حرکت بهسوی دانشگاه نسل چهارم باید آغاز شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از همدان، منصور اسماعیلپور صبح امروز در آیین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری که با حضور جمعی از پژوهشگران در محل دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد با معرفی دانشگاههای نسل اول، بیان کرد: این دانشگاهها با نام دانشگاههای خرد شناختهشده و درواقع ابزاری برای انتقال دانش بودند و دانشگاههای نسل دوم ابزاری برای تولید دانش بوده و دانشگاه فرهنگ نامیده میشدند.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان ادامه داد: سالهاست که این نسل از دانشگاهها در ایران تداوم داشته؛ اما این جایگاه نقطه پایان نبوده و باید برای رسیدن به مراحل بعدی تلاش کنیم.
وی نسل سوم را دانشگاههای بهینه ورز قلمداد کرد و گفت: این دانشگاهها ابزاری برای تولید ثروت هستند.
اسماعیلپور با تصریح بر اینکه نسل سوم دانشگاهها بهدنبال دانش سودمند و پیوند با اقتصاد است، عنوان کرد: در این نسل دانشگاه بهعنوان کالای راهبردی در خدمت تولید و کسب درآمد قرار میگیرد.
پژوهشگر و محقق برتر اظهار کرد: باید هرچه سریعتر از این مرحله نیز عبور کرده و به دانشگاه نسل چهارم برسیم.
وی تشریح کرد: این دانشگاهها بهواسطه انتقال دانش، فناوری، ایده و بهرهبرداری از دانش و فناوری، نقش کارآفرینی را ایفا میکنند.
اسماعیلپور با بیان اینکه دانشگاههای کنونی کشور جهانی هستند، ابراز کرد: جهانیشدن ارادی نبوده و بعد از تولید مقالات علمی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه دانشگاههای ایران بینالمللی نیستند، تصریحکرد: سیاستها و اقداماتی که نهادها، نظامهای دانشگاهی و افراد دنبال میکنند، فرایند بینالمللی شدن را فراهم میکند.
عضو هیأتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه یکی از شاخصهای اصلی بینالمللی شدن پذیرش دانشجویان غیر ایرانی است، افزود: در سطح جهانی آمریکا با 24 درصد در رتبه نخست جذب دانشجویان خارجی قرار دارد.
وی یادآور شد: سهم کشور ایران در جذب دانشجو قریب به دو درصد بوده، بنابراین در این زمینه باید تمهیدات بیشتری اندیشیده شود.
در پایان مراسم از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و دانشآموزان مؤسسه سما این دانشگاه با اهدای لوح سپاس و هدایایی قدردانی شد.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/