فراز و فرودهای کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها بارها از سوی مقام معظم رهبری اشاره شده است؛ با تأمل در بیانات معظمله میتوان دریافت که گسترش برگزاری کرسیهای آزاداندیشی یکی از مطالبات اساسی ایشان از جامعه دانشگاهی است.
یکی از راهکارهای کمک به توسعه کرسیهای آزاداندیشی انتخاب کرسیهای برتر ماه توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
انتخاب کرسی برتر ماه بهمنظور تشویق و تقدیر از فعالیتهای صورت گرفته در عرصه کرسیهای آزاداندیشی و برجسته کردن نمونههایی است که از نظر شکلی میتواند بهعنوان الگویی موفق با قابلیت بهرهبرداری و الگوگیری توسط دیگر فعالان و متقاضیان برگزاری کرسی آزاداندیشی مورد استفاده قرار گیرد و نیز از نظر محتوایی میتواند حاوی برخی از ویژگیهای علمی، اخلاقی و ارزشمند باشد.
با مراجعه به وبسایت کرسیهای آزاداندیشی در بخش کرسیهای برتر ماه تنها اسامی هشت کرسی درج شده که تاریخ دقیق برگزاری یا جزئیات بیشتری از این کرسیها منتشر نشده است.
انتخاب تنها هشت کرسی برتر در سطح کشور این سؤال را در اذهان عمومی ایجاد میکند که یا تعداد کرسیهای آزاداندیشی برگزارشده محدود به این هشت مورد است و یا اینکه کیفیت کرسیهای برگزارشده بهاندازه معیارهای اعلام شده نیست.
در هر حالت به نظر کمکاری وزارت علوم در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، انتخاب کرسی ماه و یا کاهش کیفیت کرسیهای آزاداندیشی بیش از پیش است.
معیارهای کرسی برتر ماه
کرسیهای نمونه و برتر از میان آثار و مستندات ارسالشده به دبیرخانه کرسیهای آزاداندیشی توسط جمعی از کارشناسان آگاه مورد داوری و بررسی قرار گرفته و بهعنوان کرسی برتر ماه اعلام میشود. تعدادی از شاخصها و معیارهای برای کرسی برتر مرتبط بااهمیت موضوع، ارتباط موضوع با مسائل و مشکلات کشور در سطح ملی یا منطقهای، جاری بودن بحث و منطق علمی در جریان برگزاری کرسی و درجه و رتبه علمی، قدرت ارائه بحث و تسلط طرفین حاضر در کرسی است.
از دیگر شاخصهای انتخاب کرسی برتر ماه میتوان به ارائه مباحث در چارچوب موضوع، رعایت ضوابط اخلاقی و چارچوبهای قانونی، مستندسازی بهگونهای که قابلیت استفاده دیگران از آن نیز وجود داشته باشد، میزان رضایت مخاطبان از موضوع و شیوه برگزاری آن، نوع کرسی از منظر نظریهپردازی، نقد و نظر، مناظره و آزادفکری و در نهایت در صورت داشتن قابلیت بحث علمی بیشتر، برگزاری کرسی استمرار داشته باشد.
انتهای پیام/4107/پ
انتهای پیام/