دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فرح‌بخش:

آموزش مهارت‌های زندگی دانشجویی به جدیدالورودها

رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی گفت: تقریباً به تمام دانشجویان جدیدالورود، هشت ساعت آموزش مهارت‌های زندگی دانشجویی داده شده است.
کد خبر : 321192
1518006960-untitled.jpg

کیومرث فرح‌بخش در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در رابطه با طرح مشاوره دانشجویان اظهار کرد: طرح حمایت عاطفی از سوی مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی برای دانشجویان جدیدالورود به‌ویژه دانشجویانی که در خوابگاه ساکن هستند، به‌اجرا درآمده است.


وی افزود: دانشجویانی که از خانواده خود دور شدند یا دلبستگی عاطفی عمیقی به خانواده داشته‌اند، غربت‌زدگی، احساس دوری، احساس دلتنگی و آشفتگی آنها را اذیت می‌کند.


رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: طرح حمایت عاطفی به‌ این‌ منظور است که دانشگاه به دانشجویان کمک می‌کند تا با مشکلات عاطفی روزهای ابتدایی دوری از خانواده و ورود به دانشگاه مقابله کنند.


این استاد دانشگاه تأکید کرد: البته همه دانشجویان اینگونه نیستند و برخی از آنها اتفاقاً در ابتدای ورود به دانشگاه بسیار خوشحال هستند و مشکلی بابت دوری از خانواده ندارند. اگر مشاوران این مرکز از طریق نشست‌های اتاقی و مراجعه به اتاق‌های دانشجویان در خوابگاه و گفتگو با آنها و چک کردن وضعیت روحی  و سنجش احساس دانشجویان نسبت به دوری از خانواده، متوجه شوند دانشجویی به مشکل روحی از بابت غربت دچار شده، به‌صورت فردی به او مشاوره می‌دهند و کمک می‌کنند تا احساس تنهایی نکند و بداند که دانشگاه از او حمایت عاطفی خواهد کرد.


فرح‌بخش با بیان اینکه برای تمام دانشجویان جدیدالورود جلساتی برگزار شده و علائم دوری از خانواده برای آنها تبیین شده است، افزود: علاوه بر این از دانشجویان سال‌های بالا استفاده شده تا با دانشجویان ورودی جدید ارتباط برقرار کرده و آنها را راهنمایی کنند تا حداقل در دو یا سه هفته ابتدایی ورود به دانشگاه مشکلی نداشته باشند.


وی با اشاره به طرح پایش سلامت روانی دانشجویان جدیدالورود خاطرنشان کرد: با کمک مرکز بهداشت و دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته مشاوره، دانشجویان مورد پایش سلامت قرار گرفته‌اند. افرادی که از لحاظ شرایط روحی، اقتصادی، خانوادگی و ... مشکلی داشتند، شناسایی شده و برای آنها پرونده بهداشت روانی و مددکاری تشکیل می‌شود تا مورد مشاوره قرار گیرند.


عضو هیأت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه برای تمام دانشجویان این دانشگاه تا سال 1400 پرونده سلامت روان تشکیل می‌شود، گفت: دانشجویان در طول سال تحصیلی اقبال خوبی برای مراجعه به دفاتر مشاوره نشان داده و حدود 5 هزار دانشجو در سال به دفاتر مشاوره مراجعه می‌کنند.


فرح‌بخش اضافه کرد: البته مراجعه دانشجویان به این معنا نیست که همه کسانی که مشکل یا آسیبی دارند، به دفاتر مشاوره مراجعه می‌کنند. اتفاقاً مشکل اینجاست که دانشجویانی با مشکل حاد، کمتر به مراکز مشاوره مراجعه می‌کنند.


وی اظهار کرد: خوشبختانه عمده مراجعان مرکز مشاوره دانشگاه، افرادی نیستند که حتماً دارای بیماری روانی و روحی باشند بلکه برای ارتقا، پیشرفت و موفقیت زندگی از مشاور استفاده می‌کنند.


رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی بر ضرورت رسیدگی به دانشجویان دارای مشکل حاد تأکید کرد و گفت: سعی می‌شود این دانشجویان از طریق مراجعه اتاق به اتاقِ مشاوران در خوابگاه‌ها یا درخواست همکاری از استادان برای معرفی این‌گونه دانشجویان، معرفی از طریق هم‌اتاقی یا همکلاسی‌ها به دفاتر مشاوره، شناسایی شده تا وضعیت‌شان باعث ایجاد مشکل برای خودشان و جامعه نشود.


این استاد دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد: مشاوره ازدواج، تحصیلی و برنامه‌ریزی برای موفقیت‌های زندگی از جمله مواردی بوده که دانشجویان برای آنها به دفاتر مشاوره مراجعه کرده‌اند. از 5 هزار مراجعه به دفاتر مشاوره شاید حدود 100 نفر دارای آسیب حاد باشند.


فرح‌بخش با بیان اینکه شایع‌ترین مورد مراجعه دانشجویان به مشاوران، اضطراب در موقعیت‌های مختلف است، عنوان کرد: افسردگی، شکست عاطفی و شکست تحصیلی نیز از عمده مواردی است که دانشجویان را ناچار به مراجعه به مشاور می‌کند.


وی با اشاره به برنامه‌های مرکز مشاوره برای رفع آسیب‌های دانشجویان گفت: طرحی اجرا کرده‌ایم که براساس آن تقریباً به تمام دانشجویان جدیدالورود، مهارت‌های زندگی دانشجویی طی هشت ساعت آموزش داده شود. همچنین از طریق دانشجویانی که به‌عنوان همیار - مشاور در خوابگاه‌ها فعالیت می‌کنند، نیازسنجی می‌شود که دانشجویان به چه دوره‌های آموزشی نیاز دارند.


رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: با مسئولان فرهنگی دانشگاه هماهنگ کرده‌ایم که در اردوها از کلاس‌های آموزشی نیز استفاده شود.


فرح‌بخش با اشاره به آمار خودکشی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: دانشجویانی که معمولاً احساس افسردگی می‌کنند، افکار خودکشی دارند اما شاید در طول سال گذشته دو نفر اقدام به خودکشی کرده باشند که آن‌هم به‌سرعت شناسایی و اقدامات درمانی انجام شد.


انتهای پیام/4007/پ


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب