۰۷/ اسفند /۱۴۰۳
09:30 21 / 04 /1397

سکوهای نفتی قدیمی به حفظ حیات آبزیان کمک می‌کنند

در حالی که تصور می‌شود جمع آوری تجهیزات و سازه‌های فلزی سکوهای نفتی قدیمی نصب شده در دریاها به حفظ محیط زیست کمک می‌کند، یک بررسی جدید عکس این مطلب را ثابت می‌کند.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، امروزه بسیاری از سکوهای نفتی، توربین‌های مختلف و دیگر سازه‌ها برای استخراج نفت از عمق دریاها و اقیانوس‌ها به کار گرفته می‌شوند که بعد از پایان مدت زمان استخراج نفت باید جمع آوری شوند.


اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد برجای گذاردن این تاسیسات و جمع آوری نکردن آنها برای تداوم حیات آبزیان بهتر است و به ارتقای کیفیت زندگی آنها کمک می‌کند.


ساختارهای نفتی یادشده حداقل ۲۰ تا ۳۰ سال عملیاتی باقی می‌مانند و طی این مدت تعداد زیادی از آبزیان از این سازه‌ها برای تداوم زندگی و تامین نیازهای خود بهره می‌گیرند یا آنها را به مخفی گاه‌ها و پناهگاه‌های خود تبدیل می‌کنند. برخی از آبزیان هم از موجوداتی که به سازه‌های یادشده می‌چسبند، تغذیه می‌کنند.


اما در صورتی که ساختارها و سازه‌های یادشده جمع آوری یا تخریب شوند، اکوسیستم شکل گرفته بر مبنای استفاده از آنها از بین می‌رود و حیات بسیاری از موجودات دریایی به خطر می‌افتد.


پژوهش‌های محققانی از حدود ۳۰ کشور جهان نشان می‌دهد نباید تمامی سازه‌های نفتی را بعد از پایان استخراج نفت جمع آوری کرد و بهتر است با بررسی مورد به مورد این سازه‌ها از جابه‌جایی سازه‌هایی که توسط آبزیان مورد استفاده قرار گرفته اند، خودداری شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

توجه به این نکته موجب صرفه جویی قابل توجه در زمینه حفاظت از محیط زیست دریایی نیز می‌شود و می‌تواند جلوی از بین رفتن برخی نمونه‌های نادر آبزیان را بگیرد.


منبع: مهر


انتهای پیام/


ارسال نظر