قبول FATF به منزله بازشدن دست اروپاییها برای دبه کردن در برجام است
ابوالفضل حسنبیگی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا با بیان اینکه بسته حمایتی اتحادیه اروپا برای ادامه برجام چیزی فراتر از متن برجام نیست گفت: در متن برجام نکاتی نوشته شده و تضمینهایی داده شده که اقداماتی باید در حوزه بانکها، برای برداشتن تحریمها، تحقیقات هستهای انجام شود و حالا این نکات با پاره کردن برجام از سوی رئیس جمهور آمریکا تقریبا بلاتکلیف مانده است.
وی افزود: در مقابل این اتفاق اروپاییها اگر بخواهند در برجام بمانند باید برای اجرایی شدن نکاتی که در متن برجام ذکر شده و آمده است تضمین بدهند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اظهارات برخی کشورهای اروپایی مبنی بر عدم همکاری شرکتهای اروپایی با ایران به دلیل تحریم آمریکا تصریح کرد: اروپا اعلام کرده شرکتهای بزرگ ما با آمریکا متحد است و نمیتوانند خلاف تصمیم آمریکا رفتار کنند، حالا اروپا اگر بخواهد برجام را با ایران ادامه بدهد میتوانند از طریق این شرکتها مانند توتال اقدامات دیگری را انجام دهند و روابط خود را داشته باشند.
حسنبیگی با تاکید بر اینکه این محدودیتهای تحریمی از سوی آمریکا شامل شرکتهای متوسط اروپا نمیشود اظهار کرد: شرکتهای متوسط اروپا شریک آمریکا نیستند و میتوانند فعالیت تجاری با ایران داشته باشند، اگر اروپابخواهد زیر سلطه آمریکا برود و در جبهه آنها قرار بگیرد باید بداند بعد از این باید نفت را بشکهای ۴۰۰ دلار باید بخرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: قطعا اگر این روند ادامه پیدا کند در آینده ۲۰۲۰ اروپا با توجه به شرایط اقتصادی قاره سبز وضعیت به گونهای خواهد شد که فروپاشی آنها حتمی خواهد بود.
این نماینده مجلس افزود: آنها باید به ما حق بدهند که مقابل زیادهخواهیهای آمریکا بایستیم و به حرفها و تهدیدهای ترامپ اهمیتی ندهیم و باید این تضمین را بدهند و گرنه حق ایران است که اقدامات بازدارنده داشته باشد.
حسنبیگی با اشاره به برگزاری اجلاس اوپک و تصمیمات گرفته شده در آن اجلاس گفت: آقایان هم متوجه شده اند که در اوپک همه طرحهای آمریکا نقش بر آب شد ، آمریکا در اوپک به دنبال افزایش تولید بود، اما حضور یکجانبه و تنهای ایران باعث شد حفظ سقف اوپک همچنان باقی ماند.
وی ادامه داد: روسیه با ایران متحد است اما با عربستان معامله میکند و خوب میداند عربستان متحد استراتژیک آمریکاست و هرگز طرف روسیه نمیرود، در کنار این قضیه طی این یک دهه مقابله با داعش، ایران با روسیه متحد استراتژیک بود و عربستان هم به خوبی بر این امر واقف است پس آمریکا را به سمت شمال شرق افغانستان هدایت کرده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: روسیه نسبت به حضور آمریکا در شمال افغانستان حساسیت دارد، روسیه استباطش بر این است در این معامله با توجه به اینکه حدود ۱۲۰۰ هزار بشکه در سقف اوپک بسیاری از کشورها از ۱۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار بشکه کمبود دارند، او به ظن خودش اگر این سقف برداشته شود میتواند سود کلانی ببرد اما اگر این اتفاق میافتاد ضرر میکرد چون قیمت نفت پایین میآمد.
رئیس فراکسیون اقتصاد مقاومتی مجلس تاکید کرد: روسها جز ایران رفیقی در دنیا ندارند، پس نباید آنها را به سمتی هل دهیم که از ایران فاصله بگیرند در عین اینکه اگر فاصله ایجاد شود هم در سوریه و هم در مقابله با داعش شکست میخورند.
وی در پایان با اشاره به تصویب لایحه FATF در مجلس شورای اسلامی گفت: FATF فقط خواست آمریکاییهاست، اروپاییها بر آن تاکید ندارند اما نکته اینجاست که آنها تحت فشار امریکا عملی شدن این لایحه را میخواهند و اگر ما به تصویب این لایحه تن دهیم به منزله باز شدن دست اروپاییهاست که بخواهند بر روی برجام دبه کنند.
حسنبیگی همچنین تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای تامین امنیت ملی و منافع ملی تحت هیچ شرایطی باج نخواهد داد و اروپاییها این را به خوبی میدانند.
انتهای پیام/