پرتاب نخستین ماهواره برای اندازهگیری باد به فضا
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از اسپیس نیوز، آژانس فضایی اروپا سالهاست که روی ماهواره آئولوس (Aeolus) کار میکند و آن را ماهها آزمایش کرده است تا به مرحله آمادگی کامل برساند. این ماهواره مجهز به لیزر است و قرار است ناظر وضعیت بادها در سطح زمین باشد.
به گفته آلکساندر کرس هواشناس آلمانی، در حال حاضر ماهوارههای بسیاری به اندازهگیری دما و رطوبت هوا مشغولند اما تاکنون هیچ ماهوارهای به اندازهگیری دقیق باد نپرداخته است.
این هواشناس آلمانی بر این نظر است که اگر ائولوس دادههایی که انتظار میرود را به زمین بفرستد بهویژه پیشبینیهای سه تا پنج روزه هواشناسی میتواند بسیار بهبود یابد. ائولوس قرار است الگوی باد در سراسر کره زمین را اندازهگیری و به زمین ارسال کند.
ماهواره ائولوس، که نامش برگرفته از نام خدای بادها در افسانههای یونانی است، باید در مدار 320 کیلومتری زمین قرار گیرد. این نزدیکی به زمین خطرهایی را نیز برایش دربردارد و مسئولان ماهواره باید به طور مرتب آن را تنظیم و اصلاح کنند، زیرا ممکن است ماهواره سقوط کند.
ماهواره ائولوس بسیار حساس است و استفاده از آن به خاطر لیزر موجود در آن بسیار بغرنج است. به همین دلیل است که تاکنون هیچ ماهوارهای برای اندازهگیری باد به فضا پرتاب نشده بود.
در ماهواره ائولوس یک تلسکوپ، یک گیرنده و یک لیزر مجهز به سامانهای موسوم به آلادین قرار دارد. لیزر موجود در ماهواره پرتوهای نوری را به زمین ارسال میکند و مأموریت این ماهواره در مدار زمین برای سه تا چهار سال در نظر گرفته شده است.
هواشناسان به نتیجه کار این ماهواره بسیار خوشبین هستند و معتقدند ائولوس موفق خواهد شد همه برنامههایی را که برایش در نظر گرفته شده با موفقیت اجرایی کند.
انتهای پیام/4056/
انتهای پیام/