دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مهر 1397 - 10:04
رئیس مرکز ملی فضایی در جمع خبرنگاران:

ایران با همکاری روسیه انسان به فضا می‎‌فرستد/ عقب‌افتادگی در علوم فضایی به‌دلیل کمبود بودجه

رئیس مرکز ملی فضایی از آغاز پروژه اعزام انسان به فضا با همکاری روسیه خبر داد و گفت: از نظر علمی فعالیت‌های خوبی داریم و به‌رغم اینکه در منطقه سرمایه‌گذاری زیادی در این حوزه می‌شود، عقب‌افتادگی ایران فقط به دلیل کمبود بودجه است.
کد خبر : 316668

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، منوچهر منطقی صبح امروز در حاشیه مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و شهرداری تهران با حضور در جمع خبرنگاران در خصوص استفاده از پرتابگر بومی گفت: پیش از سال ۸۷ ایران در تولید پرتابگر به خودکفایی نرسیده بود و به همین دلیل برای پرتاب ماهواره از پرتابگر خارجی استفاده می‌شد؛ اما توانستیم پرتابگر ماهواره را بومی‌سازی کنیم.

تولید پرتاب‌کننده ارزان‌قیمت در دستور کار 

رئیس مرکز ملی فضایی گفت: بر همین اساس ماهواره‌بر سفیر می‌تواند ماهواره یک تا ۲۵ کیلوگرمی را در مدار ۳۰۰ کیلومتری قرار دهد و ماهواره‌بر سفیر ۲ نیز قابلیت پرتاب ماهواره ۶۰ کیلوگرمی را دارد. همچنین ماهواره‌بر سیمرغ می‌تواند ماهواره ۳۰۰ کیلوگرمی را در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار دهد و در ادامه این برنامه‌ها تولید  یک پرتاب‌کننده ارزان‌قیمت را در دستور کار داریم.

وی با اشاره به تأخیر در پرتاب ماهواره شریف‌ست و چگونگی پرتاب آن گفت: این ماهواره که نام کنونی آن ماهواره دوستی است به دلیل تأخیر چندساله باید بازنگری شود، زیرا در آن مقطع بر مبنای تراک، یک تست کلی انجام می‌شود تا به‌طور مثال خالی نبودن باتری بررسی شود.

منطقی در خصوص پرتاب موجود زنده به فضا به خبرنگار آنا گفت: پیش از این برای اعزام موجود زنده به فضا دو فاز مطرح بود که ابتدای این پروژه با فرستادن میمون شروع شد و این میمون در مدار ۲۰۰ کیلومتری قرار گرفت. برنامه داریم که ابتدا به‌صورت آزمایشی و بدون موجود زنده در ارتفاعات بالاتر اعزام انجام می‌شود ولی در فاز بعدی موجود زنده را به فضا بفرستیم. به همین منظور پژوهشگاه هوافضا این کار را در دستور کار قرار داده است.

اعزام انسان به فضا با همکاری روسیه

وی ادامه داد: پروژه اعزام انسان به فضا را با همکاری روسیه شروع می‌کنیم. اعزام انسان هزینه زیادی دارد و کشورهای مختلف از امکانات موجود یکدیگر برای آن استفاده می‌کنند. امکانات کشور روسیه تقریباً کامل است و ایران این کشور را انتخاب کرده ولی این پروژه زمان‌براست.

منطقی گفت: در بخش‌های آموزشی، نظامی و مسافری هواپیما به میزان حمایت از هر بخش پیشرفت قابل توجهی می‌شود؛ البته در بخش هوایی و فضایی استعدادهای خوبی دیده شده و مشکل فناوری نداریم، اما در بخش زیرساختی و بودجه دچار مشکلاتی هستیم.

رئیس مرکز ملی فضایی ادامه داد: رتبه علمی کشور در سال ۲۰۱۷، یازدهم بوده است. ایران در سال ۲۰۱۶، رتبه چهاردهم را داشت. علم فضایی به بودجه مرتبط است و در سال‌های اخیر با کمبود بودجه مواجه بودیم اما از نظر علمی فعالیت‌های خوبی داریم؛ البته در منطقه سرمایه‌گذاری زیادی در این حوزه می‌شود و عقب‌افتادگی ایران فقط به دلیل کمبود بودجه است.

وی در پایان با بیان اینکه ایران از نظر تولید مقاله علمی، در منطقه اول است، خاطرنشان کرد: ۲۸ پارامتر دیگر نظیر پارامتر دانشی، صنعتی و دارایی‌های فضایی نیز برای رتبه‌بندی وجود دارد که کشور ما در پارامترهای تولید علم همیشه بالا بوده ولی در بخش فناوری و صنعت، رژیم اشغالگر قدس در منطقه اول است، زیرا حیات این رژیم به بخش فضایی بستگی دارد و پشت سر آن کشور امارات قرار دارد.

انتهای پیام/۴۰۸۵/ن

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
فضا نورد
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۶
۰
قدیما میگفتند پدر عشق بسوزه ولی الان میگند پدر بی پولی بسوزه که حتی مانع رفتن به فضای فضا نوردامون شده
خدادادی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۷
۰
پسر منم میخواد فضا نورد اگه بی مایع فطیره نزارم بره و بگم فکرشو از سرش بیرون کنه
قالیشویی ادیب