نتوانستهایم بین شرکتهای دانشبنیان و بازار ارتباط ایجاد کنیم
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فرهاد دژپسند در نشست هماندیشی نقشآفرینی پژوهش و فناوری در اقتصاد ملی که در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی برگزار شد، گفت: کار و سرمایه عوامل رشد اقتصادی محسوب میشدند. البته در دیدگاه دیگری دانش، نوآوری و فناوری مهمترین عوامل تأثیرگذار بر رشد اقتصادی عنوان شده است.
رئیس مرکز توسعه و آیندهنگری سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه نوآوری که به بهرهوری تبدیل شود، به رشد اقتصادی میانجامد گفت: باید ظرفیت نوآوری ملی را بالا ببریم که این مسئله رابطه مستقیمی با رویکرد اقتصاد مقاومتی دارد. در شرایط ناپایداری که تحریمهای ظالمانه بر کشور وارد میشود باید به دنبال رشد درونزای بروننگر باشیم تا با بروننگری، رشد درونزایی کشور به انزوا تبدیل نشود. همچنین باید به دنبال اجراییشدن مدل عمومی نظام ملی نوآوری باشیم.
وی ادامه داد: متأسفانه نتوانستهایم بین شرکتهای نوپا و دانشبنیان و بازار، ارتباط مؤثر ایجاد کنیم. لذا باید بستهای را تعریف کنیم که چگونه بازار برای شرکتهای دانشبنیان وسعت پیدا کند.
دژپسند به مقایسه بین دو دانشگاه شریف و امآیتی پرداخت و گفت: در این مقایسه سؤالاتی مطرح میشود که چقدر دانشگاه شریف به بودجه عمومی و دولت وابسته است و امآیتی تا چه میزان وابسته به درآمد خودش است. با این مقایسهها متوجه میشویم که ایران شرایط مناسبی ندارد و بهجای آنکه سه درصد از تولید ناخالص ملی برای امر پژوهش و آموزش عالی تخصیص داده شود، تنها 0.3 درصد به این امر اختصاص داده شده است.
رئیس مرکز توسعه و آیندهنگری سازمان برنامه و بودجه گفت: برای تسریع در فرآیند رشد اقتصادی باید در بخش خصوصی و بنگاههای تولیدی بزرگمقیاس، واحد تحقیق و توسعه (R&D) و پژوهش را بنیانگذاری کنیم. پژوهش بدون تأمین مالی، موضوعیت ندارد و اگر تأمین مالی را محدود به دولت کنیم، نتیجه نمیگیریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اکتفا به دولت و بودجه آن کارساز و کافی نیست و باید از بخش غیردولتی استفاده کنیم و مسیر را به سمتی هدایت کنیم که سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی را از مجرای بنگاههای دولتی و غیردولتی دریافت کنیم.
انتهای پیام/4085 /4007
انتهای پیام/