حضور بانوان مهمترین ویژگی دومین دوره کنگره شعر کتاب دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام والمسلمین جواد محمدزمانی در آیین اختتامیه دومین کنگره شعر کتاب دفاع مقدس که شب گذشته 5 تیرماه در باغ کتاب برگزار شد گفت: 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و 30 سال از جنگ تحمیلی گذشته و هنوز یاد آثار دفاع مقدس زنده است.
وی ادامه داد: در نخستین کنگره آثار خوبی به دبیرخانه ارسال شده بود و با آثار خوبی هم کنگره برگزار شد. در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتم گزارش اجمالی از کنگره ارائه کردم که ایشان فرمودند: «از این دست کارها باید در عرصه دفاع مقدس انجام شود.» اینکه بر اساس دفاع مقدس آثاری خلق کنیم، اتفاق بسیار خوبی است که امیدوارم در آینده شتاب بیشتری به خود گیرد.
محمد زمانی بیان کرد: یکی از ویژگیهای این کنگره این است که برگزیدگانش کسانی هستند که در دوره دفاع مقدس یا نوجوان بودند یا سالها بعد از آن به دنیا آمدهاند. اینکه آثار اینقدر با حس، عاطفه و دانش سروده شده از برکات دفاع مقدس است.
وی حضور بانوان را از ویژگیهای دومین دوره کنگره شعر کتاب دفاع مقدس معرفی کرد و افزود: حدود 700 اثر به دبیرخانه ارسال شد که نیمی از آن متعلق به آثار بانوان بود. وفادار بودن شعرها به کتابها بویژه در حوزه شعر کلاسیک از دیگر ویژگیهای آثار این دوره کنگره به شمار میرود.
حجتالاسلام والمسلمین محمدزمانی ادامه داد: در شعر نیمایی ارتباط میان کتاب و شعر عمیق نبود اما در شعر کلاسیک این امر شکل دیگری داشت.
محمدعلی مجاهدی نیز که دیگر سخنران این مراسم بود، تصریح کرد: وقتی نگاه کوتاهی به دوره صدر اسلامی میکنیم و نحوه کاری که رسول اسلام با اهل ادب، فرهنگ و شعر داشتند را بررسی میکنیم به نتایج عجیبی میرسیم. معروف است که پیامبر (ص) شعر نمیسرود در حالی که در بسیاری از منابع موثق ادبیات عرب به مواردی بر میخوریم که سروده رسول الله است.در این میان این سوال مطرح میشود که این نوع تناقضها را چگونه باید حل، تجزیه و تحلیل کرد؟
وی ادامه داد: کسانی که اهل مطالعه هستند باید در این باره نظریهپردازی کنند و این گره را باز کنند. طبق آیه شاعران کسانی هستند که گروههایی از آن پیروی میکنند و این امر نشان میدهد شعر مخاطبان بسیاری دارد و دامنه تاثیرگذاری شعر زیاد است.
40 مولفه برای شاعر متعهد آیینی در قرآن کریم وجود دارد
مجاهدی در سخنانش اعلام کرد: 40 مولفه برای شاعر متعهد آیینی در قرآن کریم وجود دارد. پیامبر اسلام هم برای اینکه سربازان روحیه مضاعف پیدا کنند شعارهای کوتاه با وزنهای کوتاه میسرود و اشاره میکرد که با وی همآوایی شود. در مهمترین منبع لغوی عرب این مسائل مطرح شده و گفته شده دلیل اینکه می٬گویند پیامبر شاعر نبوده این است که واحد شعر در ادبیات عرب شعر است در حالی که در ادبیات ما مصراع است. شعارهایی که از پیامبر نقل شده دارای وزن کوتاه است یعنی چندشعار تازه یک مصراع با دو سوم یک مصراع میشود. پیامبر نقد شعر میکرد.
وی اظهار کرد: در این میان شهدا کسانی بودند که منیت خود را سر بریدند و من واقعی خود را پیدا کردند. شهدا در مسیری رفتند که پایان راهش لقاالله است. ما رتبه و مقامی بالاتر از شهادت نداریم و شهادت مقام دیدن و رسیدن به لقاالله خداوندی است.
در بخش دیگری از این مراسم علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: در همه دنیا وقتی کشوری مورد تهدید قرار میگیرد جوانان و نیروهای مسلح از سرزمینشان دفاع میکنند و ممکن است در این راه مجروح و حتی کشته شوند. در این میان رهبران انقلاب اسلامی هم نگاهشان به شهدا نگاهی است که آنها را سالکان میدانند. به گفته مقام معظم رهبری هم چنین افرادی کسانی هستند که یک شبه ره صد ساله را طی کردهاند و به تعالی رسیدهاند. از نظر رهبری توجه به شهدا، خانوادههایشان و سبک زندگیشان ضرورت استراتژیک است. ایشان میگویند که «به دیدن خانواده شهدا میروند تا قدرت پیدا کنند.» بر همین اساس توجه به مقام شهدا و جایگاه خانوادههایشان اهمیت زیادی دارد.
انتهای پیام/