دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تحرکات عربستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل/ از ترویج خصومت با ایران تا ترفند صلح الکترونیک

ولیعهد عربستان که از مدت‌ها پیش نویسندگانی را برای ترویج عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی به‌خدمت گرفته، به‌دنبال پرورش فعالان رسانه‌ای عبری‌زبان در داخل عربستان سعودی برای همگرایی با اسرائیل است.
کد خبر : 295455

به گزارش گروه رسانه هایدیگر خبرگزاری آنا، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در آوریل گذشته و در جریان سفر خود به ایالات متحده آمریکا شفاف‌ترین رویکرد خود در قبال روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را اعلام کرده و در گفتگو با مجله آتلانتیک حق موجودیت و زندگی آرام آنها در «اراضی خودشان» را به‌رسمیت شناخت و بدون اشاره به اشغالگری صهیونیست‌ها در اراضی فلسطین گفت: ما مشکلی در این خصوص با یهودیان نداریم و منافع مشترکی با تل‌آویو داریم.


این کلیدواژه، رویکرد اساسی ریاض از دو سال پیش تاکنون است که به روند فعالیت‌های خود در عادی‌سازی روابط با اسرائیل سرعت بخشیده است. گرچه بن‌سلمان در گفتار و رفتار خود و نشست‌هایش به‌دنبال تربیت روند عادی‌سازی روابط با دشمن اسرائیلی است، اما ادامه این روند نیازمند بسترسازی اجتماعی در جامعه‌ای اسلامی است که دلایل بحق زیادی برای دشمنی و کینه و نفرت از رژیم صهیونیستی دارند و هر روز بر تعداد این دلایل افزوده می‌شود.


تیم بن‌سلمان تاکنون راهکارهای متعددی برای قانع کردن افکار عمومی نسبت به فواید عادی‌سازی روابط با اسرائیل و بالا بردن سطح مناسبات با این رژیم تا حد ائتلاف دنبال کرده است.یکی از این اقدامات که چند سالی است دنبال می‌شود، بزرگنمایی در خصوص دشمنی با ایران و ابراز منافع مشترک میان تل‌آویو ــ ریاض برای ادامه این دشمنی است. همچنین ابراز دوستی با رژیم صهیونیستی از طریق نویسندگان مسلط به زبان عبری و مخاطب قرار دادن افکار عمومی صهیونیست‌های اشغالگر تازه‌ترین روشی است که پروپاگاندای تبلیغاتی محمد بن سلمان برای جلب توجه صهیونیستی‌ها آن را در پیش گرفته است.


پدیده جدید نویسندگان عبری‌زبان سعودی


گروهی از نویسندگان و فعالان رسانه‌ای سعودی که به زبان عبری آشنایی دارند، در سایت‌های اجتماعی تلاش می‌کنند بیشترین حد از فعالان صهیونیست از داخل اراضی اشغالی را جذب خود کنند. آنها تحت عنوان «صلح الکترونیک» سعی در ترویج یادگیری زبان عبری به‌عنوان یک زبان خارجی و نه زبان دشمنان امت اسلام دارند.


در کشوری که حتی برپایی نماز جماعت برای اقلیت‌های اسلامی ممنوع شده و نیروهای امنیتی به منازلی که نماز جماعت شیعیان در آنجا برگزار می‌شود، حمله و افراد حاضر را بازداشت می‌کنند، همگرایی با اشغالگران رژیم صهیونیستی از آزادی مطلق برخوردار است و افراد و نویسندگان مختلف می‌توانند شخصیت‌ها و عناصر مختلف داخل سرزمین‌های اشغالی را به گفتگوی رسانه‌ای با خود تحت محور مشترک دشمنی با جمهوری اسلامی ایران و تحریک ضد این کشور دعوت کنند.


لوی الشریف نویسنده و مجری تلویزیونی رژیم سعودی در صفحه شخصی خود در توییتر همواره با زبان عبری عناصر صهیونیست را مخاطب قرار داده و کامنت‌های عبری نسبت به تحولات داخلی و حتی منطقه‌ای برای آنها می‌گذارد.


وی که به روابط نزدیک خود با دربار پادشاهی عربستان مشهور است، همچنین کلیپی ویدیوئی منتشر کرده و در آن گفته است: عربستان هرگز هیچ یک از همسایگان خود را تهدید نکرده است. او از «اسرائیلی‌ها» خواسته است که اخبار را با دقت مطالعه کنند.


او که نقش گسترده‌ای در مؤسسه «مسک» وابسته به محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی دارد، صفحه شخصی خود را که بالغ بر 150 هزار عضو دارد، به شناختن بنی‌اسرائیل و تاریخ آنها اختصاص داده و از فرهنگ یهودی با کاربران صهیونیست صحبت می‌کند.


عبدالرحمن القحطانی از دیگر هواداران محمد بن سلمان است که مطالب زیادی را به‌زبان عبری منتشر می‌کند. محور مطالب وی در خصوص حمله به ایران و جنبش‌های مقاومت در فلسطین و منطقه است. او همچنین بسیاری از کامنت‌های فعالان صهیونیستی و آمریکایی در خصوص حمله به جنبش حماس و تمجید از ولیعهد عربستان سعودی را بازنشر می‌دهد. او اصرار زیادی دارد تا در بسیاری از کامنت‌های خود از پرچم رژیم صهیونیستی استفاده کند.


فردی ناشناس به‌نام ابوعمر یکی دیگر از افراد فعال در این عرصه است. او از تجربه آسان خود در فراگیری زبان عبری و رویکرد صلح با دشمن صهیونیستی و انتقاد از فلسطینیان سخن گفته است.


محمد الغلیان دکترای زبان عبری دارد و به‌خوبی با زبان عبری آشناست. او از مهم‌ترین فعالان رسانه‌ای در عرصه عادی‌سازی روابط الکترونیک با دشمن صهیونیستی است. او می‌گوید که مواضع منفی در عربستان نسبت به یادگیری زبان عبری تغییر خواهد کرد. وی می‌افزاید: قبل از یک دهه پیش همه به این زبان به‌عنوان زبان دشمن نگاه می‌کردند، اما الآن آن را یک زبان دیگر می‌دانند.


یادگیری زبان عبری و مطالعات و پژوهش‌های مربوط به آن در حال حاضر به یکی از فعالیت‌های آکادمیک در عربستان تبدیل شده است. دانشگاه ملک سعود در آکادمی زبان‌ها و ترجمه خود، توجه ویژه‌ای به زبان عبری داشته و به دانشجویان در زبان عبری مدرک کارشناسی می‌دهد.


نظریه‌پردازان عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی


گفتیم که محمد بن سلمان در این رابطه از مجموعه‌ای از نویسندگان و اصحاب رسانه استفاده می‌کند تا مفاهیم مورد نظر خود در چارچوب صلح و همبستگی با یهودیان را منتشر کند. مهمترین این افراد عبدالرحمن الراشد مدیر سابق شبکه العربیه و نویسندگانی نظیر احمد العرفج، احمد الفراج، ترکی الحمد، محمد آل‌الشیخ، حمزة السالم، سعود الفوزان، سعاد الشمری و دحام العنزی هستند. آنها در سطوح مختلف خواستار پایان دادن به دشمنی بین عربستان و رژیم صهیونیستی بوده و حتی ائتلاف با این رژیم برای مقابله با آن چیزی را که خطر ایران نامیده‌اند خواستار شده‌اند.


نویسندگان سعودی برای پیشبرد مضامین غلط مورد نظر خود در ایجاد رابطه با اسرائیل ترفندهای مختلفی را دنبال می‌کنند. برخی از آن‌ها سیاست ارعاب در برابر قدرت پوشالی اسرائیل و متحدان غربی ــ آمریکایی آن را در پیش گرفته‌اند. عده‌ای دیگر به تحریف تاریخ اقدام کرده و ضمن نادیده گرفتن جنایت‌های تاریخی صهیونیست‌ها ضد ملت فلسطین، آنها را در تصاحب فلسطین و قدس اشغالی صاحب حق می‌دانند. عده‌ای نیز تلاش دارند با دمیدن بر آتش اختلافات فرقه‌ای، ایران را به‌عنوان دشمن اصلی کشورهای عربی معرفی کنند.


محمد آل‌الشیخ نویسنده لیبرال سعودی از مهمترین حامیان عادی‌سازی روابط با اسرائیل است. او با وجود اینکه یکی از مهمترین حامیان جدایی دین از سیاست است، اما وقتی کار به استفاده ابزاری از دین برای پیشبرد اهداف خود می‌رسد، از فتوای عبدالعزیز بن‌باز مفتی سابق رژیم سعودی استفاده می‌کند که معتقد بود اگر کشورهای مسلمان بدانند که صلح با یهودیان و تبادل سفرا و خرید و فروش با آنها و دیگر معاملات مجاز در شریعت مطهر به‌نفع مسلمانان است، مجاز به این کار هستند.


آل‌الشیخ در دسامبر سال 2017 توئیتی دیگر نوشت و اعلام کرد منافع عربستان دیگر با آرمان فلسطین نیست. وی در جای دیگری نوشت که واشنگتن و غرب همراه تل‌آویو هستند و فلسطینی‌ها غیر از کسانی که شعار می‌دهند و خطبه می‌خوانند و نمی‌توانند پشه‌ای را بکشند، کسی را با خود ندارند.


عبدالحمید الحکیم از دیگر تریبون‌های تبلیغاتی محمد بن سلمان برای پیشبرد روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است. وی ساعاتی بعد از اعلام تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر به‌رسمیت شناختن قدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، از مسلمانان جهان خواست تا به این موضوع اعتقاد داشته باشند که قدس به‌عنوان یک نماد دینی مقدس برای یهودیان به‌شمار می‌رود و قداست آن مانند قداست مکه و مدینه برای مسلمانان است.


وی در آوریل گذشته نیز از طریق صفحه خود در توئیتر، سالروز موجودیت رژیم صهیونیستی را به این رژیم تبریک گفت و خواستار وحدت میان اسرائیلی‌ها و سعودی‌ها شد. حکیم در این توئیت دولت اسرائیل را حق تاریخی یهودیان خواند و مدعی شد که کتابهای آسمانی و تاریخ منطقه طی 70 سال گذشته اسرائیل را به‌عنوان یکی از دولت‌های دنیا به‌رسمیت می‌شناسند.


مطلب الحکیم در 3 می گذشته از عمق سرسپردگی وی به رژیم صهیونیستی پرده برمی‌دارد، آنجایی که می‌نویسد که تنها اسرائیل است که کنار عربستان ضد ایران قرار گرفته و عرب‌ها و ترکیه چنین کاری نکرده‌اند.


ترکی الحمد نویسنده سعودی در دسامبر سال 2017 با حمله به فلسطینی‌ها مدعی شد که آنها آرمان خود را فروخته‌اند، لذا نباید موضوع فلسطین به‌عنوان موضوع اصلی عرب‌ها قرار داشته باشد. وی در حالی که تلاش دارد مسئولیت تمام سرخوردگی‌ها و شکست‌های داخلی و خارجی رژیم سعودی را متوجه موضوع فلسطین کند، می‌نویسد: از سال 1948 تاکنون ما از نام فلسطین رنج برده‌ایم. کودتاها با نام فلسطین انجام شده است. توسعه کشور با نام فلسطین متوقف مانده و آزادی‌ها با نام فلسطین سرکوب شده است، این در حالی است که اگر فلسطین به یک کشور تبدیل شود، چیزی فراتر از یک کشور سنتی عربی نخواهد بود.


الحمد در 13 می سال جاری رویکرد خصمانه عرب‌ها ضد اسرائیل! را محکوم کرده و از آنها خواست تا در برابر دشمن ایرانی بایستند. وی دشمنی دیرینه عرب‌ها با رژیم صهیونیستی را یک دشمنی روانی می‌داند و مدعی است که خطر واقعی ایران است.


احمد العرفج دیگر نویسنده سعودی تیم رسانه‌ای محمد بن سلمان برای عادی‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی است. وی گزینه جبر تاریخ را برای توجیه ادعاهای خود پیش کشیده و می‌گوید: اسرائیل دیگر مانند گذشته نیست و ما ناگزیر هستیم موجودیت آن را به‌رسمیت بشناسیم.


منصور الخمیس در فوریه سال 2018 در مطلبی در توییتر، از حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب‌الله لبنان و ایران در داخل سوریه حمایت کرده و در نشان دادن سرسپردگی خود به رژیم صهیونیستی می‌نویسد: اگر من تنها یک اطلاعات داشتم که می‌توانست به اسرائیلی‌ها در تحقق پیروزی حملات ضد ایران و حزب‌الله و بشار اسد کمک کند، آن را با یک بوسه به اسرائیل تقدیم می‌کردم.


صالح الفهیدان، منصور النقیدان، سامی العثمان، حمزة السالم، سعود الفوزان،عبدالرحمن الراشد و سعاد الشمری و طراد الاسمری از دیگر نویسندگان حامی عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند که با بهانه‌ها و توجیه‌های متعدد سعی در قانع کردن افکار عمومی به ایجاد مناسبات علنی میان ریاض و تل‌آویو دارند.


منبع: تسنیم


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب