اجتماعی شدن سلامت، احترام به نقش مردم در بحث سلامت آنهاست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سیدحسن هاشمی در اجلاس اجتماعی شدن سلامت کلان منطقه ۱۰ کشوری دانشگاههای علوم پزشکی کشور با تأکید بر اهمیت اجتماعی شدن سلامت گفت: پا نهادن در امور و مشاغلی که مرتبط با مردم، اجتماع و کارهای خیر است، انسان را ترغیب میکند تا در این امور گام برداشته و فعالیت کند و از این مسیر رضایتمندی مردم را جلب کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به دهمین جلسه اجتماعی شدن سلامت در سطح کلان مناطق دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اظهار کرد: این جلسه، دهمین اجلاسی است که با موضوع اجتماعی شدن سلامت در سطح قطبها در سراسر کشور برگزار میشود و میتوان گفت که این جلسه بسیار مهم است، چراکه جمعیت این قطب و مشکلات آنان، قابل قیاس با هیچکدام از ۹ منطقه دیگر نیست؛ مضاف بر این، این کلان منطقه در پایتخت بوده و تقریباً تمام سیاستگذاریها در این کلان منطقه انجام میشود.
هاشمی افزود: از استانداران و رؤسای دانشگاهها در تمام استانها تشکر میکنم که در گذاشتن سنگ بنای این کار، کمک کرده و با پشتکار این موضوع را دنبال کردند؛ تا جایی که امروز شاهد هستیم که آخرین حلقه از این زنجیره در حال شکلگیری است و امیدواریم حرکت در مسیر اجتماعی شدن سلامت پایدار بماند و این اقدامات نیز تداوم یابد.
وی با بیان اینکه موضوع اجتماعی شدن سلامت از سایر مأموریتهای وزارت بهداشت جدا نیست، خاطرنشان کرد: باید معاونت اجتماعی در تمام وزارتخانهها شکل میگرفت و چنانچه معاونتی با این موضوع و عملکرد وجود نداشت، حداقل به موضوع بهعنوان حوزه کاری نگاه میشد که اگر این اتفاق میافتاد، زحمت ما کمتر بود و بخشی از این وظایفی که رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی و سایر متصدیان حوزه اجتماعی شدن سلامت انجام میدهند، غیر از عملی کردن این هدف نیست.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در آینده باید بتوانیم بیش از آنچه تا امروز در مورد موضوع اجتماعی شدن سلامت در وزارت بهداشت مورد توجه قرار گرفته، از اثرات و برکات آن بهرهمند شویم، هرچند هنوز بسیاری از افراد نسبت به این موضوع تردید دارند و برخی دیگر در وزارت بهداشت در این حوزه رقابت میکنند، اما این مسئله قابل مقایسه با سه چهار سال قبل نیست.
هاشمی با بیان اینکه اهمیت دادن به موضوع اجتماعی شدن سلامت در واقع احترام به نقش مردم در جهت سامان بخشیدن به اموری مانند سلامت جسمی و روحی آنهاست، عنوان کرد: اینکه چه افرادی پرچمدار اقداماتی در زمینه اجتماعی شدن سلامت در کشور، در دانشگاهها و در سطوح مدیریتی هستند، اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: جای خرسندی است که در اکثر دانشگاهها معاونینی انتخابشدهاند که انگیزه زیادی داشته و اکثر آنها صاحب تجربهاند و ارزش اقدامات اجتماعی محور را میدانند.
هاشمی با بیان اینکه طبق گزارشهای ارائه شده از عملکردها، خوشبختانه در موضوع اجتماعی شدن سلامت، موفقیتهای نسبی داشتهایم، ادامه داد: معاونت اجتماعی رأس قابل توجه و بدنه نحیفی دارد و این ساختار عمداً به این صورت دیده شده است، چراکه نیازی نیست حوزه اجتماعی برای خود میز، صندلی، دفتر و تشکیلات و اداره در دانشگاهها و شهرستانها داشته باشند، بلکه هدف ما فرهنگسازی است تا بتوانیم از طریق سمنها و تشکلهای مردم نهاد، اجتماعی شدن سلامت را به بطن جامعه ببریم و چنانچه غیراز این باشد، نشان میدهد که کار ما صرفاً از جنس ستادی بوده است.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در این اجلاس گفت: باید توجه شود که حوزه اجتماعی به بهداشت، درمان و دارو وابستگی زیادی دارد، اما در این حوزه قرار نیست کار سایر معاونتها را انجام دهد، بلکه این حوزهها به معاونت اجتماعی سفارش میدهند و سایر معاونتهای وزارت بهداشت باید بهعنوان بهترین نقطه اتکای خود از حوزه اجتماعی استفاده کنند.
انتهای پیام/4105/ن
انتهای پیام/