استفاده از متابولیسم سلولی برای مبارزه با سرطان
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، مقاومت دارویی یک مشکل بزرگ در درمان سرطان است. داروها معمولا در ابتدا برای مقابله با سرطان موثر هستند اما خیلی زود تاثیر خود را از دست میدهند.
محققان در مرکز سرطان روگل دانشگاه میشیگان به نحوه سازش پذیری سلولهای بنیادی سرطانی با درمانهای کاربردی پرداختهاند. این سلولهای بنیادی سرطانی دلیل اصلی مقاومت درمانی، متاستاز و عود مجدد سرطان هستند.
در این مطالعه به منظور کشف نقطه ضعفی برای سلولهای بنیادی سرطانی، دکتر ویچا و همکارانش نحوه متابولیز سلولهای بنیادی سرطانی را مورد بررسی قرار دادند. پیش از این آنها نشان داده بودند که سلولهای بنیادی سرطانی، سلولهای منعطف هستند و میتوانند وضعیتهای مختلفی را به خود بگیرند. زمانی آنها به حالت خفته هستند و زمانی دیگر سریعا شروع به رشد و تکثیر میکنند.
این توانایی میتواند به بقا و پراکنش این سلولها کمک کند. در این گذار از خفتگی به بیداری و فعال شدن، متابولیسم نقش کلیدی را بازی میکند و میتواند هدفی برای درمانهای سرطانی باشد.
زمانی که سلولها در فاز خفته هستند، آنها نیازمند استفاده از گلوکز هستند اما زمانی که آنها فعال میشوند و شروع به تقسیم میکنند، برای تامین انرژی به میتوکندری تکیه میکنند و به مصرف اکسیژن میپردازند. با علم به این مطلب، دکتر ویچا و همکارانش ابتدا از یک داروی آرتریتی که میتوکندری را بلوک میکند استفاده کردند و در ادامه گلوکز را برای بلوک کردن مسیر مصرف آن دستکاری کردند.
به جای استفاده از مواد شیمیایی سمی برای کشتن سلولها، از دستکاری متابولیسم خود سلولها برای کشتن آنها استفاده میشود. با استفاده از این رویکرد دو گانه، دکتر ویچا و همکارانش توانستند سلولهای بنیادی سرطانی را در مدل موشی سرطان سینه ناک اوت کنند.
هر چند برای استفاده از این یافتهها در مطالعات بالینی انسانی راه درازی در پیش است اما تا همین جا نیز نتایج امیدوار کنندهای مبنی بر هدف قرار دادن متابولیسم سلولهای سرطانی بدست آمده است.
منبع: مهر
انتهای پیام/4021
انتهای پیام/