مردم قرون وسطی؛ پذیرای فرهنگهای مختلف
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس دیلی، در سال 1962 یک قبرستان آلمانیش حاوی بقایای اسکلتهای انسانی در نیدرزتوتسنگن آلمان کشف شد. حالا دانشمندان در مرکز تحقیقاتی یوراک در ایتالیا و مؤسسه مکس پلانک در آلمان موفق به استخراج DNA از این بقایای اسکلتی شدند.
آلمانیش نام گروهی از گویشهای شاخه آلمانی علیا از خانواده زبانهای ژرمنی است. شمار گویشوران آن در حدود ۱۰ میلیون نفر است که در هفت کشور گوناگون زندگی میکنند. این کشورها عبارتند از: آلمان، سوئیس، فرانسه، اتریش، لیختناشتاین، ونزوئلا و ایتالیا.
این امر به محققان اجازه میدهد جنسیت، درجه خویشاوندی و ریشههای اجدادی این افراد را مشخص کنند که اطلاعات جدیدی درباره ساختارهای اجتماعی در اوایل قرون وسطی فراهم میکند.
نتایج این مطالعه نشان میدهد باستانشناسان و انسانشناسان میتوانند تحقیقات ژنتیکی را از راههای متعارفتری انجام بدهند.
محققان بقایای اسکلت 13 انسان، سه اسب و کالاهای تدفینی را در این سایت باستانی کشف کردند. این سایت که در نزدیکی یک جاده رومی کشف شده است، یکی از مهمترین قبرستانهای باستانی آلمانیش در آلمان محسوب میشود.
این گورستان شامل قبرهای تکنفره و چندنفره میشود. دانشمندان بر این باورند که اجساد در قبرهای چندنفره همزمان با هم به خاک سپرده نشدهاند. دانشمندان با بررسی DNA این اجساد توانستند خویشاوندی مادری و پدری اجساد را مشخص کنند. محققان با استفاده از نمونههای دندانی جسدها متوجه شدند که پنج نفر از این افراد فامیل درجه یک یا درجه دوی یکدیگر بودهاند.
همچنین این اجساد الگوهای ژنتیکی متنوعی را نشان دادند، از جمله ریشههای مدیترانهای و شمال اروپایی. این نتایج خبر از ارتباط قابل توجه بین منطقهای در اوایل قرون وسطی میدهد. همچنین این افراد در کنار هم به خاک سپرده شده بودند که نشان میدهد ارتباط خانوادگی بین آنها وجود داشته است.
ریشههای متنوع این افراد در کنار اطلاعات ژنتیکی آنها نشان میدهد که این افراد پذیرای فرهنگهای دیگر بودهاند.
انتهای پیام/4056/4021/
انتهای پیام/