دلایل وجه تسمیه ایستگاههای مترو که تا بهحال نمیدانستید
به گزارش خبرنگار شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اگر ساکن استان تهران و حتی اطراف پایتخت باشید مطمئناً برای رسیدن به مقصد، یکبار یا بیشتر مترو را به عنوان وسیله نقلیه خود انتخاب کردهاید؛ ایستگاههای مترو هرکدام صاحب نامی جداگانه هستند که برخی از آنها به چشم و گوش غریبهاند؛ در ادامه این اسامی را بررسی میکنیم:
ایستگاه کرج
کرج نامی آشنا در بین استانهای ایران به حساب میآید اما این آشنایی فقط به لحاظ شنیداری است؛ خیلی از البرزنشینان هم معنی کرج را نمیدانند؛ برای کرج معانی مختلفی وجود دارد اولی کاوک به معنای میانتهی و دومی گوی گریبان و یا چاک گریبان است. تعبیر دیگری که از نام کرج کردهاند عبارت کوه رج است. کوه رج به معنی کوههای ردیف شده و پشت سر هم است. اکراج نیز یکی دیگر از معانی کرج است که از آن به عنوان فریاد بلند یاد شده است.
ایستگاه وردآورد
واژه وَرد در پارسی باستان به معنی گل سرخ است به این ترتیب از وردآورد به معنی آوردگاه گل سرخ یاد شده است. دلیل این نامگذاری روئیدن گلهای سرخ فراوان در این منطقه بوده است.
ایستگاه شهرک اکباتان
اکباتان یا همان هگمتانه که نام قدیم شهر همدان فعلی است به معنی محل تجمع و گردهمایی است. شهرک اکباتان در ابتدا برای سکونت سربازها و نظامیان ساخته شده بود اما بعد از گذشت زمان محل سکونت افراد عادی شد. از دو منظر میتوان عبارت محل گردهمایی را بررسی کرد اولی محل تجمع و گردهمایی سربازان و نظامیان ساکن در این شهرک دومی کنار هم قرار گرفتن چند آپارتمان که شهرک را تشکیل دادهاند.
ایستگاه طرشت
طرشت نیز یکی دیگر از ایستگاههای مترو تهران است که هم ظاهر عجیبوغریبی دارد هم دارای تلفظ متفاوتی است. برای طرشت دو معنی متفاوت آوردهاند که اختلافشان از زمین تا آسمان است. اولین معنی برای طرشت درشت و دومین معنی ترهبار است. بیشتر منابع، طرشت را ترهبار معنی کردهاند.
ایستگاه کهریزک
کهریزک را کاریز و قنات کوچک معنی کردهاند. کهریزک از سمت تجریش آخرین ایستگاه خط یک مترو تهران است.
ایستگاه تجریش
برای نام تجریش معانی و تفاسیر زیادی مطرح شده است اما به هیچ وجه قرابت معنایی با هم ندارند. در ادامه معانی مختلف را میآوریم اما قضاوت با شماست. اولین معنی که برای تجریش آوردهاند تیژ ریژ یا تیز ریز است. به دلیل وجود کوه دربند در منطقه تجریش و جوشش یک چشمه آب کوچک اما با شدت زیاد در این منطقه آن را تیز ریز گفتهاند. دومین معنی برای تجریش تجرشت است. تجر به معنی قصر و شت به معنی جا و محل است. معنی دیگری که برای تجریش آمده تیگرَشت است. به زمین تند و شیبدار تیگرشت میگویند.
ایستگاه قلهک
کلمه قلهک از دو کلمه قله و ک تشکیل شده که قله معرب کلمه کله، مخفف کلات به معنای قلعه است. عقیده اهالی بر این است که به دلیل اهمیت آبادی قلهک که سهراه گذرگاههای لشگرک، ونک و شمیران بوده است، به آن قله- هک گفته شده است.
انتهای پیام/ 4044/4076
انتهای پیام/