دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 خرداد 1397 - 11:30

گوشت مصنوعی؛ غذای نفرت انگیز یا حامی جدید محیط زیست؟

چندین شرکت مستقر در سانفرانسیسکو و سیلیکون‌ ولی، مهد فناوری، مدت‌هاست که روی پروژه تولید گوشت مصنوعی کار می‌کنند؛ گوشتی که مربوط به هیچ حیوانی نیست و از سلول‌های بنیادین پرورش یافته است.
کد خبر : 285873

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceFocus، پل شاپیرو در ماه ژانویه گذشته کتابی منتشر کرد به نام «گوشت تمیز»؛ گوشتی که به گفته او، مربوط به حیوان نیست و در یک بیو راکتور یا راکتور زیستی تولید می‌شود و تفاوتی با گوشت حیوانی ندارد.


به گفته شاپیرو، این گوشت تولید شده در راکتور زیستی از میلیون‌ها سلول بنیادین گاو، خوک یا مرغ گرفته شده است.


شاپیرو در این باره می‌گوید: «این گوشت جایگزینی برای گوشت کنونی نیست. این گوشت واقعی است با این تفاوت که برای تهیه آن احتیاج به پرورش حیوانات و کشتار آنها نیست».


نگرانی مصرف‌کنندگان


اما اگر از مصرف‌کنندگان پرسیده شود که آیا موافق گوشت مصنوعی هستند یا نه، پاسخ کاملا روشن است. به چند پاسخ توجه کنید: «این اقدام به نظر من نفرت‌انگیز است»، «فکر می‌کنم این کار اشتباه است. من نمی‌خواهم غذاهای مصنوعی بخورم.»


اما بسیاری از محققان در این باره برداشت متفاوتی دارند. آما والتی، مدیر شرکت «ممفیس میت» در سیلیکون ولی آمریکا، بر این باور است که گوشت تولید شده در راکتور زیستی بسیار سالم‌تر از گوشت‌هایی است که اکنون مصرف می‌شوند.


افرادی چون بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، و همچنین شرکت بریتانیایی ریچارد برانسون سهامداران شرکت ممفیس میت هستند.


والتی بر این نظر است که گوشت مصرفی مردم در حال حاضر ناسالم است و دلیل می‌آورد که ۹۰ درصد از گوشت مصرفی کنونی ما، چه گوشت گاو باشد چه گوشت طیور، آلوده به باکتری‌های متفاوتی هستند.


والتی اما به نکته‌ای دیگر نیز در همین رابطه اشاره می‌کند. او می‌گوید که نگهداری انبوه حیوانات نیاز به جنگل‌زدایی دارد، تا برای تهیه مواد غذایی حیوانات خانگی بتوان در مکان‌های جدیدی که به دست آمده، مزارعی را به وجود آورد. همچنین نگهداری انبوه حیوانات نیازمند مصرف آب زیاد و آنتی‌بیوتیک‌های فراوان است.


جاش تتریک، رئیس شرکت جاست در سانفرانسیسکوی آمریکا با نظر بسیاری که بر کنار نهادن گوشت از جیره غذایی و جایگزین کردن آن با محصولات گیاهی تاکید می‌ورزند مخالفت می‌کند و در این باره می‌گوید: «امروز شمار افرادی که گوشت می‌خورند بسیار بیشتر از گذشته شده و گوشت بخشی از هویت و فرهنگ انسانی ما شده است».


علی بوذری که شیمیدان و در سانفرانسیسکو به شغل آشپزی مشغول است، رمزهای موفقیت گوشت مصنوعی را برمی‌شمارد. او بر این نظر است که مصرف‌کنندگان چنین گوشتی می‌توانند به سرعت به آن عادت کنند، اگر این گوشت بامزه و با بدن سازگار باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب