دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 شهريور 1397 - 17:30

ژاپن برای تحقیقات فضایی ابرکامپیوتر ساخت

ژاپن به‌تازگی مأموریت‌ها و پروژه‌های فضایی بزرگی در دست احداث دارد و برای انجام کارهای تحقیقاتی و محاسباتی‌اش ابرکامپیوتری ساخته که قدرتمندترین ابرکامپیوتر فضایی جهان به شمار می‌آید.
کد خبر : 310607

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از اکستریم تک، دانشمندان امروزه ابزارهای قدرتمندی چون تلسکوپ هابل و تسلکوپ خیلی بزرگ شیلی را برای تحقیقات خود در اختیار دارند. با این حال، دانشمندان فقط مشاهده‌ می‌کنند؛ ولی برای درک این که عالم هستی چطور کار می‌کند نیاز به شبیه‌سازی‌های کامپیوتری دارند و حال به لطف ابرکامپیوتر ژاپن این کارها هم آسان‌تر خواهد شد.


این ابرکامپیوتر ATERUI II نام دارد و سریع‌ترین سیستمی در جهان نام گرفته است که برای تحقیقات فضایی ساخته شده است. آتروی 2 در لیست 500 تایی قدرتمندترین ابرکامپیوترهای جهان در رده هشتاد و سوم قرار گرفته است. اکثر این ابرکامپیوترها در اختیار دولت‌ها یا سازمان‌های خاص قرار دارند؛ ولی آتروی 2 به‌صورت ویژه برای تحقیقات فضایی توسعه یافته و در اختیار رصدخانه ملی ستاره‌شناسی ژاپن است.


اتروی 2 مجهز به 40 هزار هسته پردازشی و 385 مگابایت رم است. پردازنده‌های این سیستم ساخته شرکت اینتل است و توانایی انجام بیش از 3 هزار ترافلاپ محاسبه را در یک ثانیه انجام می‌دهد.


طراحان این ابرکامپیوتر ادعا می‌کنند که اتروی 2 نه‌تنها برای تحقیقات فضایی؛ بلکه برای انجام محاسبات چند گانه‌ نیز ایده‌آل است. گفته می‌شود که این سیستم هر شبیه‌سازی را به چند بخش تقسیم می‌کند و هر کدام از آنها را از زاویه‌ای خاص محاسبه می‌کند.


انتهای پیام/4056/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب