دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آذر 1397 - 15:56
ملک‌نژاد خبر داد:

ارائه محصولات فناورانه 50 سازمان در 450 غرفه نمایشگاه پژوهش مشهد

رئیس کمیته برگزاری نوزدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری مشهد گفت: 50 سازمان دولتی و غیر دولتی در 450 غرفه این نمایشگاه به ارائه محصولات فناورانه خود می‌پردازند. 
کد خبر : 330430

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از مشهد، مهدی ملک‌نژاد، صبح امروز در نشست خبری برگزاری نوزدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی كه در اتاق شورا سازمان مركزی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد گفت: همه این سال‌ها همیشه آموزش برای آموزش بوده و یکی از دلایل وجود مشکلات در کشور این بوده که حوزه‌های آموزشی و دانشگاه‌ها مأموریت اصلی خود را به درستی انجام نداده‌اند.


وی با اشاره به اینكه در دهه‌های 60 و 70 در دانشگاه‌های مطرح دنیا تحولی بزرگ رخ داد، افزود:  در دهه‌های مورد نظر پژوهش در دانشگاه‌ها تمام شد و کارآفرینی آغاز به کار کرد و کشورها توانستند استعدادها و ظرفیت‌‌های خود را به دنیا عرضه كنند.


رئیس كمیته برگزاری نمایشگاه گرامی‌داشت هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی‌ ادامه داد: متأسفانه ما  همچنان در حلقه آموزش گیر کرده‌ایم، البته كارهای پژوهشی و تحقیقاتی انجام شده و اتفاقات خوبی رخ داده  ولی کافی نیست.


ملك‌نژاد با تأکید بر اینکه استراتژی مناسبی برای توسعه در کشور وجود ندارد، افزود: تغییر نگاه اتفاق افتاده است؛ اما اگر این تغییر نگاه در سال‌های گذشته برای ایران در همه حوزه‌ها رقم می‌خورد، شاهد وضعیت بهتری نسبت به امروز بودیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و مشهد با اشاره به اینکه هفته پژوهش فرصت مناسبی برای تمرکز بیشتر حوزه‌های پژوهشی کشور است، تصریح كرد: در این هفته با اطلاع از توانمندی‌های پژوهش و فناوری در کشور می‌توان برای آینده کشور تصمیمات بهتری را اخذ کرد.


رئیس کمیته برگزاری نوزدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی  با تأکید بر اینکه در این نمایشگاه نقش مطبوعات در تغییر نگاه بسیار قابل اهمیت است، افزود: باید فضای کشور را به سمت امیدواری بکشانیم؛ اما با برپایی این گونه نمایشگاه‌ها و برگزاری مناسب آن  می‌توان این اتفاق را کلید زد. 


ملك‌نژاد با بیان اینكه برپایی این گونه نمایشگاه‌ها باعث ارتقای شأن و جایگاه محققان خواهد شد، ادامه داد:  پژوهش و فناوری بستر مناسبی برای توسعه در حوزه‌های مختلف است و باید از این فرصت به نحو احسن استفاده کنیم.


وی با بیان اینکه ستاد برگزاری نمایشگاه پژوهش و فناوری برنامه‌های مختلفی را برای این هفته پیش‌بینی کرده است، افزود: شناسایی توانمندی‌های پژوهش و فناوری، معرفی پژوهش‌ها و پژوهشکده‌ها، معرفی پژوهشگرهای برتر، امکان تجاری سازی پژوهش‌ها و فناوری‎ها، فراهم‌کردن فضای همکاری میان پژوهشگران، برقراری ارتباط بین مراکز صنعتی با مراکز تحقیقاتی، نهادینه کردن پژوهش در سطح جامعه نمونه‌هایی از برنامه‌هایی است که در ستاد برگزاری نمایشگاه برای آن تصمیماتی گرفته شده است.


رئیس کمیته برگزاری نوزدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری مشهد با بیان اینكه در ساخت برخی از محصولات هنوز در کشور به خودکفایی نرسیده‌ایم و کشورهای دیگر با استفاده از مواد اولیه کشور ما در حال تولید محصولات مختلف هستند، اظهار كرد:  این وضعیت نشان می دهد که راه را اشتباه رفته‌ایم؛ بنابراین باید از هر فرصتی برای آگاهی بخشی به جامعه استفاده کنیم.


 ملك‌نژاد یادآور شد: سال 79 شورای فرهنگ عمومی کشور به منظور ترویج پژوهش در آذر هر سال هفته‌ای را به نام پژوهش اختصاص می‌دهد تا به امروز استان خراسان رضوی بین استان‌های دیگر جایگاه خوبی در پژوهش و فناوری داشته و در برگزاری نمایشگاه‌ پژوهش نیز توانسته مقامات نخستین را  به خود اختصاص دهد.


وی با تأکید بر اینکه امسال نوزدهمین سال برگزاری نمایشگاه پژوهش و فناوری با شعار پژوهش تقاضامحور و تجاری‌سازی فناوری با زیربنای اقتصاد مقاومتی است، تصریح كرد: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی درون‌زا و برون‌گرا مبتنی بر فناوری‌های دانش‌بنیان که این خود نیازمند ارتباطات دانش‌بنیان در حوزه بین‌الملل با نگاه به بازارهای جهانی است.


ملک‌نژاد با بیان اینکه با توجه به سابقه خوبی که دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در برگزاری هفدمین نمایشگاه پژوهش و فناوری در سال 95 داشت، افزود: امسال نیز افتخار برگزاری این نمایشگاه به عهده دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گذاشته شد.


رئیس کمیته برگزاری نوزدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری  مشهد تشریح کرد: برای برگزاری نمایشگاه کمیته‌های چهارگانه‌ای تشکیل شد که ازجمله آن کمیته علمی با مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی، کمیته فن بازار و ایده با مسئولیت شهرک‌های صنعتی، کمیته برگزاری نمایشگاه با مسئولیت دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و کمیته اطلاع رسانی با مسئولیت شهرداری مشهد است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه در برگزاری این نمایشگاه 50 سازمان دولتی و غیر دولتی اعم از دانشگاه‌ها، مراکز عالی، مراکز پژوهش و فناوری، شرکت‌های صنعتی با 250 زیر مجموعه خود ما را همراهی می‌کنند، اظهار کرد: همه این سازمان‌ها و ارگان‌ها در 450 غرفه در نمایشگاه به ارائه محصولات فناورانه خود می‌پردازند. 


وی با بیان اینکه آنچه در این نمایشگاه اهمیت دارد حضور دانش‌آموزان و جوانان است، گفت: باید تفکر فناورانه را در این نسل نهادینه کنیم.


 ملك‌نژاد با تاكید بر اینكه فروش ایده‎های ما از مرزهای فیزیکی عبور کرده، گفت: باید تمام سعی و تلاش خود را برای جذب سرمایه‎گذاران خارجی در این نمایشگاه‌ها انجام دهیم و سرمایه‌گذاران كشور را نیز پای کار آوریم. 


وی با اشاره به  اینکه تعدادی سرمایه‌گذار خارجی در نمایشگاه پژوهش و فناوری امسال حضور دارند، گفت:  کار گروهی برای ورود سرمایه‌گذاران در نمایشگاه پژوهش و فناوری تشکیل شد؛ بنابراین برای این سرمایه‌گذاران در نمایشگاه غرفه‌هایی مد نظر گرفته شده است.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب