دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 مهر 1397 - 07:00
نگاهی به هم‌اندیشی صاحب‌نظران در پژوهشگاه پلیمر؛

چرا نتایج کاربردی همایش در جامعه احساس نمی‌شود؟

استمرار برگزاری همایش‌ها شاید شرط لازم پیوند پژوهش با اقتصاد، صنعت و دانشگاه باشد، اما شرط کافی و راه نجات ایران نیست.
کد خبر : 316081
AMFI.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ برگزاری همایش و کنفرانس ازجمله فعالیت‌هایی است که ما ایرانی‌ها در انجام آن ید طولایی داریم. همایش‌هایی که مانند یک دورهمی هرچند ماه یک‌بار برگزار می‌شود و حرف‌هایی که هربار تکرار می‌شود و نتیجه آن در جامعه یا با تأخیر زیاد احساس می‌شود و یا اصلاً تغییری در وضعیت جامعه ایجاد نمی‌کند.

از حق نگذریم، در میان انبوه همایش‌هایی که روزانه سالن‌های خالی به خود دیده‌اند، کنفرانس‌هایی نیز برگزار می‌شود که می‌توان از دل آن خروجی‌های کاربردی پیدا کرد.

هفته گذشته، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی میزبان نشست هم‌اندیشی نقش‌آفرینی پژوهش و فناوری در اقتصاد ملی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری  و معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌ و بودجه کشور و جمعی از مسئولان این دو نهاد برگزار شد.این هم‌اندیشی در ادامه نشست جایگاه آموزش و پژوهش و دانشگاه‌ها در اقتصاد ملی بود که در اردیبهشت‌ماه برگزار شد.

سعید نمکی، معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌ و بودجه کشور در جلسه شورای سیاست‌گذاری جایگاه آموزش و پژوهش و دانشگاه‌ها در اقتصاد ملی گفت: هدف اصلی از برگزاری این نشست القای اندیشه عدم تخصیص منابع دولتی به دانشگاه‌ها به بهانه صرفه‌جویی نیست، بلکه مصرف بهینه منابع کشور اعم از دولتی و غیردولتی در آموزش عالی و تربیت نیروهایی است که بتوانند در نظام ارائه خدمت و خلق ثروت نقش‌آفرینی مؤثر داشته باشند.

بر همین اساس در ۱۷ اردیبهشت‌ماه، نشست یک‌روزه  جایگاه آموزش، پژوهش و دانشگاه‌ها در اقتصاد ملی با حضور قائم مقام و معاونین وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پژوهشکده علوم و فناوری انرژی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

در این نشست سه پنل تخصصی با موضوعات هماهنگی بین برنامه‌های آموزش عالی با نیازهای بخش‌های اقتصادی و اجتماعی کشور، توسعه متوازن و ارتقای کیفیت در آموزش عالی و بهبود مدیریتی و اقتصادی آموزش عالی تشکیل شد.

دومین نشست نیز در قالب هم‌اندیشی نقش‌آفرینی پژوهش و فناوری در اقتصاد ملی طی یک روز برگزار شد که  پس از برگزاری سه پنل تخصصی، مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ارائه نتایج این همایش پرداخت و به خبرنگار آنا گفت: پس از سمینار اول در اردیبهشت‌ماه، کارگروه‌هایی تشکیل شد که از کارگروه اول و مربوط به پنل دوم برنامه مهارت افزایی و از کارگروه دوم نیز ۶ برنامه مدون استخراج شد که به سازمان برنامه‌ریزی و بودجه ارائه‌شده و همه این طرح‌ها با بودجه جلو می‌روند.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: خروجی‌های این نشست اگر به راه‌حل راهبردی برسد، پس از بررسی در سازمان برنامه‌وبودجه و شورای عتف و ارائه راهکار مناسب، طی یک برنامه عملیاتی می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این نشست باز هم در حوزه‌های دیگر ادامه می‌یابد و اگر خروجی مناسبی به‌دست بیاوریم از حمایت سازمان برنامه‌وبودجه برای عملیاتی شدن آن استفاده می‌کنیم. 

برگزاری همایش چاره  و راه نجات ایران نیست

استمرار برگزاری همایش‌ها از طرفی می‌تواند باعث شود که برخی موضوعات نظیر پیوند پژوهش با اقتصاد، صنعت و دانشگاه ازنظرها پنهان نماند و همچنان دغدغه صاحب‌نظران باشد اما هزینه‌های بالای این نشست‌ها ،انرژی و زمانی که از شرکت‌کنندگان گرفته می‌شود و راهکارهایی که تا عملیاتی شدن فاصله زیادی دارند همه و همه دلیلی است که برای چندمین بار به این موضوع ایمان بیاوریم که برگزاری همایش چاره  و راه نجات ایران نیست و بهتر است به‌جای صرف هزینه و انرژی برای برگزاری یک نشست، بیشتر به فکر اجرای راهکارهایی باشیم که ازهم‌اندیشی‌های گذشته به‌دست آمده است.

انتهای پیام/4085

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
قدوسی
United States of America
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۷
۰
همایشی که بر اساس سیاست‌گذاری در سازمان برگزار نشود و اهداف بنیادین را به دنبال نداشته باشه که نمی‌تونه خروجی داشته باشه در واقع می‌شه آفتابه لگن 7 دست شام و ناهار هیچ چی البته برای برگزار کننده‌ها نون داره ولی برای سازمان و در نتیجه کشور هیچ خروجی نداره
قالیشویی ادیب