دوتابعیتی بودن جرم نیست/ قانون اجازه حضور در پست مدیریت را به دوتابعیتیها نمیدهد
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، حشمتالله فلاحتپیشه درباره گزارش نهایی تفحص از مسئولان دوتابعیتی، اظهار کرد: این تفحص در اجلاسیه دوم بوده و اکنون گزارش آن در صحن قرائت شده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دوتابعیتی بودن را جرم نمیدانم، بیان کرد: حدود 8 میلیون ایرانی خارج از کشور هستند یا با ایران ارتباط دارند و در تردد هستند.
وی افزود: ایرانیان دوتابعیتی برای اینکه امور خود را در خارج از کشور پیش ببرند، مجبور هستند که تابعیت کشور خارجی را اخذ کنند زیرا برخی موضوعات با صرف اقامت گرفتن حل نمیشود.
فلاحتپیشه با بیان اینکه در مورد مدیران نمیتوانیم به افراد دوتابعیتی پست مدیریتی بدهیم، زیرا در این زمینه محدودیت قانونی وجود دارد، ادامه داد: با این شرایط اتباع ایرانی در خارج از کشور نباید احساس نگرانی کنند و چنین تلقی کنند که دوتابعیتی بودن جرم است.
نماینده مردم اسلامآباد غرب و دالاهو در مجلس با بیان اینکه معتقدم ایرانیان خارج از کشور یک فرصت برای کشور هستند، گفت: باید از این فرصت حداکثر استفاده را ببریم، ایرانیانی هستند که در شرایط خاص ممکن است، تابعیت کشور دیگری را گرفته باشند.
وی افزود: موضوع دیگر این است که مرجع قانونی برای استعلام از دوتابعیتیها، وزارت اطلاعات است و در مورد مدیران اگر قرار بر اخذ استعلام باشد، باید از وزارت اطلاعات استعلام گرفته شود.
فلاحتپیشه بیان کرد: وجود مدیران دوتابعیتی بسیار نادر است، بسیاری از موارد ابتدا مطرح شده و سپس تکذیبیه آن توسط وزارت اطلاعات بیان شد.
نماینده مردم اسلامآباد غرب و دالاهو در مجلس گفت: گزارش در مورد تفحص از مدیران دوتابعیتی قرائت شد ولی واقعیتی که در آینده دنبال میکنیم، این است که در میان اتباع کشورهای دیگر ایرانیان مقیم خارج از کشور در تعداد، شأن، جایگاه و سرمایه مقایسهناپذیر هستند.
فلاحتپیشه اظهار داشت: باید به این شرایط، به عنوان یک فرصت نگاه کنیم و نباید این افراد احساس کنند که در کشور دامی برای آنها ایجاد شده، بلکه باید بدانند خودِ آنها، جایگاه و سرمایه ایرانیان دوتابعیتی در ایران محفوظ است. فقط در موضوع مدیریتی، داشتن دوتابعیت محدودیت ایجاد میکند و نباید متصدی پست مدیریتی شوند.
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/