گزارش نشست کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از فارس، ژنرال «مایکل هایدن»، رئیس اسبق سازمان سیا در نشست کمیته روابط دفاعی مجلس نمایندگان آمریکا گفت دسترسیهای آژانس به سایتهای ایران، بایستی حضور فیزیکی در این سایتها را هم شامل شود.
ژنرال هایدن اظهارات مقامات ایرانی مبنی بر اینکه مفاد سند برجام، دسترسی به سایتهای ایران را شامل نمیشود را تأیید کرد.
این مقام اسبق آمریکایی تصریح کرد کنگره باید از دولت آمریکا بخواهد شرایط دسترسی به سایتهای ایرانی را مشخص کرده و معین کنند که آیا منظور از دسترسی حضور فیزیکی در سایتهای ایران است یا خیر.
هایدن تأکید کرد کنگره نباید از دولت آمریکا انجام راستیآزمایی بر اساس تعاریف آژانس بینالمللی انرژی اتمی از «دسترسی» را قبول کند.
«هایدن» این اظهارات را در نشست کمیته روابط دفاعی مجلس نمایندگان آمریکا برگزار کرد که امروز، سهشنبه با موضوع «برجام» و توازن نظامی در خاورمیانه تشکیل جلسه داد.
غیر از «هایدن»، «نیکلاس برنز»، استاد روابط بینالملل دانشگاه «هاروارد»، «اریک الدرمن»، معاون اسبق وزیر دفاع آمریکا و «ریچارد هاس»، معاون اسبق وزیر خارجه آمریکا در این نشست حضور داشتند.
«نیکلاس برنز» علیرغم اشاره به برخی ضعفهای سند برجام رد آن در کنگره را به ضرر واشنگتن دانست و تصریح کرد چنین اقدامی «آمریکا را تضعیف میکند» و تمام معادلات را به نفع ایران تغییر میدهد.
این استاد دانشگاه در ادامه از باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا خواست در سخنرانی روز چهارشنبه خود ایران را به حمله نظامی، در صورت نقض توافق هستهای تهدید کند. «برنز» اضافه کرد حفظ حاشیه برتری نظامی اسرائیل باید اولویت دولت اوباما در پرتو توافق هستهای با ایران باشد.
برنز درباره توافق محرمانه بین ایران و آژانس که نمایندگان کنگره در روزهای گذشته خواستار دسترسی به آن شدهاند، نیز اظهار نظر کرد.
«برنز» در پاسخ به «جان مککین»، رئیس کمیته که راستیآزمایی از پایبندی ایران به تعهدات «برجام» بدون دسترسی به این اسناد را غیر ممکن دانسته بود گفت که توافقات محرمانه بخشی از ترتیبات توافق بین آژانس و کشورهاست.
«اریک ادلمن» تندترین مواضع را علیه ایران اتخاذ کرد. او سند برجام را «پر از نقض» دانست و مدعی شد ایران با این توافق ظرف ده سال آینده بار دیگر به تهدید هستهای تبدیل خواهد شد.
«ریچارد هس» در این نشست ظرفیتها و توانمندیهای فعلی آژانس برای راستیآزمایی از برنامه هستهای ایران را ناکافی دانست و با بیان اینکه چالشهای ایران، با سایر چالشها تفاوت کیفی دارند خواستار همکاری با آژانس برای توسعه مناسبات و ترتیباتی خاص جهت انجام اقدامات راستیآزمایی از این کشور شد.
«هس» در بخش دیگری از اظهاراتش تغییر نظام ایران را «خیالبافی» خواند.
انتهای پیام/