دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون اقتصادی بانک مرکزی:

اوراق گواهی سکه طلا، عرضه را متعادل می‌کند

معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: با انتشار خبر صدور اوراق گواهی سکه طلا، علیرغم افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی شاهد افت پنج درصدی قیمت سکه در روز پنجشنبه بودیم.
کد خبر : 287392

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از روابط عمومی بانک مرکزی، پیمان قربانی در نشست خبری صبح امروز به تشریح طرح جدید بانک مرکزی با هدف بازارسازی برای اوراق گواهی سکه طلا پرداخت و گفت: در این طرح امکان نقدپذیری سکه های پیش فروش شده در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به مراحل پیش فروش سکه در سال گذشته و سال جاری افزود: در طرح پیش فروش سکه با قیمت قطعی در مجموع ۷.۶ میلیون قطعه سکه پیش فروش شده است که تاکنون حدود ۸۰۰ هزار قطعه از آنها در زمان سررسید تحویل شده و مابقی سکه ها در سررسید مقرر به خریداران تحویل خواهد شد.


عضو هیات عامل بانک مرکزی افزود: در قالب طرح های پیش فروش سکه ۱۰.۸ هزار میلیارد تومان، معادل ۶ درصد پایه پولی سال ۹۵ و ۵.۱ درصد پایه پولی سال ۹۶ نقدینگی جمع شد که در کاهش پایه پولی موثر بود.


قربانی در در ادامه به تبیین ابعاد سیاست جدید این نهاد برای بازار سکه پرداخت و توضیح داد: در این روش، خریداران سکه های پیش فروش، می توانند با مراجعه به شعب منتخب بانک ملی، در قبال ارایه رسیدهای دریافتی خود، اوراق گواهی سکه طلا دریافت کرده و آنها را پیش از سررسید در بازار بورس با قیمتی متناسب با زمان باقیمانده تا سررسید به فروش برسانند.


معاون اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی نسبت به تحویل سکه های پیش فروش شده در زمان سررسید به خریداران متعهد است گفت: با توجه به اینکه دریافت و نگهداری سکه به صورت فیزیکی در معرض ریسک هایی مانند مفقودی، دزدی و... قرار دارد، تبدیل رسید سکه های پیش خرید شده به اوراق گواهی سکه طلا این ریسک را از بین می‌برد.


عضو هیات عامل بانک مرکزی گفت: این اوراق با نام بوده و به نام خریدار در سامانه مربوطه ثبت شده است لذا از هر لحاظ ایمن است.


قربانی ادامه داد: اوراق گواهی سکه طلا قبل و بعد از سررسید در بازار بورس قابل خرید و فروش است با این تفاوت که قبل از سررسید قابلیت تبدیل به سکه را ندارد و پس از آن و حسب درخواست دارنده اوراق، امکان تبدیل آن به سکه طلا وجود دارد.


وی ادامه داد: ایجاد قابلیت نقدپذیر کردن گواهی های پیش فروش شده موجب تعمیق بازار می شود چرا که بر این اساس ۶.۸ میلیون سکه پیش فروش شده باقی مانده در عمل و پیش از سررسید وارد بازار می شود و میزان عرضه را متعادل می کند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: بانک مرکزی با درک ماهیت علاقه افراد به سرمایه گذاری در بازار سکه طرح صدور اوراق گواهی پیش خرید سکه را در پیش گرفته که بر اساس آن خریداران می توانند اوراق خود را قبل از سرسید نقد کنند.


وی افزود: این اوراق به پشتوانه سکه های پیش خریداری شده صادر شده و در حکم سکه است. لذا دارنده اوراق می تواند در زمان سررسید سکه را دریافت کند و یا تا پیش از سررسید اوراق آن را نقد کند. ضمن اینکه در زمان سررسید اوراق و یا پس از آن، امکان تبدیل اوراق گواهی به سکه طلا وجود خواهد داشت.


وی تاکید کرد: زمان آغاز صدور گواهی های پیش فروش سکه و مکانیزم اجرای آن در آینده نزدیک اعلام می شود.


معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه در شرایط حساس کنونی که در جنگ اقتصادی به سر می بریم لازم است حمایت لازم را از پول ملی، تولید ملی و اقتصاد ملی داشته باشیم گفت: یکی از اهداف دشمن ایجاد جنگ روانی با هدف سوق دادن مردم به سمت فعالیت های سفته بازی و ایجاد آشفتگی در بازارهاست. بنابراین به هموطنان توصیه می کنیم سرمایه های خود را به بخش های مولد اقتصاد هدایت کنند تا ضمن حفظ سرمایه خود، تولید و اشتغال در کشور رونق یافته و همگان از عواید آن بهره مند شوند.


رشد بخش غیر نفتی اقتصاد در سال ۹۶ افزایش یافت
پیمان قربانی با اشاره به رشد ١٢.٥درصدی اقتصاد در سال ٩٥ گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی در سال ٩٦ میزان رشد اقتصادی کشور معادل ۳.۷ درصد بوده است. این در حالی است که رشد اقتصادی بدون نفت در سال ۱۳۹۶ معادل ٤.۶ درصد بودکه نسبت به رشد ۳.۳ درصدی سال ۹۵ افزایش یافته است. همچنین این نکته قابل ذکر است که رشد اقتصادی غیرنفتی در فصل چهارم سال ۹۶، به ۴.۸ درصد رسیده است که نشانگر تداوم رشد بخش غیرنفتی اقتصاد است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: رشد بخش صنعت در سال ۹۶ معادل ۵.۳ درصد و در سه ماه پایانی ۹۶، ۵.۴ درصد بوده است.
همچنین رشد شاخص کارگاه های بزرگ صنعتی که حدود ۷۰ درصد ارزش افزوده بخش صنعت را پوشش می دهد، در سال گذشته ۵.۵ درصد و در سه ماهه چهارم نیز ۵.۷ درصد بوده است.
قربانی همچنین رشد ارقام سرمایه گذاری در سال ۹۶ را معادل ١.٤درصد اعلام کرد و گفت: از این میزان ۲.۵ درصد مربوط به بخش ماشین آلات و ۰۹. درصد مربوط به بخش ساختمان است.
وی با اشاره به رشد ۱.۲ درصدی سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه ساختمان در سال گذشته گفت: این میزان در سه ماهه پایانی سال ۹۶ به ۸ درصد رسیده است. این امر در کنار افزایش تعداد معاملات مسکن، گویای ورود بخش مسکن به دوره رونق است.
قربانی تصریح کرد: در سال گذشته ۶۱۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد که ۶۱.۷ درصد در حوزه سرمایه در گردش بوده که نسبت به ۶۴.۴ درصد سال ۹۵ گذشته، کاهش داشته است. البته دلیل این موضوع کاهش تمرکز بانک مرکزی بر سرمایه در گردش و تاکید بر افزایش سرمایه گذاری ثابت بوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب