دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مرداد 1394 - 09:54

مهندسان استنفورد ابزار کاشتنی بی‌سیم برای نورون‌های مغزی موش طراحی کردند + ویدئو

کنترل بدون سیم مغز موجودات زنده تا امروز یک عمل خارق‌العاده بود که بیشتر در برنامه‌های شعبده‌بازی دیده می‌شد اما دانشمندان با به‌کارگیری تکنیک خاصی موفق شدند این کار را به‌صورت علمی انجام دهند.
کد خبر : 34023

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از وب‌سایت دانشگاه استنفورد، محققان دانشگاه استنفورد با استفاده از روشی خاص، یک LED در مغز موش کار گذاشتند که به کمک آن می‌توانند عملکرد بخش مشخصی از مغز این حیوان را در اختیار خود بگیرند.


تا پیش از این برای انجام چنین آزمایشی، باید یک LED در مغز موش کار گذاشته می‌شد و برای تأمین انرژی مورد نیاز برای روشن شدن آن باید از راه سیمی که به یک باتری روی پشت موش یا منبع انرژی دیگری متصل بود، اقدام می‌کردند. حال دانشمندان استنفورد توانسته‌اند با تعبیه یک سیستم داخلی به این مشکل غلبه کنند.


در روشی که آنها به‌کار گرفته‌اند، ابتدا ژنتیک بخش مورد نظر از مغز، با استفاده از سلول‌های سبز نوعی جلبک نسبت به نور حساس می‌شود به‌طوری که وقتی نور به آن تابانده شود، این سلول‌ها فعال شده و دستورها مغزی صادر می‌کنند.


در مرحله بعد یک سیستم الکترونیکی به اندازه یک دانه فلفل که متشکل از سیم‌پیچ، مدار و LED است داخل مغز موش کار گذاشته می‌شود که وزن این مجموعه مقدار ناچیز 20 تا 50 میلی‌گرم است.



وقتی موش در میدان الکترومغناطیسی قرار می‌گیرد، القای الکترومغناطیسی در سیم‌پیچ این مدار جریان الکتریکی ایجاد و LED را روشن می‌کند. روشن شدن چراغ داخل مغز موش سبب می‌شود تا بخشی که در مرحله نخست با ژن جلبک تجهیز شده بود فعال شود.


در آزمایشی که در ویدئو دیده می‌شود، بخش حرکتی مغز موش هدف قرار گرفته و همان‌گونه که دیده می‌شود، وقتی کلید روشن شدن مدار را می‌زنند، حیوان شروع به راه رفتن می‌کند و وقتی کلید خاموش شود، موش می‌ایستد.


دانشمندان امیدوارند با استفاده از این تکنیک، در بررسی و درمان بیماری‌هایی مانند پارکینسون، آلزایمر یا بیماری‌های روحی-روانی استفاده کنند. نکته بسیار مهم در این آزمایش این است که تجهیزات ساخته‌شده به ‌قدری کوچک و سبک هستند که مشکلی برای زندگی عادی ایجاد نمی‌کنند و نیاز به مدار شارژ و الکترود و سیم‌های خروجی نیست که کاربرد آن را مطلوب می‌کند. در واقع تحقیقات دانشمندان استنفورد موجب شده است تا معنی جدید برای «ماوس وایرلس» تعریف شود.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب