دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در برنامه مناظره مطرح شد؛

پروسه طولانی دریافت تسهیلات تولید/ دولت، دولت واردات است

افزایش واردات، کاهش توان پرداخت تسهیلات و روند طولانی پرداخت وام به تولید از مباحث مطرح شده در برنامه مناظره شبکه یک سیما بود.
کد خبر : 326535
13940521180919785_PhotoL-e1495083547338.jpg

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، نادر قاضی‌پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس در برنامه مناظره که شب گذشته از شبکه یک سیما با موضوع بخشودگی جرائم بانکی تولیدکنندگان پخش شد، گفت: بر اساس قانون بانک‌ها باید خلق پول کنند و ضامن حفظ ارزش پول ملی باشند که البته در عمل خلاف این موضوع اتفاق نمی‌افتد.


وی با بیان این مطلب که مشکلات اقتصادی ناشی از سیستم بانکی است تصریح کرد: کسی که خود را به خواب‌زده است نمی‌توان بیدارش کرد، بر این اساس عملکرد دولت نشان می‌دهد که دولت، دولت واردات است و فرصتی را به تولیدکنندگان برای حضور در اقتصاد کشور نمی‌دهد.


قاضی‌پور اضافه کرد: از سوی دیگر عملکرد دولت نیز نشان می‌دهد بانک‌ها به تولیدکننده ظلم می‌کنند و به‌صورت ثانیه‌ای از تولیدکنندگان سود می‌گیرند.


نماینده مردم ارومیه در مجلس ادامه داد: این در شرایطی است که کارگران به‌صورت شبانه‌روزی کار می‌کنند و دولت با واردات خود فرصتی برای تولیدکنندگان برای حضور در اقتصاد نمی‌دهد.


محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون هماهنگی بانک‌ها و مؤسسات خصوصی نیز در این برنامه اذعان داشت: نظام بانکی کشور اگر دارای فساد است، به‌واسطه قانونی است که توسط مجلس و نمایندگان نوشته‌شده و برای اجرا به بانک‌ها ابلاغ‌شده است؛ بنابراین اگر فساد در نظام بانکی کشور وجود دارد، باید سعی شود قوانین را تغییر دهیم.


وی افزود: علاوه بر این اگر در سیستم بانکی خطا و اشکالی وجود دارد، خطا از مجریان است و وظیفه مجلس این است که این خطاها و فسادها را برای بررسی به مراجع ذی‌ربط اطلاع دهد.


جمشیدی با اشاره به این نکته که نظام بانکی کشور همان است که مجلس به تصویب رسانده است تصریح کرد: بخش قابل‌توجهی از هجمه و انتقاداتی که به‌نظام بانکی کشور می‌شود ناشی از بی‌اطلاعی افراد نسبت به قوانین و مقررات است.


آرش کبیری نیز به‌عنوان پژوهشگر حوزه کسب‌وکار در این برنامه گفت: نظام بانکی کشور به‌صورت سوری و به بهانه‌های مختلف مسئول به وجود آمدن شرایط فعلی است و مشکلات اقتصادی و تورم کشور مربوط به عملکرد بانک‌ها به‌ویژه بانک‌های خصوصی در سال‌های گذشته است.


وی با اشاره به این مطلب که قانون فعلی نظام بانکداری کشور اگر به‌درستی اجرا شود، هیچ مشکلی ندارد، ادامه داد: سرمایه‌گذاری ناقص بانک‌ها در تولید که به‌صورت عمدی انجام می‌شود، عامل اصلی مشکلات کنونی اقتصاد کشور است.


در ادامه عبدالرضا مصری، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس نیز اظهار داشت: چند سالی از اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور می‌گذرد که شاه‌بیت این سیاست حمایت از تولید کشور است. بر این اساس اگر به دنبال ایجاد اشتغال در کشور هستیم، باید ایجاد اشتغال را درگرو ایجاد تولید و اهمیت به این بخش ببینیم.


وی با اشاره به این‌که شمار کارکنان دولت بیش از 3 میلیون نفر است که این آمار در دنیا بالاترین رقم به شمار می‌آید، افزود: حل مشکلات اقتصادی کشور درگروِ رفع مشکلات و موانع تولید است.


مصری در تشریح مشکلات تولیدکنندگان در کشور گفت: به‌عنوان‌مثال یک تولیدکننده برای راه‌اندازی کسب‌وکار خود و گرفتن تسهیلات از بانک‌ها باید طرح توجیهی خود را بر اساس شاخص‌ها و متغیرهای مختلف به بانک ارائه دهد. بر این اساس اگر تولیدکننده در طرح توجیهی خود مثلاً بنویسد به دلیل نوسانات نرخ ارز بجای 100 میلیون تومان به 300 میلیون تومان نیاز دارد، تسهیلات به وی داده نمی‌شود.


عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس افزود: از سوی دیگر پروسه دریافت وام و تسهیلات از بانک‌ها به‌قدری طولانی است که 2 یا 3 سال طول می‌کشد و موضوعاتی همچون تورم و افزایش هزینه‌ها برای راه‌اندازی پروژه، برنامه‌های تولیدکننده را تحت تأثیر قرار داده و آن را با شکست مواجه می‌کند.


انتهای پیام/4092/4083/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب