دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همزمان با میلاد پیامبر(ص)

جشن بهار مهربانی در سراسر ایران برگزار می‌شود

مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری جشن بهار مهربانی همزمان با ایام ولادت پیامبر اعظم (ص) در سراسر کشور خبر داد.
کد خبر : 324971
683120_orig.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی گفت: با توجه به دستور رئیس جمهور و تأکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تنظیم برنامه‌هایی در راستای افزایش نشاط و امید اجتماعی در دستور کار قرار گرفته است. 


دبیر ستاد جشن‌های بهار مهربانی افزود: ستاد جشن‌های بهار مهربانی به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه تشکیل شد و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور، وزارت ورزش و جوانان، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور از اعضای این ستاد هستند و دبیرخانه استانی این ستاد نیز در ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور مستقر است.


دبیر ستاد جشن‌های بهار مهربانی ادامه داد: برگزاری این جشن‌ها در ماه ربیع‌الاول به این دلیل است که این ماه به طور ذاتی فضیلت خاصی دارد و در همین راستا جشن‌های سراسری همزمان با میلاد حضرت رسول (ص) با طراحی و شمایلی جدید با مشارکت مردم برگزار می‌شود.


احمدی تاکید کرد: بر مردمی برگزار شدن  این جشن تاکید شده است و در واقع ستاد مورد اشاره بیشتر نقش پشتیبان و هماهنگ کننده دارد و قرار بر برگزاری برنامه‌های جشن توسط مردم‌ است.


احمدی با اشاره به اهداف جشن بهار مهربانی گفت: بهره‌گیری از مناسبت‌های دینی برای ترویج شادی در جامعه، توسعه نشاط در جامعه با مشارکت خانواده‌ها و سازمان‌های مردم نهاد، تحکیم وحدت میان جامعه با مشارکت اقشار و گروه‌های مردمی از جمله هنرمندان، ورزشکاران و نخبگان حوزه فرهنگ از اهداف این جشن سراسری است.


مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جشن های بهار مهربانی از ١٢ تا ١٧ ربیع‌الاول (٢٩ آبان تا ٤ آذر) در تهران و سایر استان‌ها، شهرستان‌ها و روستاهای کشور برگزار می‌شود افزود: در این طرح سعی شده تا از ظرفیت‌های محلی، آیینی، سینمای سیار، نمایش‌های خیابانی، موسیقی اقوام، هنرهای تجسمی، برنامه‌های مذهبی، جشنواره غذا و ... با هدف ایجاد فضای نشاط در جامعه بهره کافی برده شود.


دبیر ستاد جشن‌های بهار مهربانی در عین حال تاکید کرد: در کنار برنامه‌های فرهنگی و هنری بر عرضه محصولات فرهنگی مانند کتاب، صنایع دستی، برگزاری مسابقات قرآنی و دینی برای کودکان و نوجوانان و ... در غرفه‌های فرهنگی نیز تاکید شده است.


وی ادامه داد: محل برپایی این جشن‌ها گذرهای مردمی مانند پیاده‌روها و گذرگاه‌های تفریحی و تاریخی که حالت عمومی  و تجمع و تردد بیشتری از مردم را همراه دارد در نظر گرفته شده است.


خانواده محوری ویژگی جشن‌های بهار مهربانی


احمدی تصریح کرد: برای ایجاد نشاط و امید اجتماعی از طریق برگزاری این جشن‌ها سعی شده که همه گروه‌های خانواده در نظر گرفته شود، بنابراین خانواده محور بودن یکی از ویژگی‌های بارز جشن بهار مهربانی است.


وی با تأکید بر استفاده از ظرفیت‌های انجمن‌های هنری، گروه های هنری، دانشجویان فرهنگ و هنر، هنرجویان هنرستان‌های هنرهای زیبا، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، گروه‌های فعال گردشگری، گروه‌های ورزش‌های آیینی و ... در برگزاری جشن‌های بهار مهربانی ادامه داد: مردم مشارکت کننده اصلی در این جشن‌ها هستند و باید مدیریت آن را در دست داشته باشند.


مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران متولی اجرای برنامه‌های این جشن در تهران است که با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، سازمان میراث و گردشگری و ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری را در اماکنی که تجمع مردمی بیشتر است در نظر دارد.


تبدیل جشن‌های مردمی به آیین‌های ملی و دینی 


مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جامعه نیاز به نشاط روحی و روانی دارد گفت: جشن‌های مردمی باید به آیین‌های ملی و دینی تبدیل شود و مردم در زمان خاصی از سال در آن‌ها شرکت کنند زیرا جشن‌هایی که پشتوانه مردمی دارد به مرور مورد استقبال جامعه قرار می‌گیرد و از این طریق مردم نیز در ایجاد فضای نشاط و امید اجتماعی مشارکت خواهند داشت.


وی تصریح کرد: برای نهادینه شدن جشن‌های بهار مهربانی به عنوان جشن ملی نیز باید برنامه‌ریزی‌های لازم را داشته باشیم.


انتهای پیام/4072/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب