ماندلا از دوستان نزدیک و وفادار ایران بود/ دولتمردان بزرگ بهجای دیوار، پل میسازند
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در اجلاس صلح برای بزرگداشت نلسون ماندلا که در مقر سازمان ملل متحد برگزار شد، اظهار کرد: ابتدا شهادت مظلومانه تعدادی از هموطنان عزیزمان در جنایت تروریستها در اهواز را تسلیت میگویم و بر عزم قاطع دولت خود در مبارزه با تروریسم تأکید میکنم.
وی افزود: اقدام مجمع عمومی سازمان ملل برای بزرگداشت یکصدمین سالگرد تولد نلسون ماندلا، در روزی که به پاسداشت صلح جهانی اختصاص یافته، شایسته تقدیر است.
رئیسجمهور تصریح کرد: راه دراز و دشوار نلسون ماندلا بهسوی آزادی، از تولد و رشد در قبیلهای کوچک تا پیوستن به جنبش ضد نژادپرستی که منجر به زندانی شدن وی برای سالهای طولانی شد و نهایتاً کسب آزادی و احراز مقام ریاست جمهوری، در تاریخ معاصر کمنظیر است.
وی ادامه داد: ماندلا از دوستان نزدیک و وفادار جمهوری اسلامی ایران بود. در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، رژیم وقت ایران با رژیم صهیونیستی و رژیم آپارتاید که همگی از نزدیکترین وابستگان به آمریکا بودند رابطه بسیار قوی داشت و تأمینکننده اصلی انرژی هر دو رژیم بود؛ اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دولت برخاسته از مردم با حمایت از جنبش آزادیخواهی آفریقای جنوبی، همه روابط خود را با هر دو رژیم قطع کرد. بعد از سرنگونی رژیم آپارتاید و استقرار مردمسالاری در آفریقای جنوبی، روابط ایران و آفریقای جنوبی وارد مرحله جدیدی شد که هر روز در حال گسترش است.
روحانی بیان کرد: رنج دوران سخت مبارزه موجب نشد تا ماندلا از مشی خود که بر صلح و وفاق استوار بود، دست بردارد و برخورد وی با دشمنان و مخالفان خود پس از آزادی از زندان، به نحوی بود که در دل آنها بذر دوستی و محبت میکاشت.
وی گفت: این یک واقعیت تاریخی است که دولتمردان بزرگ بهجای «دیوار»، «پل» میسازند. هر اندازه نژادپرستی، تبعیض نژادی و بیگانه هراسی ایجاد دیوار میان ملتها را آسان میسازد، گفتوگو، مدارا و همزیستی مسالمتآمیز خمیرمایه بنای پل میان اختلافات و دودستگیها است. به جرأت میتوان گفت که نلسون ماندلا یکی از بزرگمردان تاریخ معاصر بود که ایجاد صلح و دوستی را نه یک مصلحت بلکه ضرورتی قطعی میدانست.
رئیسجمهور ابراز کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز در دهههای اخیر ابتکارهایی نظیر «گفتوگوی میان تمدنها» و «جهان علیه خشونت و افراطگرایی» را برای تقویت چندجانبه گرایی و توسعه صلح و همکاری بینالمللی در این مجمع محترم مطرح کرده است. ایران همچنان این مسیر را با جدیت دنبال میکند و دست همه رهبران صلحطلب و مداراجو را میفشارد.
وی اشاره کرد: درمان نژادپرستی، بیگانه هراسی، خشونت و نفرت پراکنی را باید در گفتوگو، مدارا و مردمسالاری جستجو کرد. این همان راهی است که ماندلا با شجاعت به دولتمردان واقعی نشان داده است. یاد و نام این مرد بزرگ برای همیشه در تاریخ زنده خواهد ماند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/