دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

40 درصد از جمعیت دنیا از تغییر شرایط جوی بی‌خبرند

مطالعات اقلیمی حاکی از آن است که بیش از 40 درصد از جمعیت بالغ جهان از تغییرات جوی و تاثیرات آن بر محیط زیست آگاهی ندارند. همچنین دانشمندان ادعا می‌کنند مردم در کشورهای در حال توسعه به نسبت مردم در کشورهای توسعه یافته تغییرات اقلیمی را خطر جدی‌تری به شمار می‌آورند.
کد خبر : 31146

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Futurity، نتایج یک نظرسنجی انجام شده در 119 کشور جهان نشان می‌دهد، عواملی که بیشترین تاثیر را در آگاهی از تغییرات آب و هوایی و درک خطر از این پدیده دارند، تنها در دسترس 90 درصد از جمعیت جهان است.


دانشمندان می‌گویند، این مطالعه به تفاوت چشمگیر بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه اشاره دارد. در آمریکای شمالی، اروپا و ژاپن 90 درصد عموم از تغییرات جوی آگاهی داشتند. در حالی که این آمار در کشورهای در حال توسعه بسیار کمتر بود، هر چند بیشتر افراد به تغییرات الگوی آب و هوای محلی اشاره کردند.


دیتا بیس این پژوهش از اطلاعات سال‌های 2007 تا 2008 سازمان نظرسنجی جهانی گالوپ است.


عوامل متفاوت در کشورهای مختلف


آنتونی لیسروتز، سرپرست پروژه آگاه‌سازی از تغییرات جوی دانشگاه ییل در این‌باره می‌گوید: «به طور کلی، 40 درصد از جمعیت بالغ دنیا از تغییرات اقلیمی اطلاعی ندارند. این آمار در کشورهای در حال توسعه مانند مصر، بنگلادش و هند تا 65 درصد نیز افزایش می‌یابد».


همچنین تیم تحقیقاتی فهمیدند که میزان تحصیلات، یکی از عوامل مهم در آگاهی داشتن فرد و پیش‌بینی وضعیت تغییرات جوی است.


این مطالعه تفاوت‌های فاحشی را بین کشورها نشان می‌دهد. برای مثال در آمریکا کلیدی‌ترین عوامل پیش‌بینی از تغییرات اقلیمی تعهد شهروندی، دسترسی به رسانه‌ها و میزان تحصیلات است. در حالی که در چین آگاهی از تغییرات آب و هوایی ارتباط تنگاتنگی با میزان تحصیلات، نزدیکی به مناطق شهری و درآمد خانوار دارد.


یکی از محققان دانشگاه پرینستون، تین مینگ لی در این‌باره می‌گوید: «این اولین و تنها پژوهش جهانی است که به نظرات افراد درباره تغییرات آب و هوا در بیش از 100 کشور جهان دسترسی داریم. این اطلاعات امکان مقایسه یافته‌ها و نتایج را در سطح جهانی فراهم می‌کند».


مطالعات قبلی حاکی از آن بود که دیدگاه مردم آمریکا به شدت تحت تاثیر سیاست‌های حزبی است. اما در حال حاضراطلاعات جهانی زیادی در مورد ایدئولوژی حزبی و تاثیر آن بر دیدگاه افراد درباره تغییرات جوی در دسترس نیست.


کشورهای در حال توسعه تهدید را بیشتر جدی می‌گیرند



محققان به این موضوع اشاره می‌کنند که برآورد میزان ریسک موضوع دیگری است. با توجه به پاسخ کسانی که از تغییرات آب و هوایی آگاه بودند، دانشمندان افرادی را مورد بررسی قرار دادند که تغییرات جوی را تهدید جدی برای خود و خانواده‌شان می‌دانستند. در همین حین محققان متوجه الگویی متضاد با آگاهی از تغییرات اقلیمی، در سطح جهانی شدند. نتایج این مطالعه نشان داد، بیشتر افراد در کشورهای در حال توسعه به نسبت مردم کشورهای توسعه یافته، تغییرات جوی را خطر جدی‌تری به شمار می‌آورند.


سپس این تیم پژوهشی به تحقیق در مورد بهترین عوامل پیش‌بینی کننده احساس خطر پرداختند. آنها دریافتند که افراد در آمریکای لاتین و اروپا هنگامی تغییرات آب و هوایی را خطر جدی‌تری در نظر می‌گیرند که می‌فهمند انسان دلیل اصلی این تغییرات است.


در حالی که در بیشتر کشورهای آفریقایی و آسیایی احساس خطر، ارتباط نزدیکی با عاملی ملموس‌تر دارد: تغییر دمای آب و هوای محلی.


هرچند باز هم تفاوت‌های مهمی بین کشورها وجود دارد. برای مثال در ایالات متحده، اعضای جامعه وقتی درمی‌یابند انسان و اعمالش دلیل عمده تغییرات جوی هستند، وقتی که متوجه تغییر آب و هوای محلی می‌شوند و در هنگامی که مردم از اقدامات دولت در راستای محافظت از محیط زیست حمایت می‌کنند، تمایل بیشتری دارند که این تغییرات را تهدیدی شخصی به شمار آورند.


در حالی که در چین، اعضای جامعه در هنگام ناخرسندی از شرایط آب و هوای محلی و در هنگام دریافت این موضوع که انسان عامل اصلی این تغییرات است، تغییرات اقلیمی را تهدید جدی‌تری در نظر می‌گیرند.


آیا تغییرات بزرگی در پیش رو داریم؟


دانشمندان یادآوری می‌کنند که محدود کردن تغییرات آب و هوایی مستلزم تغییر در سیاست‌های عمومی و رفتارهای فردی در مورد انرژی، حمل و نقل و مصرف است.


بنا به گفته دانشمندان، به همین ترتیب آمادگی و سازگاری به اثرات تغییرات جوی ملزم تغییر در شرایط فعلی خواهد بود. همچنین دولت‌ها به حمایت عموم برای تعامل در حل مشکلات ناشی از تغییرات جوی نیاز خواهند داشت.


پژوهش اخیر نشان می‌دهد که دستیابی به مشارکت همگانی در هر کشوری بسته به به فرهنگ محلی، اقتصاد و عوامل دیگر متفاوت خواهد بود.


لی در این‌باره اظهار می‌کند: «نتایج این مطالعه حاکی از آن است که ما نیاز عمده‌ای به توسعه و گسترش استراتژی‌های ارتباطی مناسب با تغییرات جوی برای هر کشور، حتی برای مناطق مختلف در یک کشور داریم».


همچنین این مطالعه نشان می‌دهد که بهبود بخشیدن به آموزش و پروش عمومی، دانش اقلیمی و درک تغییرات آب و هوایی درابعاد محلی برای مشارکت و حمایت عموم مردم در اقدامات اقلیمی حیاتی است.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب