دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
امشب در قم؛

جشن میلاد امام عسکری(ع) با حضور مراجع تقلید برگزار شد

جشن باشکوه میلاد امام حسن عسکری(ع) هم‌زمان با شب میلاد آن حضرت با حضور مراجع تقلید و علمای حوزه علمیه در قم برگزار شد.
کد خبر : 344323
۲۰۱۸۱۲۱۵_۱۸۳۴۳۵.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، هم‌زمان با شب میلاد یازدهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت امام حسن عسکری (ع)، جشن میلاد باشکوه آن حضرت از سوی دفتر آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی با حضور مراجع تقلید و علمای حوزه علمیه، در مسجد امام حسن عسکری (ع)، امشب در قم برگزار شد.


در این مراسم آیات عظام مکارم‌شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری‌همدانی، شبیری‌زنجانی، سبحانی، علوی‌گرگانی و جوادی آملی  حضور داشتند.


همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی‌گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی و آیات مرتضی مقتدایی، محسن فقیهی، سیداحمد خاتمی سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری، سیدهاشم بطحایی، سیدمحمد غروی، عباس کعبی، علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه، سیدمحمدجواد علوی‌بروجردی و برخی از اعضای جامعه مدرسین و شورای عالی حوزه‌های علمیه و نمایندگان خبرگان رهبری نیز در این محفل حضور یافتند.


حجت‌الاسلام ناصر رفیعی از سخنرانان مطرح در این نشست درخصوص مقام و جایگاه حضرت امام حسن عسکری (ع) سخنرانی کرد و گفت: باید از زندگی حضرت امام عسکری(ع) الگو بگیریم و آن را در جامعه گسترش دهیم.


وی در خصوص تبلیغ و ترویج فرقه‌های انحرافی در جامعه و گسترش آن هشدار داد و خواستار مقابله جدی با این فرقه‌ها شد.


گفتنی است، مسجد امام حسن عسکری(ع) در شهر قم و از قدیمی‌ترین مساجد این شهر است که بر اساس برخی روایات به دستور امام حسن عسکری(ع) به نماینده خود احمد بن اسحاق اشعری ساخته شده است.


بعد از انقلاب اسلامی به سعی و اهتمام آیت‌الله سیدمحمدرضا گلپایگانی برخی املاک اطراف مسجد خریداری شده و با تهیه طرح و نقشه‌ای جامع، زمینه توسعه بنای جدید مسجد فراهم آمد. پس از رحلت ایشان کلنگ احداث این بنا به دست آیت‌الله  صافی‌گلپایگانی بر زمین زده شد و سرانجام این بنا در تاریخ دهم اردیبهشت ۱۳۹۴ افتتاح شد.


حسن بن علی بن محمد(ع) مشهور به امام حسن عسکری، (۲۳۲-۲۶۰هجری قمری) یازدهمین امام شیعیان اثناعشری است که به مدت ۶ سال امامت شیعیان را بر عهده داشت. ایشان فرزند امام هادی(ع) و پدر امام زمان(عج) است.


مشهورترین لقب ایشان، عسکری است که به اقامت اجباری‌اش در سامرا اشاره دارد. آن حضرت در سامرا تحت مراقبت حکومت قرار داشت و برای فعالیت‌های خود با محدودیت روبه‌رو بود. امام عسکری از طریق نمایندگان خود و نیز از راه نامه‌نگاری با شیعیان ارتباط داشت. عثمان بن سعید، نخستین نایب خاص امام زمان (عج)، از نمایندگان خاص ایشان نیز به شمار می‌رفت.


امام حسن عسکری(ع) در هشتم ربیع‌الاول سال ۲۶۰هجری قمری، در ۲۸ سالگی در سامرا به شهادت رسید و در کنار مرقد پدرش دفن شد. مدفن آن دو به حرمین عسکریین مشهور است و از زیارتگاه‌های شیعیان در عراق به شمار می‌آید.


انتهای پیام/4090/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب