دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 بهمن 1393 - 09:47

لنز تماسی تلسکوپی که دید انسان را افزایش می‌دهد

دانشمندان نمونه اولیه از یک لنز تماسی را طراحی کرده‌اند که حاوی تلسکوپ‌های آلومینیومی بسیار ریزی است که با عینک قابل زوم تعامل می‌کند تا دید چشم را از حالت نرمال تا سه برابر بزرگ‌نمایی تغییر وضعیت دهد.
کد خبر : 3468

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از ScienceMag، تلسکوپ‌هایی که درون این لنز تماسی کار گذاشته شده‌اند، نخستین بار توسط آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (دارپا) طراحی شده است.


این آژانس از لنزهای تماسی به عنوان دوربین‌های ابرنازک برای پهپادهای هوایی استفاده می‌کند اما بعد از مدتی این لنزها برای کمک به افراد مسنی که به دژنراسیون ماکولا یا تباهی لکه زرد مبتلا می‌شوند، تولید شدند.


در این بیماری، در این بیماری، ماکولا یا لکه زرد تخریب می‌شود. ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است.


اریک ترمبلی (Eric Tremblay)، مهندس نوری موسسه فناوری فدرال در سوئیس در مورد این لنز تماسی گفت که این ابزار برای خیلی از افراد کاربرد خواهد داشت.


این لنزها به همراه عینک‌هایی کار می‌کنند که قابلیت کنترل زوم دارند. این عینک سیگنال‌هایی را از منعکس‌کننده‌های لنز دریافت می‌کنند تا طبق آن میزان زوم شیشه‌های خود را تغییر داده و میزان دید کاربر را گسترش دهند.


در واقع، زمانی که کاربر با حرکت چشمک خود نشان می‌دهد که دید چشم چپ یا راستش به اندازه کافی نیست، لنز این حرکات را تشخیص داده و سیگنال‌هایی را به عینک می‌فرستد و عینک پولاریزاسیون خود را تغییر می‌دهد.


دو نوع نور پولاریزه شده، دو مسیر مختلف در این لنز تماسی خواهند داشت و یکی از آنها دید نرمال و دیگری دید بزرگنمایی شده را نتیجه خواهند داد.


این محققان امیدوارند که در مرحله بعدی ساخت این لنزها، لنزهایی را طراحی کنند که به صورت طولانی مدت روی چشم افراد کار می‌کنند.


مترجم: نسترن صائبی




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب