دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آذر 1397 - 11:49
بیانیه پایانی آستانه 11؛

استفاده از هرگونه سلاح شیمیایی در سوریه ممنوع است

ایران، ترکیه و روسیه به‌عنوان کشورهای ضامن آتش‌بس سوریه در بیانیه پایانی نشست آستانه 11 استفاده از سلاح شیمیایی در این کشور را محکوم کردند.
کد خبر : 329987
56.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از المیادین، کشورهای ضامن آتش‌بس سوریه در بیانیه پایانی یازدهمین دور نشست خود در آستانه، پایتخت قزاقستان اعلام کردند مخالف هرگونه تغییر واقعیت میدانی سوریه به بهانه مبارزه با تروریسم هستند.


این کشورها از همه مخالفان مسلح سوری خواستند تا به‌طور قاطع خط مشی خود را از گروهک‌های داعش و جبهةالنصره جدا کنند.


ایران، ترکیه و روسیه به‌عنوان کشورهای ضامن آتش‌بس سوریه استفاده از سلاح شیمیایی در این کشور را محکوم کردند و از سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی خواستند تحقیقات شفافی دراین‌باره انجام دهد.


مشروح بیانیه پایانی


در بیانیه پایانی و مشترک نشست آستانه 11 آمده است: «همه تلاش‌ها باید معطوف به ازسرگیری فعالیت‌های کمیته قانون اساسی سوریه شود».


بندهای این بیانیه به‌شرح زیر است:


- کشورهای ضامن آتش‌بس به حاکمیت، استقلال، اتحاد و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه متعهد شدند و تأکید کردند اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد باید اجرایی شود. اصولی که باید جهان‌شمول و مورد احترام همگان باشد و نتوان آن را به‌راحتی نقض و دستاوردهای چارچوب آستانه را تضعیف کرد.


- محکومیت هرگونه تلاش برای تحریف واقعیت‌های میدانی سوریه به بهانه مبارزه با تروریسم و مقابله با هرگونه اقدام  جدایی‌طلبانه با هدف تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و نیز امنیت ملی کشورهای همسایه.


- ضامنان آتش‌بس وضعیت میدانی سوریه، تحولات مربوط به نتیجه نشست گذشته سوچی و وضعیت منطقه کاهش تنش ادلب را بررسی و بر عزم خود برای اجرای کامل «یادداشت تفاهم برقراری ثبات در منطقه کاهش تنش ادلب» تأکید کردند. آنها همچنین نگرانی خود را درباره نقض مستمر آتش‌بس ابراز کردند.


- ایران، روسیه و ترکیه متعهد شدند تلاش‌های خود را با هدف افزایش فعالیت مرکز مشترک هماهنگی ایران-روسیه-ترکیه تقویت کنند و بر اهمیت آتش‌بس پایدار و لزوم ادامه مبارزه با تروریسم تأکید کردند. 


- ضامنان آتش‌بس اعلام کردند با هدف شکست نهایی داعش، جبهة‌النصره و دیگر افراد، گروه‌ها، تشکل‌ها و رژیم‌های وابسته به القاعده یا داعش به همکاری‌های خود ادامه می‌دهند. آنها همچنین از همه مخالفان سوری خواستند موضع و خط مشی خود را به‌طور کامل از گروه‌های تروریستی جدا کنند.


- محکومیت استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه. آنها درخواست کردند تا درباره هرگونه گزارش مربوطه فوری و مطابق با «کنوانسیون منع توسعه، تولید، انباشت و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی» و از سوی سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی (OPCW) تحقیقات انجام شود.


- ضامنان آتش‌بس تأکید کردند بحران سوریه هیچ راه حل نظامی ندارد و این درگیری باید با فرآیند سیاسی سوری-سوری و با کمک‌های سازمان ملل متحد حل‌وفصل شود.


- تأکید بر تقویت تلاش‌های مشترک با هدف آغاز هرچه سریع‌تر فعالیت‌های کمیته قانون اساسی در ژنو. کمیته‌ای که باید طرف‌های سوری طبق تصمیمات کنگره گفتگوی ملی سوری در سوچی از آن حمایت کنند.


- ضامنان آتش‌بس اجرای موفق پروژه کارگروه «آزادی بازداشت‌شدگان و ربوده‌شدگان» را ستودند و از تحویل اجساد و شناسایی مفقودان استقبال و تأکید کردند آزادی بازداشت‌شدگان در 24 نوامبر (سوم آذرماه جاری) گامی مؤثر در اجرای اقدامات اعتمادساز میان طرف‌های سوری است.


- ایران، روسیه و ترکیه بر همکاری با یکدیگر تا برقراری یک زندگی عادی و آرام برای مردم سوریه تأکید کردند و از جامعه بین‌الملل به‌ویژه سازمان ملل متحد خواستند کمک‌های خود را به سوریه در زمینه‌های مختلف افزایش دهند.


- در این نشست بر فراهم کردن زمینه‌های بازگشت امن و داوطلبانه آوارگان داخلی به مناطق سکونتشان در سوریه تأکید شد. 


- ضامنان آتش‌بس از «استفان دی‌میستورا»، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به سوریه به‌‌دلیل اقداماتش با هدف یافتن راه حل صلح‌آمیز برای بحران سوریه قدردانی کردند.


- نشست بعدی صلح سوریه در آستانه اوایل فوریه 2019 (اواسط بهمن سال جاری) برگزار می‌شود.


الجعفری: تروریست‌ها با چراغ سبز حامیانشان حمله شیمیایی انجام می‌دهند


«بشار الجعفری»، نماینده سوریه در اجلاس آستانه گفت: «ترکیه باید طبق توافق سوچی به توافقات خود پایبند باشد، ولی تاکنون پایبند نبوده است. برخی تروریست‌های سوری در ادلب که از سوی ترکیه حمایت می‌شوند، همچنان از سلاح شیمیایی با هدف برهم زدن ثبات آنجا استفاده می‌کنند.»


وی افزود:‌ «اگر اراده جهانی برای کمک به سوریه وجود داشته باشد شرط نخست آن این است که نیروهای خارجی غیرقانونی از این کشور خارج شوند. شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون 30 قطعنامه صادر و بر حق حاکمیت، استقلال و وحدت سرزمینی سوریه تأکید کرده است، ولی برخی‌ها این قطعنامه‌‌ها را تنها یک شعار تلقی می‌کنند».


نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد گفت:‌ «تروریست‌ها تنها با پشتیبانی و چراغ سبز حامیانشان جرئت می‌کنند از سلاح شیمیایی در حلب استفاده کنند. همه قطعنامه‌های شورای امنیت و بیانیه‌های اجلاس آستانه حکومت سوریه را قانونی می‌دانند  و متحدانمان همچنان به مبارزه با تروریسم متعهد هستند».


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب