استقبال دکتر ولایتی باعث راهاندازی دانشگاه استاد فرشچیان شد
محمدرضا مخبردزفولی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه موضوع تأسیس دانشگاه هنرهای اسلامی ـ ایرانی استاد فرشچیان به هفت سال قبل برمیگردد، اظهار کرد: شاید سالها و قرنها به طول بینجامد تا برخی نخبگان در یک جامعه ظهور و بروز داشته باشند که استاد فرشچیان از همین نمونهها است. استاد فرشچیان ویژگیهای منحصر به فردی در هنرهای اسلامی ایرانی دارد.
وی افزود: بهدلیل بیبدیل بودن هنر و همچنین ظرفیت عظیم هنری که خداوند به استاد فرشچیان عطا کرده و او با تلاش و زحمات سالیان متعدد آن را به اکمال رسانده است، ایشان پیگیر پرورش شاگردان بود. استاد فرشچیان علاقهمند به انتقال این هنرها به جوانان و هنردوستان بود که برحسب یک مصاحبت ساده، متوجه شدیم که ایشان از چند سال قبل درصدد تأسیس چنین دانشگاهی بودند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه علیرغم پیگیریهایی که از جانب استاد فرشچیان انجام گرفته، تأسیس دانشگاهی با این عنوان به تعویق افتاده بود، اذعان کرد: بنده با رجوع به محضر ایشان، با وجود دلخوریهایی که از بعضی مسئولان مبنی بر عدم همکاری و شکلگیری این مجموعه علمی-آموزشی داشت، تأکید کردم که با کمک خود استاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع را به نتیجه خواهیم رساند.
مخبردزفولی ادامه داد: امروز جای بسی خوشحالی است که دانشگاه و این جریان علمی هنری در آستانه شکلگیری است. بلافاصله بعد از مصاحبت با استاد، دوستانی را مسئول پیگیری جلسات و جلب نظرات ایشان کردیم و بدین ترتیب جلسات متعددی متشکل از صاحبنظران هنری و شخص استاد فرشچیان برگزار شده و نتیجه این جلسات به تدوین اساسنامهای تحت عنوان «دانشگاه هنرهای اسلامی - ایرانی استاد فرشچیان» برای بررسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی منجر شد.
وی با اشاره به نحوه تصویب و تأسیس دانشگاه هنرهای اسلامی - ایرانی استاد فرشچیان خاطر نشان کرد: سه سال قبل، این طرح به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید؛ در این راستا رئیس جمهور و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به جایگاه رفیع استاد فرشچیان از این موضوع استقبال کرده و بعد از تصویب طرح تأسیس دانشگاه، بسیاری از دستگاهها علاقهمند ایجاد زمینه آن بودند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: سازمان میراث فرهنگی در اولویت شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و برای شروع نیز امور مربوطه به آن سازمان ارجاع شد، اما پس از مدتها و بعد از تصویب این موضوع، هر چند که تلاشهایی از سوی دکتر سلطانیفر صورت پذیرفت، ولی بعد از تغییر وی، اقدام درخوری از طرف سازمان میراث فرهنگی صورت نگرفت و پیگیریها موفقیتآمیز نبود.
مخبردزفولی گفت: بعد از حضور دکتر ولایتی به عنوان یک شخصیت برجسته فرهنگی، علمی و تمدنی کشور، در ریاست هیأت أمنا و محوریت دانشگاه آزاد اسلامی، با وی طرح مسئله و مشورت کردیم و با استقبال خوبی روبرو شدیم. سپس جلساتی در سال گذشته برگزار شد و ساختمانی از سوی دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفته شد تا فضای لازم تعبیه گردد.
وی با تأکید بر نقش مؤثر دانشگاه آزاد اسلامی در تأسیس دانشگاه هنرهای ایرانی ـ اسلامی گفت: دکتر طهرانچی نیز با گرفتن مسئولیت در دانشگاه آزاد اسلامی، با علاقهمندی موضوع را دنبال و پیگیری کردند. خرسندیم که اکنون این خبر خوب را به مردم و جامعه هنری بدهیم که دانشگاه هنرهای اسلامی ـ ایرانی استاد فرشچیان به همت دانشگاه آزاد اسلامی و کمکهای شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال شکلگیری است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در انتها با اشاره به سیستم آموزشی این دانشگاه اظهار کرد: مهمترین ویژگی این مجموعه شاگردپروری است. ممکن است استاد فرشچیان شیوههایی از آموزش را مدنظر داشته باشد که در سیستم آموزش عالی کشور غیرمعمول باشد. مطمئناً ضوابط کلی پذیرش دانشجو نیز برای ورود به دانشگاه منطبق با قوانین در نظر گرفته خواهد شد، لیکن سازوکارهای پذیرش دانشجو، مانع از اصلیترین هدف دانشگاه که همان، تربیت دانشجویان هنرمند با شیوههای شاگردی است، نخواهد شد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/