دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
از سوی انتشارات دانشگاه آزاد واحد تهران شمال؛

مدلسازی و تحلیل آماری داده‌های طول عمر منتشر شد

کتاب «مدلسازی و تحلیل آماری داده‌های طول عمر» (داده‌های قابلیت اطمینان) تألیف شروین اسدزاده و فاطمه کیادلیری توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال منتشر شد.
کد خبر : 319888
200.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، کتاب «مدلسازی و تحلیل آماری داده‌های طول عمر» (داده‌های قابلیت اطمینان) تألیف شروین اسدزاده و فاطمه کیادلیری توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال منتشر شد.


پیشرفت سریع در توسعه تکنولوژی تنوع در خدمات و محصولات، رقابت جهانی و در نهایت افزایش انتظارات مشتریان فشارهای جدیدی را بر سازمان‌های تولیدی و خدماتی برای تولید محصولات و ارائه خدمات با قابلیت اطمینان بالا اعمال کرده است. برنامه‌های مدرن جهت بهبود قابلیت اطمینان خدمات و محصولات موجود و همچنین اعتماد به قابلیت اطمینان بالای خدمات و محصولات جدید، نیازمند به‌کارگیری روش‌های کمی برای پیش‌بینی و ارزیابی جنبه‌های مختلف قابلیت اطمینان است.


طی دو دهه اخیر آنالیز و تحلیل داده‌های طول عمر نقش مهمی در علوم پزشکی و مهندسی ایفا کرده است و موجب افزایش بهره‌وری شده است. بر‌این‌اساس جمع‌آوری مدلسازی و آنالیز داده‌های طول عمر یکی از مهم‌ترین وظایف سازمان‌هایی است که به دنبال تصمیمات خاص و مؤثر در زمینه ارتقاي کیفیت و قابلیت اطمینان خدمات و محصولات خود هستند.


داده‌های قابل اطمینان دارای یکسری ویژگی‌های خاص و منحصر‌به‌فرد هستند که لزوم به‌کارگیری روش‌های آماری متفاوتی را ایجاب می‌کند. این داده‌ها عموماً تحت سانسورهای مختلفی قرار می‌گیرند و مقدار دقیق داده‌ها قابل اطمینان نیست. از طرفی این داده‌ها توسط توزیع‌هایی برای متغیر تصادفی مثبت مورد مدلسازی قرار می‌گیرند.


در این کتاب مفاهیم پایه و اساسی در تحلیل داده‌های طول عمر و روش‌های آماری پارامتری و ناپارامتری به همراه مثال‌های کاربردی برای درک بهتر خواننده ارائه شده است. همچنین مدل‌های رگرسیونی تحلیل بقا به منظور یافتن رابطه میان داده‌های قابلیت اطمینان و متغیرهای تأثیرگذار بر روی آنها مورد بررسی قرار گرفته است. مضاف بر آنکه حوزه جدیدی مبنی بر به‌کارگیری مدل‌های شکنندگی برای دخیل کردن شکنندگی مشاهده نشده است که در مدل‌های رگرسیونی تشریح شده است تا خواننده بتواند با رویکردهای نوین در مدلسازی و آنالیز داده‌های بقا آشنا شوند.


این کتاب شامل هشت فصل است. فصل اول با عنوان نمونه‌هایی از داده‌های طول عمر شامل بخش‌هایی چون پیوند مغز استخوان برای لوسمی (سرطان خون)، آزمایش مغز استخوان اتولوگ و آلوژیک یا استحکام بطری‌‌های شیشه‌ای است. فصل دوم با عنوان اصول، مفاهیم و مدل‌های پایه در تحلیل داده‌های بقا شامل قسمت‌هایی چون تابع خطر، توزیع لگ نرمن یا توزیع گاما است. فصل سوم سانسور و برش و فصل چهارم به برآورد ناپارامتری توابع پایه برای داده‌های سانسور شده از راست و بریده شده از چپ و به تشریح برآوردهای انواع توابع بقا اختصاص دارد. فصل پنجم رگرسیون خطرات متناسب نیمه پارامتری با متغیرهای ثابت است. فصل ششم باقی مانده‌های مرسوم در تحلیل داده‌های بقا است. همچنین فصل هفتم در ارتباط با مدل‌های رگرسیونی پارامتری است و دست آخر در فصل هشتم مدل‌های شکنندگی تشریح می‌شود.


کتاب «مدلسازی و تحلیل آماری داده‌های طول عمر» (داده‌های قابلیت اطمینان) تألیف شروین اسدزاده عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و فاطمه کیادلیری کارشناس ارشد مهندسی صنایع در 234 صفحه، تیراژ هزار نسخه و قیمت 23 هزار تومان توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال منتشر شد.


انتهای پیام/4072/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب