دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

وضع مجدد تحریم‎ها؛ عامل روانی گرانی در کشور

طبق تحقیق‌های انجام‌شده مشخص شد میزان تاثیر تحریم‌های اعمال شده در نیم قرن گذشته بر کشورهایی همچون کوبا، لیبی، آفریقا و ... در بیشترین حالت ۳۰ درصد بوده‌است و برای اثرگذاری همین مقدار هم به برقراری بیش از ۱۰ شرط نیاز است.
کد خبر : 290760

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- مجتبی اسماعیلی؛ تحلیل دقیق موضوع خروج آمریکا از برجام و اثرات آن بر ایران نشان می‌دهد مشکل اساسی آمریکا از وضع تحریم‌ و دشمنی‌های روز افزون، ماهیت کشور مستقلی همچون ایران است. در سال‌های گذشته «براندازی حکومت ایران» همواره در دستور کار دولت‌های آمریکا قرار داشته است. این موضوع که آیا آمریکا با خروج از برجام و ادامه دشمنی‌های خود می‌تواند به این هدف دست یابد یا خیر، نیازمند توجه به عقبه کشور است.


امروز با گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی در ایران، بیش از 100 میلیارد دلار گردش مالی سالیانه و حجم واردات و صادرات کشور است، در حالی که آمریکا به‌دنبال آن بود که حتی یک دلار نیز به ایران نرسد یا از آن خارج نشود. باوجود این، اکنون بیش از 80 میلیون نفر در کشور با امنیت زندگی می‌‌کنند که مشابه این میزان امنیت را با گذر از لبه مرزی کشور به سمت عراق، افغانستان، پاکستان و... کمتر مشاهده خواهیم کرد.


وضعیت کشور با وجود تحریم‌ها نامطلوب نیست


در مذاکرات برجام، ایران در سویی و سایر کشورهای صاحب قدرت جهان در سوی مقابل قرار داشتند، اما امروز شخصی مانند دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ادعای فریب‌کاری ایران را در مذاکرات دارد و این ادعا در نهایت به بهانه‌ای برای خروج از برجام بدل شد. کشور ما مشکلات بسیاری دارد و نداشتن انسجام کامل، اختلافات داخلی، برنامه‌ریزی‌های نامناسب و ... دامن‌گیر کشور است، اما نباید همه چیز را با خروج کشوری مانند آمریکا از برجام باخت. در حال حاضر زندگی در کشور گران‌تر شده است، البته طبق اظهارات مقام‌های دولتی این گرانی در بیشترین مقدار خود بیش از 30 درصد نیست.


معاندان خارجی که همواره در حوزه‌های نظامی، فرهنگی و ... دشمنی خود را نشان داده‌اند و از آن نتیجه‌ای به دست نیاورده‌اند، در آخرین اقدام خود موضوع تحریم‌ها را پیش کشیدند، جالب آنجاست که طبق تحقیق‌های انجام شده در زمینه تاثیرگذاری تحریم‌های اعمال شده در نیم قرن گذشته بر کشورهای مختلف همچون کوبا، لیبی، آفریقا و... مشخص شد میزان تاثیر تحریم‌های گوناگون بر این کشورها تنها 30 درصد بوده است. نکته‌ قابل توجه آنکه برای اثرگذاری شدید تحریم‌ها بر اقتصاد یک کشور به بیش از 10 شرط اساسی نیاز است؛ یکی از آن‌ها این است که تحریم‌کننده کل محصول تولیدی و تحریمی را به‌صورت انحصاری در اختیار داشته باشد و علاوه بر آن، جایگزینی برای این‌ کالا وجود نداشته باشد.


علاوه بر این، همه کشورهای دنیا منتظر نیستند قدرتی مانند آمریکا برای آن‌ها تعیین تکلیف کند تا همه مسیرهای خود را بر ایران ببندند. البته برخی اقدامات ابتدای سال همچون تغییرات و نوسانات ارزی نیز ناشی از تحریکات دشمنان خارجی بود که باعث شد موضوع ارز از ریل خود خارج شود، اما خوشبختانه با مدیریت ارزی بسیاری از مشکلات احتمالی مهار شدند.


شرکت‌های خارج شده از کشور موارد معدودی را تشکیل می‌دهند


شرکت‌های فراملیتی به‌دلیل منافعی که در ایالات متحده دارند به‌تبع خروج آمریکا از برجام، از کشور خارج شدند. علاوه بر این، باید دانست همه شرکت‌ها چندملیتی و همه کشور نیز نیازمند ورود شرکت‌های بزرگ نیستند. طبق آمار، 94 درصد از صنایع را واحدهای کوچک و متوسط و حدود شش درصد از صنایع را شرکت‌های بزرگ تشکیل می‌دهند.


آمار مذکور در سراسر جهان پخش هستند و تحریم یا خروج آمریکا از برجام مشکلی برای آن‌ها ایجاد نمی‌کند، تنها ممکن است چند مورد مانند صنایع خودروسازی‌ کشور آسیب ببینند که البته ضرری که متوجه طرف‌های خارجی می‌شود بسیار بیشتر از ایران خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب