معرفی روکش بتن نفوذپذیر در اولین نمایشگاه پارکهای علم و فناوری در حوزه مدیریت سبز
پارسا میدانشاهی کارشناسی عمران در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا گفت: «کار عمده روکش بتن نفوذپذیر جلوگیری از جاری شدن سیلاب و روانآبها در سطح شهر است. این طرح را با توجه به مشکلات کمبود آب ارائه دادیم که میتواند کمک شایان توجهی به صرفهجویی در مصرف آب بکند».
وی ادامه داد: «این بتن که مقاومت بالایی هم دارد، میتواند هر گونه آب، از مصارف خانگی گرفته تا آب باران، را جمعآوری کند. یک سیستم جمعآوری زیر این بتن تعبیه میشود که آبهای جاری در آن انباشته میشوند».
وی افزود: «سپس آب انباشتهشده را به سوی مخزنهایی هدایت میکنیم که آببند نام دارند. در این مخزنها آب در ذخیره و به چرخه طبیعت برگشت داده میشود. این بتن میتواند حدود 70 درصد از آب باران یا آبهای مصرفی دیگر را بازگرداند تا دوباره از آن استفاده شود و از هدرفت آب نیز جلوگیری شود».
میدانشاهی گفت: «توسعه این طرح از استارت تا رسیدن به استاندارد جهانی حدود یک سال و نیم طول کشید و در حال حاضر در مرحله اجرا قرار دارد. این طرح به شکل پایلوت اجرایی در پارک علم و فناوری شیراز انجام شده است. همچنین این طرح را به شهرداریها، ارگان شهرسازی و ستاد مدیریت بحران صحبتهایی معرفی کردهایم».
وی ادامه داد: «طرحی نیز در پارک علم و فناوری شیراز برای محوطهسازی برای جایگزینی چمن طبیعی اجرا میشود. میتوانیم با منظرسازی روی این بتن فضای زیبایی را ایجاد کنیم و آبهای موجود در آن محیط را نیز جمعآوری کند».
وی گفت: «از این بتن میتوان در مکانهای مختلفی استفاده کرد اما ضخامت آن بسته به محیط بهکارگیری محصول متفاوت است. برای مثال برای استفاده از این بتن در پیادهرو ضخامت پنج سانتیمتری کافی است اما در محلی مانند پارکینگهای روباز باید ضخامت 10 سانتیمتری داشته باشد».
میدانشاهی افزود: «مقاومت این بتن هفت مگاپاسکال است یعنی میتواند فشار یک تریلی با بار 30 تن را تحمل کند. امیدواریم در آینده اصحکاک این روکش را بالا ببریم تا به عنوان بتن آسفالتی از آن استفاده کنیم».
انتهای پیام/4021
انتهای پیام/