ساماندهی منطقه شهری تهران بزرگ از اولویتهای اصلی و مهم کشور است
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی دولت، جلسه شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکززدایی از تهران ظهر امروز به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد.
اسحاق جهانگیری با اشاره به مشکلات و مسائل تهران بزرگ و شهرهای اطراف، گفت: حدود یکچهارم جمعیت کشور در تهران بزرگ ساکن هستند و نمیتوان مسائل انباشته شده و مشکلات این میزان از جمعیت را نادیده گرفت و از آن چشمپوشی کرد.
وی با تأکید بر اینکه ساماندهی وضعیت فعلی تهران نیازمند مدیریت جامع و یکپارچه است، خاطرنشان کرد: باید تدابیر و راهکارهایی برای حل مشکلات حملونقل تهران و شهرهای اطراف آن بیندیشیم و برنامهای قابل اجرا جهت خروج صنایع از شهر به خارج از شهر تدوین کنیم.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با اشاره به تکلیف قانونی برای انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور به خارج از تهران تصریح کرد: حتی اگر انتقال پایتخت و مرکز سیاسی و اداری کشور به خارج از تهران انجام شود، بازهم از اهمیت و جایگاه تهران کاسته نمیشود و به جهت جمعیت بزرگی که در تهران بزرگ ساکن هستند، ساماندهی تهران باید همچنان در دستور کار و به عنوان یکی از موضوعات و اولویتهای اصلی مدیریت کشور مطرح باشد.
جهانگیری مدیریت شهر بزرگی چون تهران را در شرایط بحرانی یادآور شد و تأکید کرد: همواره مدیریت تهران در شرایط بحران احتمالی یکی از دغدغههای اصلی و مهم مسئولان کشور است، بنابراین نمیتوان نسبت به ساماندهی منطقه شهری تهران صرفنظر از اینکه اساساً پایتخت اداری و سیاسی کشور به مکان دیگری منتقل بشود یا نشود، بیتفاوت بود.
در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، نیرو، اطلاعات، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، شهردار تهران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران و برخی نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، نماینده وزارت راه و شهرسازی گزارشی از مطالعات انجام شده در خصوص طرح ساماندهی منطقه شهری تهران ـ کرج ارائه کرد و ضمن تشریح وضع کنونی تهران بزرگ و شبکه سکونتگاههای شهری و روستایی این منطقه، پیشنهادهایی را جهت ساماندهی تهران و برونرفت از مشکلات فعلی این ابرشهر مطرح کرد.
انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور دومین دستور جلسه مطرح شده در این نشست بود که گزارشهایی از سوی مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاستجمهوری و نیز نماینده وزارت راه و شهرسازی ارائه شد و موضوع انتقال پایتخت اداری و سیاسی کشور مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت و مقرر شد وزارت راه و شهرسازی با استفاده از نظرات و دیدگاههای صاحبنظران دانشگاه، دستگاههای ذیربط و تجربیات سایر کشورها ظرف شش ماه مطالعه و پژوهشی جامع و دقیق در خصوص امکانسنجی انتقال پایتخت اداری و سیاسی کشور تدوین و آن را به دولت ارائه دهد.
انتهای پیام/4071
انتهای پیام/