوز هم شنبه هر هفته پذیرای همشهریان یهودی برای عبادت است و این نکته مورد توجه شورای یزد بوده تا این همزیستی مسالمتآمیز نهتنها به هموطنان، بلکه به جامعه جهانی بهصورت برگزاری یکشب فرهنگی معرفی شود.
عضو شورای اسلامی شهر یزد در مورد اصلاحاتی که اطراف میدان امیرچخماق یزد انجام شده، گفت: در اطراف میدان امیرچخماق فضا از خودرومحوری به پیادهراه تبدیل شده و برنامههای مفصلی برای این میدان در برنامههای شورا و شهرداری قرار دارد؛ اما در این مورد شورا و شهرداری به تنهایی تصمیمگیرنده نیستند و شورای عالی ترافیک و راهنمایی و رانندگی نیز در تصمیمگیری دخیل هستند؛ البته فاز به فاز در حال اجرا هستیم که ساماندهی میز و صندلیهای اطراف میدان نیز در حال طراحی و جانمایی است، علاوه بر این مالکیت آنکه آیا میدان متعلق به شهرداری یا هیئتامناست، مشخص نیست و موضوعی بحثبرانگیز است که ابتدا باید مالکیت آن مشخص شود.
هر محلهای که بافت سنتی تاریخی داشته باشد از آن محافظت میکنیم
رئیس کمیسیون بودجه شورای اسلامی شهر یزد در پاسخ به این سؤال خبرنگار خبرگزاری آنا که بافت سنتی را نباید محدود به بافت قدیمی کرد و ممکن است ساختمانهای قدیمی دیگری با قدمت بالای 100 تا 200 سال وجود داشته باشند، شهرداری برای حفاظت و جلوگیری از تخریب آن ساختمانها چه برنامهای دارد، اظهار کرد: نظارت و حفاظت از این بناها بهطور مشترک در حوزه اختیارات میراث فرهنگی و شورای شهر است و در صورت هرگونه تغییر در آنها ابتدا از میراث فرهنگی استعلام میشود و اگر میراث آن ساختمانها را واجد ارزش تاریخی تشخیص داد، شورا و شهرداری ورود کرده و محافظت میکنند.
انتهای پیام/4078/4117/4062/ن
انتهای پیام/