چند درصد ایرانیها اختراعات خود را خارج از کشور ثبت میکنند؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، طبق آنچه از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور اعلام شده است از سال 1386 تا پایان نیمه اول 1396 بیش از هزار درخواست از سوی مخترعان کشور برای ثبت اختراعات آنها در خارج از کشور وجود داشته است. اما از این میان 726 مورد یعنی حدود دو سوم از درخواستهای مطرح شده رد شدهاند.
البته 327 مورد (30/4 درصد) نیز مصوب شدهاند و در نهایت 139 اختراع از این پروژهها حاصل شده است.
جدول زیر وضعیت درخواستهایی که در این مدت وصول شده را نشان میدهد:
چند درصد اختراعات تجاریسازی میشوند؟
طبق اعلام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران با توجه به گسترش فعالیتهای کارگروه ثبت اختراع صندوق و افزایش کارگزاریهای آن، در سال 1395 تمام طرحهای ارسالی به «USPTO» بدون اصلاحات و در مرحله اول دارای حق ثبت اختراع شدهاند. از بین پتنتهای ایرانی ثبت شده در USPTO حدود 24/8 درصد آن توسط INSF حمایت شده است. حدود 31/3 درصد از کل پتنتها حداقل یک استناد دریافت کردهاند که سهم پتنتهای حمایت شده توسط INSF حدود 39/5 درصد و سهم سایر پتنتها 28/7 درصد است.
نکته جالب اینکه از مجموع این اختراعات تنها 22 درصد آنها تجاریسازی شده است.
چند درصد طرحهای مصوب مربوط به اساتید است؟
طبق آمارهای استخراج شده از آخرین جلسات کمیته تخصصی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور 26 درصد طرحهای مصوب سهم پژوهشگران و فناوران استان تهران و 74 درصد سهم پژوهشگران دیگر استانها بوده است.
همچنین 24 درصد از طرحهای پژوهشی مصوب به اساتید با مرتبه علمی استاد، 26 درصد به دانشیاران و 50 درصد به استادیاران دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی سراسر کشور اختصاص یافته است.
جدول زیر اطلاعات مربوط به چند سال گذشته در زمینه درخواستهای ثبت بینالمللی اختراعات را نشان میدهد:
منبع: ایسنا
انتهای پیام/