گوشیهای هوشمند در آینده سونوگرافی میشوند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس دیلی، اسکنرهای سونوگرافی معمول از بلورهای پیزوالکتریک برای نمایش تصاویر داخل بدن استفاده میکنند و آنها را به کامپیوتری که سونوگرام ایجاد میکند، ارسال میکنند. مهندسان دانشگاه بریتیش کلمبیا کریستالهای پیزوالکتریک را با استوانههای بسیار ریز ارتعاشی جایگزین کردند. این استوانههای ریز از رزین پلیمر درست شدهاند و polyCMUT نام دارند و ساخت آنها بسیار ارزان تمام میشود.
مهندسان طراح میگویند: استوانههای مبدل معمول از مواد سیلیکونی ساخته میشوند و به همین دلیل هم مواد و هم فرایند ساخت آنها هزینهبر است و همین امر دستگاه سونوگرافی را با محدودیتهایی همراه کرده است. وی ما با استفاده از رزین پلیمر، مراحل ساخت این مواد را کمتر کردیم و با کمک حداقل تجهیزات، به میزان بسیاری در هزینهها صرفهجویی کردیم.
جالب است بدانید که دستگاههای سونوگرافی که با کمک رزین پلیمر ساخته شدهاند، دقیقتر و سریعتر و باجزئیات بیشتر از سونوگرافیهای سنتی است.
مهندسان دانشگاه بریتیش کلمبیا میگویند: از آنجا که مبدل ما فقط نیروی محرکه 10 ولتی برای شروع به کار نیاز دارد، میتوان از یک تلفن هوشمند برای تأمین انرژی مورد نیاز این مبدل استفاده کرد. در این صورت مردم مناطق دورافتاده یا فقیر میتوانند بهراحتی با کمک تلفن هوشمند خود به سونوگرافی دسترسی داشته باشند.
آنها ادعا میکنند که برخلاف دستگاههای سونوگرافی سفت و سخت سنتی، این مبدل انعطافپذیر است و میتواند در اطراف بدن برای اسکن آسانتر و نمایش دقیقتر و همچنین بدون هزینه زیاد مورد استفاده قرار گیرد.
محققان امیدوارند که با کوچکتر کردن اندازه این مبدلها، میتوان از آنها برای اسکن رگها و شریانها استفاده کرد. حتی میتوان این دستگاه را به قفسه سینه متصل کرد تا بهصورت روزانه شرایط قلبی افراد را نظارت کند.
انتهای پیام/4056/
انتهای پیام/