ذرت مکزیکی، یک وعده غذایی سالم در خوابگاه
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، غذای خوابگاه دارای یکنواختی خستهکنندهای است که دانشجو هرازگاهی به فکر پختوپز میشود که ازاینرو زمان برای تهیه غذای مناسب در خوابگاه بیشتر مورد اهمیت قرار دارد.
دانشجو به دلایل مختلفی امکان ندارد که وقت زیادی را برای پختوپز همانند خانه صرف کند، به این دلیل باید غذاهایی پخت شود که حداقل وقت را صرف کرده و صدالبته باید مقوی و مفید باشد.
ذرت مکزیکی که در مدت کمتر از 15 دقیقه حاضر میشود و میتوان بهعنوان وعده سالم غذایی از آن لذت برد.
متخصصان تغذیه معتقدند که ذرت مکزیکی اگر بهصورت مناسب تهیه شود نهتنها مضر نیست، بلکه میتواند بهعنوان یک میان وعده مناسب جایگزین تنقلات بیارزش مثل چیپس و پفک شود. ذرت سرشار از ویتامینهای گروه C، B، A و املاح معدنی کلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن بوده و قسمت اعظم آن را مواد نشاستهای تشکیل میدهد.
برخی از مهمترین خواص ذرت مکزیکی به شرح زیر است:
ذرت مکزیکی سرشار از ویتامینها و املاح معدنی بوده و بدن انسان را در برابر انواع بیماریها حفظ میکند. امروزه جوانان زیادی به خوردن ذرت مکزیکی در زمان استراحت و تفریح میپردازند و جالب است بدانید که این ماده غذایی سرشار از مواد معدنی مفید برای سیستم ایمنی بدن است.
ذرت مکزیکی حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان است و انسان را در برابر انواع سرطانها ایمن نگه میدارد و برای پیشگیری از دیابت و نرمال نگهداشتن میزان قند خون مادهای مفید به شمار میرود. همچنین فیبر خوراکی ذرت به پایین آوردن سطح کلسترول خون کمک میکند، احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
خواص ذرت مکزیکی کمک بزرگی به رشد باکتری در روده کرده و اسیدهای چرب موجود در آن باعث بهبود عملکرد روده میشود و خاصیت ضد یبوست دارد.
زنان مبتلابه کمخونی بهویژه کمخونی ناشی از کمبود ویتامین میتوانند با مصرف ذرت به بهبود این نوع از اختلال کمک کنند.
ذرت مکزیکی به دلیل اینکه حاوی مقادیر زیادی گوگرد، سیلیس، آهن و کلسیم است از پوست و مو و همچنین ناخن محافظت میکند و سبب استحکام آنها میشود و املاحی همچون پتاسیم، فسفر و منگنز در آن به مقدار فراوان یافت میشود. این ماده غذایی شامل ریزمغذیهای زیر است:
ذرت یک منبع غنی از ویتامین B1 است که در سوختوساز کربوهیدراتها استفاده میشود.
سرشار از ویتامین B5 است که به فعالیتهای فیزیولوژیکی در بدن کمک میکند.
حاوی فولیت است که در تولید سلولهای جدید نقش فراوانی دارد.
حاوی مقادیر قابلتوجهی ویتامین C است که برای مقابله با بیماریها مفید است.
ذرتی که با عنوان ذرت مکزیکی در کوچه، خیابان و بازار سرو و فروخته میشود، از حالت سلامت بخشی در حال خارج شدن است. اگر ذرت مکزیکی بدون نمک تهیهشده و بهجای کره و روغن جامد به آن مقدار کمی روغن مایع افزوده شود و از سسهای چرب نیز استفاده نشود یک میان وعده مناسب است. بنابراین بهتر است مقدار کمی ذرت در خوابگاه را با سس و روغنزیتون کم بهعنوان یک میان وعده کامل غذایی مصرف کنند.
در ادامه طرز تهیه ذرت مکزیکی خوابگاهی را میخوانید.
مواد لازم برای تهیه عبارتاند از:
ذرت کنسرو شده (یک عدد) یا بخارپز شده ۵۰۰ گرم
کالباس ۳۰۰ گرم
چیپس خلالی ۱ لیوان
پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
سس مایونز ۴ قاشق غذاخوری
قارچ ۲۰۰ گرم
پودر خردل، به مقدار لازم
پودر آویشن، به مقدار لازم
فلفل سیاه، به مقدار لازم
1- قارچ را به شکل ورقههای نازک خردکنید و در مقدار خیلی کمی روغن تفت دهید. قارچ را به مقداری که به مزاجتان خوش میآید بپزید بهطورکلی بهاندازه پنج دقیقه تفت برای قارچ کافی است. پودر خردل و آویشن را هم در این مرحله اضافه کنید.
۲ - کالباسها را به شکل نگینی خردکنید و به همراه ذرت پختهشده یا کنسرو (بدون آب) و پنیر پیتزا، سس را به قارچهای در حال تفت اضافه کرده و مواد را کاملاً باهم مخلوطکنید. مقدار سس را هم میتوانید کم یا زیاد کنید. ولی این نکته هم مهم است که تمام مواد با سس مخلوط شده باشند.
۳ - حرارت را روی ملایمترین حالت ممکن قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا حدود ده دقیقه بپزد و پنیر خودش را کاملاً باز کند. در آخر هم موقع سرو چیپسهای خلال شده را به آن اضافه کنید. چیپسها را زودتر اضافه نکنید که نرم نشوند.
بهتر است در هنگام پخت به بلالها نمک اضافه نکنید چراکه باعث سفت شدن آن میشود.
انتهای پیام/4108/ 4107/
انتهای پیام/