خاطرات یک آزاده در کتاب دانههای انار
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، این کتاب شامل ۱۲ فصل است که به خاطرات آزاده حسین کرمی از سال 59 تا 69 درباره دفاع مقدس و اسارت میپردازد.
کرمی در مقدمه کتاب آورده؛ بارها و بارها در خصوص نوشتن خاطرات دوران اسارتم تصمیم گرفتم؛ اما انگیزه کافی برای این کار نداشتم؛ زیرا اگر قرار بود خواندن آن باعث سرگرم شدن تعدادی از خوانندگان شود، عوامل سرگرمکننده بسیار، از کتب مختلف تا سایتهای متعدد و رسانههای صوتی و تصویری، برای این کار وجود دارد. به همین دلیل، بهرغم اینکه برخی مطالب را در اسارت روی تکهکاغذهایی یادداشت کرده بودم، ضرورتی برای نوشتن احساس نمیکردم. اما وقتی شنیدم مُرادم به همبندانم توصیه کرده که خاطرات خود را ثبت کنند دریافتم که نوشتن خاطرات اسارت صرفاً داستانی نیست که تعدادی خواننده را سرگرم و آنها را مشغول کند. روایت اسارت عبرتها و تجاربی دارد که با هزینههای بسیار به دست آمده و ثبت نکردن آن شاید مسئولیت داشته باشد».
در بخشی از این کتاب آمده است: «مردادماه از راه رسید. گرما بیداد میکرد. در عراق تموز گرمترین ماه سال است. تموز بعد از حزیران است که 11 تیرماه شروع و 11 مردادماه تمام میشود. معمولاً بعد از ظهرها نمیخوابیدم، اما آن روز خسته بودم و خوابیده بودم و عرق کرده بودم. خیلی گرمم شده بود. از شدت گرما بیدار شدم. متوجه شدم برق رفته و پنکهها از کار افتادهاند. آسایشگاه مانند حمام شده بود. همه بچهها از شدت گرما عرق کرده بودند و در خواب مرتب جابهجا میشدند. معلوم بود دارند عذاب میکشند. من و چند نفر از بچهها ابتکاری به خرج دادیم. سر دو پتو را به هم گره زدیم و پتوها را، مانند پرده نمایش، به دیوار وصل کردیم. سپس یکی از ما یک طرف و یکی دیگر طرف دیگر پتو را گرفت و پتو را به حرکت درآوردیم. این حرکت هوای اتاق را بیشتر از پنکهها خنک میکرد. خسته که شدیم، یکی دو نفر که پیش از آن از شدت گرما بیدار شده بودند به کمک ما شتافتند. تا زمان بیرونباش این کار را نوبتی ادامه دادیم. از اینکه با این کار توانستیم آسایشی برای بچهها فراهم کنیم احساس خوبی داشتم. از آن به بعد هر وقت در روزهای گرم برق قطع میشد این کار را انجام میدادیم».
گفتنی است انتشارات سوره مهر این کتاب را در 614 صفحه، قطع رقعی و با قیمت 40 هزار تومان روانه بازار نشر کرده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/