دروس معارف، وظیفه رفع مشکلات اجرایی کشور را ندارند
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره کارآمدی دروس معارف در پاسخگویی به شبهات و مسائل روز اظهار کرد: بسیاری از استادان گروه معارف اسلامی در ابتدای طرح مباحث درس، از وضعیت کلاس ارزیابی به عمل میآورند و از دانشجویان درخواست می کنند که سوالات و دغدغههای ذهنی شان را مطرح کنند.
وی ادامه داد: بخش عمدهای از استادان دروس معارف اسلامی، بر دغدغههای دانشجویان تمرکز می کنند و بر پرسشها، شبهات و مسائلی که وجود دارد تاکید میکنند. به این روش تدریس «طرح نیاز محور» گفته می شود که چندین سال است در تدریس دروس معارف اسلامی در دانشگاهها اجرا میشود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: البته این طرح برای اساتیدی است که تسلطشان بر دروس معارف اسلامی مناسب و خوب است و همچنین از تجربه بالایی دارند و سالها در فضای دانشگاه کار کردهاند و می توانند با ادبیات درخور به سوالات و شبهاتی که در فضای دانشگاه وجود دارد، پاسخ دهند.
کلانتری گفت: بخشی از استادان نیز ممکن است شاید از تجربه کافی برخوردار نباشند و به تازگی وارد فضای دانشگاه شدهاند قطعا اینها نمی توانند کلاس را باز بگذارند که هرکس هر سوالی خواست مطرح کند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اساتید کم تجربه باید براساس کتابهای درسی و چارچوب سرفصلهای مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی دروس معارف اسلامی را تدریس کنند اظهار کرد: البته این استادان هم به تدریج با توسعه تجربه و رشد علمی که پیدا میکنند به این جایگاه میرسند که نمیتوان کلاس را بسته پیش برد.
وی اضافه کرد: کلاس دروس اسلامی باید باز و فعال باشد و دانشجو بتواند راحت سوال خود را مطرح کند و به گونهای باشد سوال واقعی خود را طرح کند پاسخهایی که دریافت می کند هم اقناع کننده باشد. اکثر کلاس های دروس معارف اسلامی در دانشگاههای کشور به این سمت رفته است و فضای خوبی را شاهد هستیم.
کلانتری گفت: برخی که مطرح می کنند دروس معارف اسلامی موفق نشده از عهده ماموریتهای خود بربیاید فکر میکنم انتظاری بالاتر از حد درس دارند؛ یعنی انتظارشان این است که دروس معارف تمام مسائل کشور را برطرف کند، درحالی که دروس معارف نیز در حد چند واحد درس دانشگاهی میتوانند از عهده وظیفه خود بربیایند، بیشتر ازین نمیتوانند جوابگو باشند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: ممکن است در جمهوری اسلامی هم یک مسئول اشتباه کند خودش باید پاسخگوی اشتباه و اعمالش باشد برخی توقع دارند دروس معارف اسلامی باید مشکلات اجرایی کشور را حل کند که قطعا چنین چیزی ممکن نیست.
وی در پایان درباره امکان بازبینی دروس معارف اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دروس معارف اسلامی در سراسر دانشگاههای کشور از یک مسیر، متحول تصویب و ابلاغ می شود و آن شورای عالی انقلاب فرهنگی است و خود مصوبه شورا این است که هیچ دستگاه دیگری بخاطر اهمیت دروس معارف نباید در این عرصه وارد شود. لذا دروس معارف هم در دانشگاههای پزشکی هم در مجموعه دانشگاههای وزارت علوم و هم در دانشگاه آزاد اسلامی همین دروسی است که یکسان تدریس میشود.
انتهای پیام/