شهید جهانآرا، از مبارزه با اجداد گروه تروریستی الاحوازیه تا مقابله با کودتای نوژه
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا، هفتم مهر هر سال یادآور شهادت یکی از سرداران به نام ایران در دفاع مقدس است. این رزمنده زمان جنگ نامش با خرمشهر عجین شده و زمانی که خونینشهر آزاد شد، دیگر در بین یاران خود نبود ولی با شعر «ممد نبودی» در ذهن هر ایرانی باقی ماند.
«محمد جهانآرا» زاده نهم شهریور 1333 در خرمشهر است که با آغاز نهضت انقلاب امام خمینی (ره) وارد فاز مبارزاتی علیه رژیم شاه شد و در دهه 50 شمسی گروه حزبالله اهواز را راهاندازی کرد که به همین اتهام بعدها توسط ساواک دستگیر و به دو سال حبس محکوم شد.
وی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فرماندهی سپاه خرمشهر را برعهده گرفت و خالق جهاد سازندگی در خرمشهر بود. جهانآرا، با شروع جنگ تحمیلی ایران و عراق سردار مدافعان خرمشهر لقب گرفت و در جملهای که بعدها بسیار معروف شد و بعد از سقوط خرمشهر گفته شد به رزمندگان، میگوید: «برادران، خرمشهر سقوط کرد، مراقب باشید ایمانتان سقوط نکند، شهر را پس میگیریم.»
در اوایل جنگ تحمیلی علیه ایران، بنیصدر یکی از موانع اصلی بر سر سپاهیان اسلام برای مقابل همهجانبه قوی علیه رژیم بعث بود و بعد از عزل وی توسط مجلس شورای اسلامی، روحیه دوبارهای به رزمندگان در جبههها بازگشت و با آغاز ریاستجمهوری حضرت آیتالله خامنهای و اعتماد ایشان به رزمندگان در جبهه، محمد و یارانش مصمم شدند و در مهر 1360 با همکاری مشترک سپاه و ارتش و در عملیات ثامنالائمه حصر آبادان شکسته شد. به همین دلیل فرماندهان ارتش و سپاه برای ارائه گزارش به امام خمینی(ره) به تهران آمده ولی در اثر شلیک جنگنده عراقی به شهادت رسیدند.
محمد؛ نخستین فرمانده سپاه خرمشهر
محمد، در شکلگیری سپاه پاسداران خرمشهر نقشی فعال و اساسی داشت و ابتدا مدتی مسئول واحد عملیات را برعهده گرفت. از طرفی دیگر جریان منحرف و وابسته «خلق عرب» که به جدایی خوزستان از ایران بسیار تأکید داشت، نیز بهعنوان یکی از ابزارهای استکبار جهانی، در منطقه قد علم کرد و در این مسیر نیز صدام بسیار به این گروه با تجهیزات کمک کرد. یکی از زوایای زندگی شهید جهان آرا که مغفول مانده است؛ زمان بعد از انقلاب اسلامی و مسئولیت وی در کانون فرهنگی و نظامی انقلابیان خرمشهر است. جهانآرا مسئولیت شاخه نظامی کانون را عهدهدار بود و با توجه به تجربیات و آگاهیهای نظامی، به آموزش برادران و سازماندهی آنان پرداخت و در اقدامات انقلابی، برخی از تجزیهطلبان و مقامات فاسد دوران پهلوی را بازداشت کرد.
درگیری شهید جهانآرا با اجداد تروریستهای الاحوازیه
یکی از نقاط بسیار نادیده گرفته شد در زندگی محمد جهانآرا مربوط به چهارشنبه سیاه اهواز است که در آن گروهی از تجزیهطلبان خوزستان با هدایت یک فرد شناختهشده علیه کانون فرهنگی و نظامی انقلابیان خرمشهر دست به اقدام مسلحانه زده و حتی محمد و 18 نفر از افراد کانون را گروگان میگیرند که بعد از ساعتی آزاد شدند. جهانآرا با همین گروههای تجزیهطلب که اجداد گروههای تروریستی نظیر الاحوازیه محسوب میشوند، مبارزه کرد. گروههای خلق عرب ایران و جبهةالتحریر و گروه تروریستی خلق عرب همواره با جهانآرا درگیر بوده و هیچ وقت محمد اجازه قدرتنمایی به آنها نمیداد.
گروه تجزیهطلب تروریستی جبهه آزادیبخش عربستان که در زمان جنگ لولههای نفت ایران را منفجر و اطلاعات شهری را برای صدام ارسال میکرد، همواره با شهید جهانآرا درگیر بود. این گروه در زمان جنگ به حزب بعث عراق پیوست و بسیاری از مردم خوزستان را به قتل رساند. اگر به تاریخ جبهه آزادیبخش اهواز نگاه کنیم، همین اجداد گروه تروریستی الاحوازیه هستند. شهید جهانآرا با همکاری مردم، این آشوبها را سرکوب و با عناصر فرصتطلب قاطعانه برخورد کرد. از طرفی دیگر با راهاندازی گروههای جهادی سپاه و بسیج مردمی، شروع به خدماترسانی به مردم فقیر و محروم اهواز و خرمشهر میکند.
خنثی کردن کودتای نوژه توسط شهید جهانآرا
از فعالیتهای دیگر شهید جهانآرا حضور فعالیت مستمر در خنثیسازی کودتای نوژه بود. در این کودتا محمد، مسئول پایگاه سوم دریایی خرمشهر را برعهده داشت و در خنثیسازی این کودتا در نیروی دریایی نقش ایفا کرد.
رهبر انقلاب در بیان خاطرهای از جهان آرا که بهراستی باید به وی، «محمد مقاومت» لقب داد، میگویند: محمد جهانآرا، شهید عزیز خرمشهر و شهدایی که در خرمشهر مظلوم مقاومت کردند. آن روزها بنده در اهواز از نزدیک شاهد قضایا بودم. خرمشهر در واقع هیچ نیروی مسلح نداشت. محمد جهانآرا و دیگر جوانهای ما در مقابل نیروهای مهاجم عراقی یک لشکر مجهز زرهی عراقی با یک تیپ نیروی مخصوص و با نود قبضه توپ که شب و روز روی خرمشهر میبارید، 35 روز مقاومت کردند. من نمیدانم چرا بعضیها در ارائه مسائل افتخارآمیز دوران جنگ تحمیلی کوتاهی میکنند؟!(نمازجمعه سال 82 رهبر انقلاب)
انتهای پیام/4082/4071/پ
انتهای پیام/