عدم اعتماد به نفس در دانشجویان دختر موجب انحراف فکری و اخلاقی میشود
فاطمه علیزادنیا در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره معضلات دانشجویان دختر در محیط دانشگاه اظهار کرد: ارتباط دانشجویان دختر با استادان، اشتغال، نا آگاهی از مسائل دینی-عبادی و فشارهای اقتصادی برای دانشجویان دختر خوابگاهی که به دور از محل زندگی قرار دارند مشکلاتی را ایجاد میکند.
وی افزود: دانشجو برای کسب تخصص در رشته مورد علاقه وارد دانشگاه میشود و حداقل 4 سال از زندگی خود را در دانشگاه سپری میکند اما بعد از فراغت از تحصیل با کمبود شغل مواجه است. نکته دیگر اینکه دانشگاهها ارتباط نزدیکی با محیطهای شغلی ندارند و به تبع آن مهارتهای لازم برای کسب شغل ایدهآل در اختیار دانشجو قرار داده نمیشود.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا (تحکیم وحدت) تصریح کرد: واحدهای درسی دانشگاهها متاسفانه به روز نیستند در حالی که ملزومات دنیای امروز متفاوت شده است و دانشگاههای ما مطابق زمان پیشرفت نمیکنند.
علیزادنیا گفت: دختر دانشجویی که در سن کم به امید تحصیل و دستیابی به موقعیت اجتماعی بهتر زحمت به شهر دیگری میرود و رفتوآمد به دانشگاه را به جان میخرد بعد از 4 سال متوجه میشود که آموختههایش بیتاثیر هستند و این واقعیتها همگی در نتیجه آرامش فکری او را از بین میبرد. اگر دانشجوی دختر اعتماد به نفس لازم را نداشته باشد انحراف فکری و اخلاقی در رفتار او پدید میآید. البته اساتید دانشگاه در این ناامیدی دخیل هستند و از همان ترمهای اول آینده مبهم را برای دانشجویان ترسیم میکنند.
وی ادامه داد: عدم آموزش ارتباط در حوزه شرع و عرف جامعه با نامحرم یکی از مشکلاتی است که دانشجویان دختر ما به آن دچار هستند. دانشجویان دختر در سنین جوانی وارد محیطی میشوند که تا پیش از آن تجربه نکردهاند. همین امر موجب میشود که در سالهای ابتدایی تحصیل، دخترها با یکسری از بحرانهای عاطفی مواجه شوند که این بحرانهای عاطفی اگر مدیریت نشوند تبدیل به انحرافات فکری خواهند شد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا با تاکید بر لزوم تلطیف فضای فرهنگی دانشگاه با استفاده از تشکلهای دانشجویی افزود: به دلیل اینکه در تشکلهای دانشجویی افرادی از جنس خود دانشجویان فعالیت میکنند و راه و روش ارتباط و زبان یکدیگر را بهتر میدانند شاید تاثیر بیشتری داشته باشند و بتوانند فضای فرهنگی دانشگاه را تلطیف کنند. در دانشگاه الزهرا این امکان فراهم شده و در جلساتی که با حضور ریاست دانشگاه و مسئولین دانشگاهی برگزار میشود دانشجویان نیز حضور دارند و ارتباط بدنه دانشجویی و مسئولین به خوبی انجام میشود.
علیزادنیا ادامه داد: مسائل و مشکلات حوزه زنان به حجاب و ورود زنان به استادیومهای ورزشی تنزل پیدا کرده است، در برخی از شهرهای دیگر ایران زنها از سادهترین حقوق خود بیاطلاع هستند و همین باعث میشود که سرخوردگی در مورد مفهوم متعالی به اسم زن پیدا بکنند. این آگاهی بخشی وظیفه کیست؟ وظیفه نهادهایی است که مدعی پرچمداری حمایت از زنان و دختران هستند ولی در عمل چیزی که میبینیم چاره گورخوابهای زن را عقیم کردن آنها میدانند.
وی درباره راهکارهای رفع مشکلات حوزه زنان در جامعه و دانشگاه عنوان کرد: دغدغه زنان کنشگر و فعال در این حوزه باید از فانتزیهای معمول و واقعیاتی که در بطن جامعه جریان دارد ارتقاء پیدا کند. مسئولین دغدغهها را افزایش دهند و ببینند که مشکل زن و دختر نسل سه و چهار انقلاب در جامعه ایران که هیچ کدام از وقایع انقلاب، جنگ و ... را ندیدهاند چیست. اگر بتوانند دغدغه این بخش از جامعه را رفع بکنند یقینا خیلی از مسائل و مشکلات حوزه زنان و دختران حل خواهد شد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا با اشاره به تاثیر فشارهای اقتصادی برناهنجاریهای اجتماعی گفت: هزینه زندگی در تهران برای دانشجوی دختری که از شهرستان میآید سنگین است اگر امکان داشت کمک هزینههای غیر مستقیم به دانشجویان دختر خوابگاهی تعلق بگیرد شاید برخی از مشکلاتی که امروز در جامعه وجود دارد برطرف میشد.
علیزادنیا اضافه کرد: لازم ارتباط موثر نهاد آموزشی دانشگاه با محیطهای امن برای زنان جهت اشتغال فراهم شود، واحدهای درسی منطبق با محیط کار باشد و دانشجویی که بعد از 4 سال مشغول کار میشود تازهکار نباشد.
وی اظهار کرد: همچنین از تشکلهای دانشجویی حمایت لازم انجام شود تا خوراک فکری و فرهنگی مناسب به دانشجویان تزریق کنند، به این دلیل که هر دو طرف دانشجو هستند از سختگیریهای بزرگسالان خبری نیست و دانشجو خیلی راحت میتواند حرفهای خود را مطرح کند و پاسخ صحیح را دریافت نماید.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا گفت: مسئولین میتوانند برای ایجاد انگیزه از فعالین دانشجویی مخصوصا دخترهایی که حضور فعال در دانشگاه دارند تقدیر کنند و به رای و نظر دانشجو بها داده شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/