دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مرداد 1397 - 12:59
تحلیلگر سیاسی عراق در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

پیوندهای تاریخی و ناگسستنی ایران و عراق/ اظهارات شخصی العبادی ربطی به دولت عراق ندارد

تحلیلگر سیاسی عراق گفت: اظهارات نخست‌وزیر عراق در دوره‌ای از زمان مطرح می‌شود که مجلس وجود ندارد و این یعنی حرف‌های العبادی در حمایت از تحریم آمریکا علیه ایران ضمانت اجرایی ندارد.
کد خبر : 304791

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ هفته گذشته بود که سؤال جنجالی خبرنگاری از حیدر العبادی نخست‌وزیر عراق درباره تحریم‌های آمریکا علیه ایران خبرساز شد. العبادی در پاسخ به سؤال درباره اینکه «آیا این کشور از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیروی خواهد کرد یا خیر» گفت: «به‌طور کلی ما مخالف تحریم در منطقه هستیم. محاصره و تحریم نظام‌ها را تضعیف نمی‌کند بلکه جوامع را نابود می‌کند. ما تحریم را خطایی راهبردی و نادرست می‌دانیم اما برای حفظ منافع مردم خود به آن پایبند خواهیم بود.»


چند ساعتی از این اظهارات نگذشته بود که در فضای سیاسی عراق موجی به راه افتاد که به تحلیل چرایی این موضع‌گیری می‌پرداخت و بسیاری نیز با نکوهش این اظهارات علاوه بر یادآوری همسایگی و نیز کمک‌های ایران به عراق در دوران تهاجم داعش، تصریح کردند عراق باید در چنین وضعیتی از ایران حمایت کند.


حمزه مصطفی تحلیلگر سیاسی عراق در گفتگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا درباره اظهارات العبادی گفت: «بی‌شک ما در برهه‌ای از زمان هستیم که همه تلاش می‌کنند تا از دولت آینده عراق سهمی ببرند و طبعاً حیدر العبادی به عنوان یکی از نامزدهای اصلی این پست از این قاعده مستثنی نیست.»


وی افزود: «اظهارات العبادی در این برهه زمانی درباره اینکه من دنبال منافع ملت هستم و این تحریم‌ها در راستای منافع ملت است چیزی جز جلب توجه جریان‌ها و تفکرات مردم نسبت به خود نبود. العبادی به خوبی اطلاع داشت که سخنش قابلیت اجرا نخواهد داشت مگر اینکه مجلس عراق تشکیل شود و بر اظهاراتش مُهر تأیید بزند البته آن هم در صورتی که وی نخست‌وزیر باقی بماند.»


مصطفی تأکید کرد اظهارات حیدر العبادی بیشتر مانوری رسانه‌ای برای قشر خاکستری و طرفدارانش بوده است و نمی‌توان بر آن خاصیت دیگری تصور کرد.


این تحلیلگر سیاسی عراق گفت: «از نظر قانونی اظهارات العبادی توجیه‌ناپذیر است. همچنین از نظر احزاب سیاسی از آن رو که العبادی جزئی از حاکمیت سیاسی عراق است می‌بینیم که بیشتر احزاب شیعه اعم از عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی، مقتدا صدر رهبر جریان صدر، حشد الشعبی، نوری مالکی، گروه فضیلت، الدعوه، بدر و فتح این اظهارنظر را محکوم و اعلام می‌کنند که سخنان العبادی توجیه‌پذیر نیست. بنابراین سخنان العبادی از نظر قانونی و خرد جمعی عراق محکوم است.»


به گزارش آنا، حیدر العبادی در حالی این‌گونه موضع‌گیری کرده است که ایران و عراق روابطی تاریخی در حوزه‌های مختلف دارند و در مناسبت‌های گوناگون همچون اربعین مردم عراق و در تحولاتی همچون مبارزه با گروه‌های تروریستی و تکفیری همچون داعش مردم ایران به یاری هم شتافته‌اند. علاوه بر این، بارها دشمنان ایران و عراق در تلاش بوده‌اند تا با پیش کشیدن موضوعات انحرافی همچون شیعه و اهل سنت میان دو کشور اختلاف‌افکنی کنند و در ظاهر اکنون نوبت آزمونی به نام مقاومت العبادی در برابر خواسته‌های آمریکا رسیده است.


حمزه مصطفی افزود: «پیوندهای راهبردی دانشگاهی، نظامی، اجتماعی، دینی، فرهنگی، تجاری و حوزه‌های مختلف میان ایران و عراق به هم تنیده است به طوری که جدا کردن این پیوندها در حال حاضر ناممکن است. به عنوان نمونه در حوزه تبادل اقتصادی که سال گذشته به 15 میلیارد دلار رسید، باوجود بحران بیکاری در عراق اگر این روند متوقف شود، فاجعه بیکاری در عراق رخ می‌دهد. علاوه بر این 6 میلیون گردشگر دینی میان دو کشور وجود دارد و چهار هزار و 500 دانشجوی عراقی در ایران حضور دارند. همچنین پیوندهای اجتماعی میان دو کشور وجود دارد و پیوندهای نظامی و کمک‌هایی که ایران به حشد الشعبی داشته است اگر همه را با هم بسنجیم درمی‌‌یابیم تحریم ایران از سوی عراق در عمل کاری بسیار سخت و ناممکن است.»


وی تأکید کرد: «وقتی وزیر امور خارجه، رئیس‌جمهور و احزاب سیاسی اظهارات العبادی را رد می‌کنند، نشان می‌دهد اظهارات وی نه موضع دولت و حکومت عراق بلکه تنها نظر شخصی العبادی بوده است. العبادی اکنون در دوره‌ای از زمان است که مجلس وجود ندارد و این یعنی حرف العبادی ضمانت اجرایی ندارد.»


انتهای پیام/4077/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب