نگاه علمی به شرق یک نگاه تمدنی است
علیاکبر ضیایی در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: نگاه علمی به شرق، نگاه تمدنیِ همخانواده و همجواری است. سنت، تاریخ و حتی مذهب مشترک با برخی از کشورهای شرقی، موجبات تعامل بیشتر را فراهم میکند.
وی ادامه داد: بسیاری از دانشگاههای کشورهای شرقی پیشرفت خوبی دارند ولی متأسفانه از اول انقلاب تاکنون نگاهمان به غرب بوده است. بخشی از تولید دانش، تکنولوژی، علوم انسانی و تاریخ از دانشگاههای شرقی نشئت گرفته است.
رایزن سابق فرهنگی در کشورهای شرقی گفت: دانشگاههای شرقی در بسیاری از رتبهبندیهای جهانی جزء 10 دانشگاه برتر جهان هستند، دانشگاههای سنگاپور، مالزی و هند ظرفیتهای علمی بالایی دارند.
وی افزود: باید ظرفیتهای تعامل علمی شناسایی و تقویت شوند. اولویتهای پژوهشی که دانشگاههای شرقی دنبال میکنند متناسب با نیازهای پژوهشی ما نیز هست. مشکل کمآبی، کشاورزی و بیابانزدایی در بسیاری از این کشورها در اولویت قرار دارد که برای کشور ما نیز مهم است. این اولویتها قطعاً برای دانشگاههای غربی در اولویت نیست بلکه این موضوعات باید به این دانشگاهها سفارش داده شود.
ضیایی ادامه داد: برای همکاری با دانشگاههای شرقی میتوان مدلهای متعددی طراحی کرد و در هر رشته دانشگاهی روابط علمی آن باید در اولویت قرار گیرد.
رایزن سابق فرهنگی در کشورهای شرقی گفت: وزارت علوم میتواند در این زمینه بسیار اثرگذار باشد، نباید کار را فقط به استادان سپرد که خودشان تعامل دوسویه برقرار کنند بلکه باید قراردادهای مناسبی برای این تعاملها تعریف کنند.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/